2. marraskuuta 2016

Inspiraatiotilauksia

I take commissions: http://iisantalli.net/info.html

Otin alkusyksystä muutaman inspiraatiotilauksen, eli valitsin halukkaiden joukosta muutaman sellaisen tilauksen, jotka inspiroivat minua eniten. Miunhan oli tarkotus ottaa näitä alunperin vaan yks tai kaks mut enhän mie tietenkään osannu päättää ni hups joo kuinkas kävikään... Tilaukseen sai toivoa mitä vain, myös asioita tilausvalikoiman ulkopuolelta. Aika moni näistä tilauksista on toteutettu oikean hevosen pohjalta ja oli tilaajalleen sillä tavalla todella merkityksellinen. Tässä lohduttomassa räntäsademyräkässä onki nyt kiva palata kesäsempiin tunnelmiin kuvien merkeissä!

Ensimmäisenä valmistui tuuheaharjainen liinakko suomenhevonen parta- ja korvakarvoilla, jauhoturvalla ja kivalla varustesetillä.

Toisena pääsin toteuttamaan tilaajan edesmenneen lempiponin. Tämän väritys, tavalliset suitset ja riimu on tehty mallikuvien mukaan ja kuolaimettomiin sain vapaat kädet. Riimun heppakuvioinnin toteutus oli melko työläs, mutta lopputulos oli mielestäni vaivan arvoinen. Ja jonkun tilapäisen mielenhäiriön seurauksena ompelin tikkaukset kuolaimettomien turparemmiin.
Tämän jälkeen vuorossa oli toinen tilaajan edesmenneen heppaystävän mukaan toteutettu poni. Valitsin tämän tilauksen toteutettavaksi pitkälti poniin liittyvän pitkän ja epäonnisen tarinan vuoksi. Ponskusta tuli kyllä loppujenlopuksi varsin kivannäköinen ja värityksestä tuli mukavan pehmeä, harmi kun tuo ihana punertavanruskea microvelboa loppu tämän myötä, se oli mielettömän kiva kangas työstää.

Otin vielä yhden tilaajalleen tärkeän heppajäljitelmän, koska heikko mieli ja hellä sydän petti. Ja tästä vuonohepasta tulikin varsin sympaattinen tapaus.
Sit valitsin vielä yhen sellasen hevosen, joka inspiroi miuta ihan puhtaasti ulkonäön perusteella. Heppaan miulla oli mallikuvat ja suitsiin tarkat ohjeet. Pehmusteiden tekeminen suitsiin on tosi rasittavaa, mut kyllähän ne sit loppujenlopuks aina hyvältä näyttää. Tästä puoliverisestä tuli ihanan erikoisen näkönen!
Näitä oli hirveen ihana toteuttaa ja voisin kyllä joskus jatkossaki harkita ottavani aina välillä pari inspiroivaa poniotusta ommeltavaksi. Mut ilmottelen tällasista tilaisuuksista aina erikseen, enkä vielä ainakaan toistaiseksi anna hinta-arvioita muille kun tilausvalikoimaan kuuluville kokonaisuuksille.

English: These were some special commissions that I made in the end of summer. Their colourings and tack are usually not available.

21 kommenttia:

 1. Kaikki hevoset yhtä ihania ja suloisia. Osaat tehä ihania hevosia. Jos ois rahaa niin vois ehkä osallistua arvontaan....

  VastaaPoista
 2. tuleehan joulu kalenteri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en kyllä valitettavasti tiiä onks miulla jaksamista tehä joulukalenteria. Jos ei ni yritän saada jotain pientä kivaa aikaseks sen sijaan. :)

   Poista
 3. Sä osaat tosi hienoja heppoja tehä ja se vielä miellyttää noissa kuvissa on tosi hyvä laatu. Olis kiva joskus saada mut en saa ikinä lupaa mut pyydän synttärilahjaks kaikkee tavaroita et voisin tehä. Mul ei muutenkaa tuu hyvä omatunto jos mul on hieno hevonen mut se ei oo mun tekemä :/

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia! :) Oon ehdottomasti sen kannalla et hepat kannattaa tehä ite, ahkeraa harjottelua vaan ni kyllä sitä kehitystä tapahtuu! Tsemppiä ompeluun! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania hevosia. En ole itse tehnyt enkä edes kokeillut tehdä keppareita mutta tykkään niistä.

  VastaaPoista
 6. Niin ihania nämä kaikki! :)

  VastaaPoista
 7. Kuvien laatu on kyllä ihan parasta sun kuvissa! Ja miten joku voi olla noin taitava tekeen keppareita?!!<3<3

  VastaaPoista
 8. Moii! Kysyisin, että millä kameralla kuvaat kepparikuvasi? Entä onnistuuko samalta kameralta myös maisemakuvaus? En tiedä oletko mikään kamera-asiantuntija, mutta jos jotain voisit kamerasta mainita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaan järjestelmäkameralla, malli on Canon EOS 7D. Sillä voi kuvata mitä vaan, joskin objektiivi pitää valita käyttötarkotuksen mukaan. :)

   Poista
 9. Moikka! Millon on seuraava tilariarvonta? Mulla on vähän hankala paikka kun asun ulkomailla USA:ssa. Haluaisin silti kovasti osallistua sinun arvontaan ja jos sattuisin voittamaan niin isä voisi sitten hakea sen käydessään työ reissulla suomessa. :) Ja ratsastan täällä westerniä ja tilaisin minun rakkaan lempiponini kopion mutta terveisiä sinulle täältä. T :Dina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan ihan lähipäivinä infoa seuraavista tilauksista. :) Otan joulukuun alkuun pari inspiraatiotilausta ja tammikuussa valmistuvaksi muutaman lisää. Jos saat tilauspaikan, tuollainen järjestely sopii varmasti! :) Terveiset sinne USA:han, toivottavasti sää ei oo ihan yhtä ankee ku täällä! :D

   Poista
 10. Joo ihana on sää. Ja onko inspiraatio tilauksiin ilmoittautuminen samanlaista kuin normaaleihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko samanlainen, siinä vaan laitetaan tarkka suunnitelma tilauksesta miulle sähköpostiin ja valitsen halukkaiden joukosta minua eniten inspiroivat tilaukset toteutettavaksi. :)

   Poista
 11. Ihania! Varsinkin suokki, puoliverinen ja se kimo

  VastaaPoista
 12. Hello, i´m from Austria. I want to buy a hobbyhorse for my daughter. Is this possible? I would be very happy to receive an answer by e-mail. alexandra.bodingbauer@chello.at
  Best regards from Vienna

  VastaaPoista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)