19. heinäkuuta 2014

Vaihteeksi arabeja

Tassu pystyyn, jos joku yllättyy nähdessään täällä arabeja!
*nopea vilkaisu kävijäjoukkoon, jossa yhtään käpälää ei nouse*
Jotenkin arvasin.

 

Yöjunasta taas päivää. Taisiis iltaa. Tai yötä. Kello on kolme. Viikko Varjan luona meni liian nopeasti, oisin voinu viettää Ivalon rauhassa ja parhaassa seurassa ainakin vielä toisen mokoman. Tällä kertaa en olekaan junassa yksin, sillä seuraani matkaa taittamaan liittyivät Oulun korkeudelta Niitti ja Kiiapa. Meidän olis tarkotus vähän miittailla pienellä, pääosin entisistä keppariharrastajista koostuvalla porukalla, Helsingin tienoilla. 

Matkustan jälleen samanlaisessa, kolisevassa antiikkivaunussa kun menomatkalla. Tällä kertaa VR vain on onnistunut pistämään vielä hieman paremmaksi! Nimittäin tuuletus on hoidettu vaunun alkeelliseen tyyliin erinomaisesti sopivalla tavalla, pitämällä yläikkunoita sepposen selällään (vaunun koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä lienee epäkunnossa). Tämän seurauksena kaikki maholliset vinkunat, räminät, natinat ja jytinät kuuluu kymmenkertasina sisäpuolelle ku tää vaunuvanhus paahtaa veturin perässä menemään lähemmäs kahtasataa ja tuntuu siltä että koko rotisko leviää raiteille hetkenä minä hyvänsä. Lisäks miun edessä istuva matkustaja kuorsaa ja korisee. Oi mitkä loistavat olosuhteet yöunille! Mutta mitäs pienistä, kyllähän se lukioki vedettiin kunnialla läpi parin tunnin unilla per yö!

...Harmi vaan et vanhuus ei tule yksin. Tuun olemaan tän viikonlopun jälkeen niin zombie.

52 kommenttia:

  1. Voi eei D: kerro toki huomenna(tai no tänään..) lisää mahtavasta junareissusta ! Hepat jälleen kerran oikein hienoja, hyvä Saila !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saamasi pitää, illalla nähdään! :D (Jos oon enää siinä vaiheessa hereillä... XD)

      Poista
  2. Oi siellä se on! Kuulostaa kamalalta suoraan sanottuna mä rikkoisin ikkunan ja hyppäisin pois!:D

    VastaaPoista
  3. Nuo ovat taas aivan liian ihania!

    VastaaPoista
  4. Toi eka arabi on niin täydellinen <3

    VastaaPoista
  5. Upeita, kuten aina. Ensimmäinen vei sydämeni... :3

    VastaaPoista
  6. Minkälaisen hevosen sais max.40e? Onko tilarijonossa tilaa? Laitasöhköpostia. nooratutti@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Kaikki on niin upeita! Siulta varmaan tilataan eniten arabeja? :D Mutta onhan ne nättejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ja jos hepalle tilaa martingaalin, saako sen pois?

      Poista
    2. Arabit on joo aika suosittuja. Martingaalia ei saa pois perussuitsista, mutta luksussuitsista sen saa pois. :)

      Poista
  8. Hyvä saila! *käsi pystyssä*

    VastaaPoista
  9. Voi Saila! Niinkuin jo viime postauksessa sanoin, sulla on niin upee kepparikäsiala! Upeita taas, varsinkin tuo viimonen :3 Mä en vaan tajua kuinka saat noista keppareiden suista tuommosia pyöreitä, tai jos ymmärrät :D :O kun mulla niistä tulee ennemminkin tavallaan hiukan "neliön" muotoisia, kuin tuollaisia oikean näköisiä.. :D Mutta oothan sä noita kepruja vähän väsännytkin, toisinkuin mie. (Täytän siis 12 ja pari ihan itsetehtyä kepparia on vasta.) Voikun tulisit tänne muakin opettamaan, kun mulle iskee aina epätoivo noitten keprujen suhteen.. ;p

    VastaaPoista
  10. Eka on mun!<3 kiitos paljon saila!! On kyllä ihana livenä!

    VastaaPoista
  11. Mitähän lankaa ensimmäisen harja on? Ihania <3

    VastaaPoista
  12. Koskahan mun oma on valmis?? ;) en siis kysy vaan mietin

    VastaaPoista
  13. Voitko ees miettii Saila jos vaikka Iisan tallin synttäreinä tilaushepat olis alennuksessa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla on valitettavasti jo tälläkin hetkellä ihan liikaa kysyntää suhteessa siihen mihin pystyn vastaamaan, joten hinnan alentaminen pahentas vaan tilannetta. >:

      Poista
  14. Moi!
    Mä mietin, että missä Zephyr ja Luna on?
    Pysyykö hepan korvat pystyssä ilman rautalankaa? Kun oon lukenut et täytettä tai rautalankaa nii en tiiä et voiks sen vaan sellasena ilman ommella?
    Ihailen kovasti taitojasi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummatkin on myyty jo kauan sitte. :) En osaa sanoa, kokeilemalla selviää. :)

      Poista
    2. Anonyymille: Kyllä pysyy, itse laitan aina ilman koska en osaa käyttää rautalankaa :D

      Poista
  15. Ja lisään vielä että istutteko te ton satulalaukun päällä vai takana?

    VastaaPoista
  16. Alin on mun. :3 On kyllä ihana! En tosin ole vielä päässyt kokeilemaan, koska nivelsiteet meni just samana päivänä, kun oisin päässy näkee hepan. :/ Talutellut olen ja vaikuttaakin ihan mukavalta kaverilta. ;) Olisko mitenkään mahdollista saada sille Fidelix emäksi? Isä on yksi sinun valmistama tilari. Mulle pälkähti mieleen yks toinenkin kysymys, että ratsastaaks sun sisarukset sun hepoillas?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hepalla pitäis olla kuvalliset sivut, jos miulta haluaa heposia vanhemmiksi. Tosi harmi juttu nuo nivelsiteet! Toivottavasti paranet pian! :) Miun sisarukset ratsasteli keppareilla kymmenisen vuotta sitte ja toinen pikkuveli vähän myöhemminkin, mutta heidän innostuksensa ei kestänyt sen pidemmälle. :)

      Poista
    2. Muutes haluun kysyy et et teetkö sä riimunnarut silleen pyörittämällä en siis kysy ohjeita mut mietin vaan ku ite teen silleen pyörittämällä:) kun teet niin oikeen näkösiä niistä. Itelläni tulee sellane pruikula ku sä taas teet niin täydellisen paksun:) toivottavasti sait näin sekalaisesta kirjotuksesta selvää
      P.s ihanii noi muutkin pollet! : 3

      Poista
    3. Tein kuvalliset sivut sille. Voinko saada Fidelixin emäksi?

      http://keppihevostalli.wordpress.com/hevoset/diamant-a-letat-brut/

      Poista
    4. Sopii, kävisitkö vielä laittamassa sivujen linkin astutusviekkuun, linkki sinne löytyy tämän sivun alareunasta: http://iisantalli.net/kasvatus.html niin muistan ehkä joskus lisätäkin sen. :) Hepan nimen eteen pitäis sit laittaa vielä kasvattiliite IST.

      Poista
  17. Haha, tulinkin juuri tänne varta vasten tekemiäsi arabeja katsomaan, ja tällainen postaus sitten tuli vastaan! :D

    VastaaPoista
  18. Älä nyt, VR yrittää parhaansa. Kun kaikki verorahat menee kansanedustajien eläkkeisiin, niin kunnostele siinä junia sitten. Täytyy olla onnellinen, ettei joudu resiinalla kulkemaan :D

    Mutta ihan superhienoja pumpuliaivoja jälleen, näissä kyllä silmä lepää! Onko sulla muuten mitään galleriaa, mistä näkisi lisää kuvia sun tekemistä keppareista? Niinkun vanhoista ja uusista tilareista? Mä niin tykkään ihastella näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, täytyy kyllä sanoa että nyt nuo IC:t ja Pendolinot on pelittäny ihan hyvin. :D Tuo yöjuna sen sijaan on usein melkonen kokemus... :D

      Ei valitettavasti ole mitään galleriaa julkisena, ens vuonna saatan tehä jonku sivun, mistä näkis vähän useemman hevosen kerralla mut en oo varma vielä. :)

      Poista
  19. Eksyin sivuillesi taas monen, monen vuoden jälkeen ja koin haikean muistojen tulvan. Hevosesi ovat edelleen aivan yhtä kauniita, aidon näköisiä ja ainutlaatuisia kuin muistankin. Itse päälle parikymppisenä, entisenä harrastajana alan jo miettimään, pitäiskös väkertää jonkinnäköinen heponen :D Taidan kuitenkin jättää sen niille jotka osaavat ja ihailla sinun työsi laatua. Kiitos hienoista sivuista, upeista hevosista ja etenkin siitä, että aikoinani nuorempana harrastavana ihmisenä koin netin kautta, etten ollut yksin asiani kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hauska kuulla teistä vanhoista kävijöistä! :D Väkerrä toki hepolainen vanhojen aikojen muistoksi! Kiitos siulle kommentistasi ja oikein hyvää jatkoa! :)

      Poista
    2. Kysyisin vain, paljonko maksoivat tilarit tallin alkuaikoina? Ihania arabeja, ensimmäinen on mielestäni hienoin. Synttäritilaus tuli perille (Se puoliverinen, jonka teit mallikuvien mukaan), tuleeko siitä tänne kuvia?? =)

      Poista
    3. Ne olivat todella paljon halvempia, siihen aikaan kun ei työnjälkikään ollut lähelläkään tätä tasoa. :) Oottelen että kaikkien tekemieni synttäritilausten yhteydessä ilmotetut syntymäpäivät on ohi niin sen jälkeen tulee kuvia. :)

      Poista
  20. Teetkö lokakuussa tilareita? Mulla on synttärit marraskuussa ja mietin et jos saisin voisin tilata sulta hepolaisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahdollisesti. Pitää kattoa miten kiirettä tuossa opiskelujen alussa nyt on, mutta synttäritilauksen ainakin pitäisi järjestyä. :)

      Poista
  21. Miten leveitä solkia käytät suitsissa?

    VastaaPoista
  22. Liimaatko ohjat tavallisissa suitsissa? Ja onko noi sun strassit liimattavia vai metallipuolisia?

    VastaaPoista
  23. Toi vika näyttää connemaralta :D ihania!

    VastaaPoista
  24. Jos tilaa kepparin ja suitset niin saako ne pois siltä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa pois, suitsissa on solkikiinnitykset, kuten oikean hevosen suitsissa. :)

      Poista
  25. Moikka! Sori että kommentoin näin paljon mutta kun nyt muistan käyttäjän tunnukseni niin on ihan pakko kommata! Tuo eka arabi sai nimekseen Prilla:) se on hyvin sopeutunut kotiinsa täällä maalla ja saanut kavereita. Sitten tähän loppuun vielä kysymys: ovatko tilarit hintavia siksi koska ne on laadukkaita ja kestäviä? Kiinnostaa tietää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevosen hinta koostuu materiaaleista ja työtunneista. Laatu kulkee huolellisesti käytettyjen työtuntien kanssa käsi kädessä ja näkyy näin myös hinnassa. Jos hevosta pitää hyvin, eikä sitä riepottele miten sattuu, pitäisi sen kestää vuosikausia. :)

      Poista
    2. Kiitos tiedosta! Olen pitänyt hevosta hyvin ja tulen aina jatkossakin pitämään:)

      Poista
  26. Moi! Myytkö kaavoja:D

    VastaaPoista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)