16. kesäkuuta 2014

Painavaa asiaa myyntihuijauksista ja kuvien käyttöoikeuksista

Tässä aivan lähiaikoina olen Suomen keppihevosfoorumin toisena ylläpitäjänä joutunut puuttumaan muutamaan törkeään huijausyritykseen foorumin myyntialueella. Ensin joku yritti myydä minun ottamillani kuvilla neljää hevosta, jotka eivät todellakaan olleet kyseisen henkilön omistuksessa. Piakkoin tämän jälkeen ilmeni toinen tapaus, jossa toinen käyttäjä oli myymässä hevosia, joita hän ei omistanut, netistä napsituilla kuvilla. Sanat eivät riitä kuvaamaan, kuinka pöyristynyt olen ihmisten moraalittomuudesta. Pistää vihaksi sellaisetkin tapaukset foorumilla, jotka varailevat hevosia kadoten sitten jäljettömiin suorittamatta koskaan maksua, mutta nämä viimeaikaiset huijausyritykset ovat kyllä kaiken huippu.

En vesileimaa kuviani turhaan. Kuten jokaisessa kuvassani nykyisin lukee, niitä ei saa käyttää hevosten jälleenmyynnissä. Tämän teen turvallisuuden vuoksi, ensinnäkin myyntipetosten välttämiseksi ja toiseksi, jos hevosen omistaja joskus päätyy myymään hevosen, käytäntö pakottaa myyjää ottamaan hevosesta omat kuvat, joissa ostaja näkee hevosen totuudenmukaisen, senhetkisen kunnon. Näitä tapauksia oli aikanaan monta, joissa ties kuinka monessa kodissa kiertäneitä hevosia myytiin minun kuvillani eteenpäin. Kuvissa hevonen oli tietysti juuri valmistunut ja priimakunnossa, mutta todellisuudessa se olikin sitten sen seitsemän omistajanvaihdoksen jälkeen aivan reissussa rähjääntynyt, vanuttunut ressukka.

Myöskään myyntipalautealuetta ei ole foorumille huvin vuoksi perustettu. Sieltä kannattaa aina katsoa myyjän/ostajan palautteet, jos on joltain jotain ostamassa/jollekin jotain myymässä. Ja palautetta on tietysti suositeltavaa myös käydä antamassa, jos kaikki on sujunut hyvin tai jos jotain on mennyt pieleen. Kannattaa myös aina pyytää myyjältä hänen itse ottamansa kuva tai kuvia myynnissä olevasta tuotteesta. Netissä ostoksia tehdessä on syytä olla varovainen ja valppaana, sillä huijareita on valitettavasti aina ollut ja tulee varmasti myös aina olemaan liikenteessä.

Olen kuvien vesileimaamisesta huolimatta saanut todeta, että kuviani vilahtelee edelleen luvattomasti esimerkiksi juuri myynti-ilmoituksissa ja alan pikkuhiljaa kyllästyä tähän. Siispä kesäkuusta eteenpäin kuvissani tulee olemaan tuon tavallisen tekstilitanian lisäksi vesileima, joka kieltää myöskin kuvien kopioimisen. Kielto koskee valitettavasti myös kuvan kopioimista omille sivuilleen. Tällä vesilaimalla varustettuja kuvia tilareista ei siis saa enää käyttää edes oman tallinsa sivuilla. (Erikoistapauksissa rajatut käyttöoikeudet ovat neuvoteltavissa sähköpostitse.)

51 kommenttia:

 1. Totta puhut! Go Saila! Vähän kuin se schleichtalli Moon, (www.schleichmoon.suntuubi.com) joka on olevinaan schleichtalli... KOKO tallilla asuu vain yksi schleich, joka sekin on netistä otettu kuva, ja sitten on vain keppareita, jotka nekin kaikki ovat netistä napsaistuja... Sellainen raivostuttaa tosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mutta tuo on kyllä ns. mustamaalausta, voit olla oikeassa mutta silti...:)

   Poista
 2. Tuo on kyllä niin ärsyttävää, kun jotkut ostajat/myyjät eivät tajua miten paljon vaivaa jo yksi huijaus tietää myynnin toiselle osapuolelle. Olin joskus myymässä yhtä tallini ponia facebookissa, ja lupasin tehdä lisähinnasta tehdä ponin mukaan suitset... ostaja venytti koko ajan maksuaikaa, ja pian hän väitti maksaneensa hepan, mitä hän ei tosiaan ollut tehnyt... kysyisin vielä että voiko tämän postauksen linkata mm faceen kepparisivuille? Haluaisin nimittäin saada facen huijaritkin tajuamaan mitä tekee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tapauksia tuntuu tulevan vastaan foorumillakin aivan liian usein. >.< Omalle kohdalleni ei onneksi montaa ole sattunut, mutta kun myyntipalautteita katselee niin huhhuh. Voit linkittää, jos haluat, mutta tämän postauksen pointti oli lähinnä noissa kuvien käyttöoikeuksissa ja huijausyrityksissä, joissa hevosia on kaupiteltu, vaikkei niitä ole edes omistettu. :)

   Poista
  2. Joo :) Facebookissakin on liikkunut ainakinyksi henkilö, joka on luvatta kopioinut tekemiesi hevosien kuvia (myös mysterin ja parin muun heppoja) ja yrittänyt kaupitella niitä siellä :// Viimeinen tippa oli kun kyseinen ostaja "myi" kaverini hevosta, mitä ei todellakaan omistanut... Ja eräs toinen henkilö oli sitten kommentoinut ilmoitukseen, että kyseinen henkilö on kopioinut hevosten kuvia mm. skh-forkalla, jossa heposia myytiin eri käyttäjillä ...

   Poista
  3. Ei hyvää päivää mihin tää maailma on menossa... Joillain ihmisillä ei vissii oo enää minkäänlaista tajua siitä, mikä on oikein ja mikä väärin.

   Poista
  4. Kht Banjo. Onko tää kyseinen henkilö se joka koitti fb ryhmässä Myydään~ostetaan~vaihdetaan kepparit (tai joku tohon suuntaan
   oleva nimi) myydä Sailan
   keppareiden lisäksi Frozen Solon
   ja Mysterinkin tekemiä keppareita?
   T:Kht OnnenBotku

   Poista
  5. ^^Käyttäen siis kuvia hevosista joita hänellä ei ole.

   Poista
 3. Me just puhuttiin tästä Tuuvan kanssa. Ai että ihmiset osaavat olla niin törkeitä ->.<- En vain ymmärrä, ja se ei ole kivaa sitten niiden kuvien ottajien ja heppojen omistajien kannalta.

  VastaaPoista
 4. Mä näin kerran että yksi tyyppi oli myymässä extemporea ja NoNo:a !!!! en muista missä mutta jossain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti joku kävi huomauttamassa, ettei kukaan menettäny rahojaan. En kertakaikkiaan voi käsittää tällasta.

   Poista
 5. Voi herran jestas mihin maailma on menny? Toivottavasti tämä asia lähtee parempaan suuntaan!

  VastaaPoista
 6. Kamalaa! Juuri, kun olin laittamassa ensimmäistä kertaa myytäviä hevosia sivuilleni, mutta mietin kyllä vielä miten ne kannattaa myydä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyjänä olet suhteellisen turvassa, jos sinulle sattuu fiksut ostajat, jotka laittavat rahat sovitusti tilille. Postin kautta ei kannata rahoja koskaan ottaa vastaan, sillä ne voivat hukkua sille tielleen, eikä lähettäjä voi todistaa postittaneensa niitä. :)

   Poista
 7. Tuo on kyllä karmeeta! Että joku kehtaa! Onneksi en vielä tee myynti hevosia. ei minulla ole vielä sivujakaan. Mutta, oikeasti! Ostan kyllä mieluiten sinulta tai Huvikumpu Ranch:ilta kepparit, koska tiedän että olette luotettavia! Ihan kamalaa! >.<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos ostaisin tämän lukemisen jälkeen keppareita, ostan myös sulta ja huvikumpuranchilta

   Poista
 8. Linkkasin blogissani tämän postaukseen. :)
  Miten joku voi tehdä tommosta? Ihan älytöntä! Itse tuossa juuri kävin räpsimässä kuvia ensimmäiseen myytävään keparuuni. Ja tämän postauksen jälkeen mietin kyllä vielä varmemmin mihin aion ponejani myydä! Toivottavasti tuollaiset huijarit ja kuvien ''varastaja'' saadaan kuriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät hepallesi luotettavan ostajan! :)

   Poista
 9. Hyvin kirjoitettu, ja täyttä asiaa!
  Tosiaan, tämä maailma on muuttunut tosi paljon, mutta ei mitenkään parempaan suuntaan! :/

  VastaaPoista
 10. Toi on kyllä ihan käsittämättömän törkeää käytöstä, ja joskus sitä miettii että minkähänlainen ihminen siellä yrittää rikastua toisten keppareilla/tavaroille jne.
  Itseäni varsinkin harmittaa ostajien puolesta, jotka menettävät rahansa saamatta niille vastinetta. :/
  Joskus sitä miettii että minkälaisen kasvatuksen nämä huijarit ovat saaneet lapsena kun kuvittelevat voivansa tehdä mitä huvitta. Ei hyvää päivää sanon minä!

  Ps. Muistatko että minkä merkkistä lankaa se arvontakepparin harja on? :3 on niin suloisen pehmeää ja ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin. Se on Novitan Palmaa, muistaakseni kyseistä merkkiä ei ole enää ollut vuosikausiin myynnissä. :)

   Poista
  2. Anni Heppahöperö: Mä oon ihan samaa mieltä. Niinku rikastuu laittomasti. Ihan Jäätävää.
   Toivottavasti ne saadaan kuriin.

   Poista
 11. Itsekin järkyttyneenä luin samoja tapauksia foorumilta. En tajua, mikä noilla on vikana.... Huijarit vaikeuttavat myös minua, sillä joudun lähettämään rahat postitse. Tämän takia moni ei kanssani halua asioida, vaikka myyntipalautteessani pelkkää hyvää onkin.

  VastaaPoista
 12. Mitä mitä?! Miten joku kehtaa tehdä noin? :o Tosi ala-arvoista tollanen... Ajattelematonta ja typerää tosiaankin. Mun blogista ei oo kopioitu kuvia, mutta ideoita kyllä koko ajan...

  VastaaPoista
 13. Mäkin näin Instagramissa, kun joku oli käyttänyt Iisan tallin kuvia, kun oli tehnyt sen, kun oli saanut yli 100 seuraajaa! Sanoinkin sille tyypille ettei Iisan tallin kuvia saa kopioida :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia, että kävit huomauttamassa! :)

   Poista
 14. Laita noi kaikki (C)Saila, Iisan talli -lätkät jne keskelle vinoon sun kuviin, niin kukaan ei voi edes rajata noita pois. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun en mielellään laittais ku se näyttää niin törkeeltä. :D Mut jos noita kuvia lähtee edelleen kävelemään ni ei siin vissiin enää muu auta... >.<

   Poista
  2. Jos sen tekstin laittaa silleen himmeesti näkyväks (esim.vastavalon kuvissa) siihen päälle, ni sit se ei oo nii kamalan näköstä c:

   Poista
 15. Ei hyvää päivää... Mulle on opetettu, että jos tarjoan jostain hevosesta, maksan myös sen silloin, ja jos myyn jotain, käytän omia kuviani. Huomasin myös foorumilla että joku oli tehnyt tilaritopicin, ja laittoi näyttöhevoseksi jonkun muun hepan! :o Mut se topic taidettiin lukottaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se topic lukotettiin. Kaikenlaista porukkaa sitä onki liikenteessä...

   Poista
 16. kerran näin mun kuvat instagramissa jotka oli otettu mun sivuilta :/ eipä siinä mitään muuta, mutta oli juuri itse laittanut samat kuvat omalle tilille (myöhemmin kuin se huijari) ja menin sanomaan huijarilleettä tämä oli kopioinut luvatta kuviani. sitten tämä huijari väitti minua huijariksi sillä olin juuri laittanut samallaiset kuvat.. oli siinä selvittämistä, kunnes muutama seuraajani oli kommannut samaan kuvaan mihin olin kommannut huijarille, että kyseiset kuvat ovat minun.. no kiitos heidän, ei tarvinnut mitään viranomaisia sentässiihen sekoittaa, mutta valmisolisin! kaiken lisäksi kyseisissä kuvissa oli tekstit, (ns. vesileimat) mutta alareunassa (sillä minulla ei ole mahdollista tehdä vesileimoja.) huijari oli rajannut ne pois.... ÄH hirveitä tyhmyreitä nuo tuommoiset !!! tekisivät itse jos kerta on pakko saada jostain kuvia ja keppareita >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aivan uskomattoman törkeää!! Että pistää vihaksi ku kuviin pitäs vissiin oikeesti läiskiä keskelle kuvia niin rumat vesileimat ettei kenellekään tulis mieleen kopioida ja vielä senkin jälkeen varmasti joku idiootti kopiois... Mutta hyvä että asia selvisi!

   Poista
  2. On se oikeasti outoa kun KUKAAN ei osaa ymmärtää! Itse aloitan ehkä kohta tekemään myyntiin&tilareita. Pakko kai on laittaa myös sitten vesileimoja omiinkin! Ei kamalaa!

   Poista
 17. No Huh huh! Taitaa olla niillä asiat aika huonosti, kun pitää toisten kuvia kopsta ja "myydä" niitä sitten eteenpäin vaikkei hevosta omista. Järjetöntä! Tekisivät itse omat kepparinsa ja myisi sitten niitä!
  Mietin vaan, että kuinka hyvin to lämmin vaaleanruskea mohair ja vaaleanruskea fleece sopii yhteen? Tilaisin niistä varmaan jonkun hepan... Ja Tähtipiirto taisi olla ihan ilman lisähintaa? En ole täysin varma..:) Toivottavasti noi huijarit saadaan kuriin!
  T: Vilma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vaaleanruskea mohair sopii miusta paremmin vaaleenruskeen fleecen kanssa, kuin lämmin vaaleanruskea. :) Ja tähtipiirrosta ei tule lisähintaa.

   Poista
 18. Eikö sun kannattaisi kirjoittaa se teksti tuommoisen hevosen päälle koska ei tuo teksti tuolla alhalla paljoa auta sillä kuvanhan voi leikata sileen että näkyy vaan hevonen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattais toki, mutta se on niin törkeen näköstä. :/

   Poista
 19. Saako kuviasi käyttää kännykän taustakuvana? Kun mulla on ainakin sun tekemä keppari, muistaakseni se punarautias issikka (jos muistat), taustakuvana enkä haluais luopua siitä ♥:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa käyttää kännykän taustakuvana ja tietokoneen taustakuvana. Kuvien käyttökielto koskee kuvien julkaisemista netissä Iisan tallin sivujen ulkopuolella. :)

   Poista
 20. Ihan kauheeta! Miten tyhmiä noi huijarit voikaan olla! Toivottavasti huijarit saadaan kuriin!

  VastaaPoista
 21. Olen järjestänyt kahdet kisat ja kutsuihin (paperiset jotka jaan itse) olen kopioinut jonkun kepparin kuvan netistä mutta enpä taida enää jos tämä on näin vakavaa! Ellen saa lupaa :C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvien käyttöön kannattaa aina pyytää lupa, sillä tekijänoikeuslain rikkomuksesta voi tulla ikäviä seurauksia.

   Poista
 22. saako sitä sun tekemää tamma aasia käyttää arvontaan , se on siis vaan vinkkinä että mistä nettitallista se on kotoisin :) ? Kiitos kun vastaat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en kyllä valitettavasti ymmärtäny kysymystä. :D

   Poista
 23. Vähän aikaa sitten instagramista (käyttäjä on edelleen olemassa) löytyi @vaellustalli_aphe. Kaikki huomasivat heti että huijari, kun Joeyltäkin kysytty ja kirjoitustyylistä ja väärin kirkoitetusta nimestä heti huomasi. Ja etenkin siitä, että tämä käyttäjä myi Joeyn omistamaa&tekemää hevosta 100€, mitä Joey ei ole myymässä etenkäännoin kalliilla. EikäJoey olisi alottanut myynti-ilmotuksella missä käyttäjäaloitti huutomerkeillä ja ilman kriteerejä. Kyseinen käyttäjä ilmiannettu varmaan 50 kertaa huijauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että on olemassa törkeitä ihmisiä! Ärgh, mikseivät tee itse heppoja?! Pistää kyllä vihaksi!

   Poista
 24. Huoh instagrammissa joku käyttää sun ottamia kuvia Saila ja niis on se yks albiino tai joku millä on perusmeksikolaiset suitset ja sit se kysyy siin vaa "Voisko kukaan tehä riimua tälle hepalle?" Sanoin että sun kuvia ei saa kopioida:)

  VastaaPoista
 25. kamalaaaaaaaa! Mää en ole kuullutkaan tollasesta. MYYN tästä lähin torissa jos myyn

  VastaaPoista
 26. Voi vitsi kun pitää olla tuommosia ääliöitä olemassa! Murrr... ;-)

  VastaaPoista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)