20. helmikuuta 2015

Klipattu karvaponiSaan toisinaan varsin erikoisia tilauksia, mutta tämä kaveri taitaa viedä eksoottisuudessaan voiton kaikista tämänastisista. Kaikkeahan pitää kokeilla, joten suostuin testaamaan keppihevosen klippaamista. Siinä oli aivan järkyttävä urakka, saksilla kun nipsuttelin menemään ja tämän kokeilun myötä viisastuin taas sen verran, etten enää ikinä suostu tekemään klipattua hevosta, enkä myöskään tikattuja suitsia, phuhhuh ja pthyi, karvoja leijuu vieläki joka paikassa. Mallina miulla oli varsin hauskannäkönen ja inspiroiva poni, joten projekti oli onneksi sinänsä mielenkiintoinen, vaikkakin järkyttävän työläs.

Tähän otukseen liittyy myös hauska sattuma, nimittäin sen meksikolaiset suitset. Miulla on ollu samainen mallikuva noista suitsista, minkä sain tilaajalta, kuus vuotta koneellani, sillä tarkotuksenani on ollu joskus tehä jollekki omalle hepalleni sellaset (ai mitenniin oon aikaansaava). Mutta nuo tikkaukset oli kyllä niin tuskaa, ettei enää oo ihan hirveetä hinkua tehä toisia samanlaisia.

40 kommenttia:

 1. Tää on kyl mahtavan näkönen ponimus! :D Uskon kuinka työläs tuo on ollu.:/ Ja onnea tentteihin ! :) Ja sen miun hepan ompeluun! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä tarvitaan! Siun heppa on muutes jo ommeltuna kasaan. :) Taitaa vaan jäädä harjan ja varusteiden teko ens viikkoon ku tentit on ohi.

   Poista
  2. Kuulostaapa tosi hyvältä ! :)

   Poista
 2. Tästä ponista tuli kyllä niin täydellinen söpöläinen!♡

  VastaaPoista
 3. Otatko tilauksia vastaan kesäkuussa? Koska mulla synttärit silloin ja no et varmaankaan arvaa mitä toivon synttärilahjaks :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän. Tai voi olla, että otan huhti-toukokuussa ison määrän ja ompelen niitä sitte koko kesän, eli kannattaa olla valppaana ja seurailla tiedotteita. :)

   Poista
 4. Tosi hieno! Kuinka kauan sen tekemisessä oikein kesti?

  VastaaPoista
 5. Onpa erikoisen näköinen, mutta ihana! :3 Tosi kivan näköset varusteet myös sillä

  VastaaPoista
 6. Ihana :D Yritäppä klipata koiran trimmerillä tai oikean hevosen klipperillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En omista kumpaakaan, enkä keppihevostarkoituksiin niin kallista investointia ajatellu tehä. :D Kokeilin ihmisten hiuksille tarkotettua konetta, ei oikein toiminu karvakankaaseen.

   Poista
 7. Täytyy sanoo et oot onnistunu taas kerran😄 ja onnea tentteihin

  VastaaPoista
 8. Todella ihana on! Itse äsken remppasin kuntoon yhden sukkaponin (;

  VastaaPoista
 9. Oh mikä söpöläinen :3 Hienosti toteutettu!

  VastaaPoista
 10. Sen minkä taaksensa jättää, sen edestään löytää. Saat nyt kehitellä Puhinalle jotkin muut suitset. Sille varmaan kuitenkin noita arvatenkin ajattelit, vai?

  Kiitos vielä pikku Herkusta! Olen päättänyt nyt sen roduksi amerikanponi-shetlanninponiristeytyksen. Olen muuten positiivisesti yllättynyt, että olet vihdoinkin alkanut käyttää Herkusta hieman hienompaa nimitystä, kuin kynitty karvaponi. Klipattu kuulostaa jo nimittäin paljon paremmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee! Olepa hyvä vain, kuulostaa hyvältä tuo risteytys. :) Heh, piti vähän sensuroida näin julkisesti, onhan kyseessä sentään poni eikä kana. :D

   Poista
 11. Voi mikä söpöläinen <3 Mut ketä tietää mitä tällasenkin jalkee vois tulla?? Ties mitä! :D

  VastaaPoista
 12. Millon tulossa uutta kysymyspostausta? Sillä sitä on odotettu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi itseasias yks päivä mielessä et vois taas joku päivä tehä sellasen. :) Kunhan nyt selviin tästä tenttisumasta ensin.

   Poista
 13. Mistä ostit tuon ihanan karvakankaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpputorilta. :) Oon tota samaa kangasta nähny kyllä myös varsin monen kangaskaupan valikoimassa.

   Poista
 14. Paljon tommonen naruriimu maksaa?

  VastaaPoista
 15. Mikö toi Riimu ohjilla oikein on ? :D

  VastaaPoista
 16. Voi miten suloinen :3 Ite haluisin sult tilarin toukokuussa koska silloin synttärit mutta vanhemmat ei suostu:/ en saa tilata mistään heppaa koska teen itte muka ''hienoja'' vaik ei ne sitä oo...

  VastaaPoista
 17. Saila voitko antaa miulle siun bilsan kirjat ku oma kirja loppu kesken!?:) mut sulkku poni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuu hakemaan, täällä olis 1200-sivunen, englanninkielinen biologian perusteos, joka painaa ku synti. :D

   Poista
 18. Kun tuo karvaponi oli noin työläs paljonko sattui maksamaan :D? Oot kyllä reipas tyttö :3 *heittää keksin*

  VastaaPoista
 19. Hinnat jäävät aina minun ja tilaajien välisiksi. Oi, kiitos! *mutustaa onnellisena*

  VastaaPoista
 20. Tää on kyl söpö :333

  Saila onks siulla koskaan käyny niin että kun teet tilarin, että haluaisit pitää sen hepan itelläsi ? ja jos on käynyt millainen hepoa oli kyseessä ja oliko sillä varusteita ?

  VastaaPoista
 21. toi kangas on iha sairaan hieno :D onko toi oikeesti siis tollanen, että alla tollanen ns. leopardikuvio ja päällä karvaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ku tuo on ihan tavallista valkosta karvakangasta. Oon värittäny noi pilkut. :)

   Poista
 22. Taas kerran hieno keppari! Aluksi katoin että näyttääpä yhdeltä tutulta ponilta, mutta sitten huomasin mallikuvasta, että tuo ponihan on tallilla jolla ratsastan! Se ei ole kyllä ihan noin karvainen, mutta muuten toi on kyllä aika saman näköinen. :D

  VastaaPoista
 23. Äitin mielestä tuo keppari oli tosi hieno, ite en kylläkään tykkää.. Tuo keppari näyttää jotenkin sairaalta. :D Tuosta kepparin mallikuvassa olevasta hepasta kylläkin tykkään. :)

  VastaaPoista
 24. Siis....! Nyt mua on kyllä lyöty puulla päähän! Oikeesti! Miten osaat tehdä noin hienoa työtä! Varmasti oli kova urakka mutta työnjälki on tärkeä! Hyvä Saila! <3 :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Olihan tossa kyllä hirmunen urakka mut tulipa ainaki tosi persoonallinen lopputulos. :D

   Poista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)