31. joulukuuta 2014

Tervetuloa vuosi 2015!

Ja näin lähenee taas yksi tapahtumarikas vuosi loppuaan. Täytyy sanoa, että vuosi 2014 on ehkä ollut tähän mennessä elämäni paras. Unelmat ja tavoitteet toistensa perään ovat toteutuneet ja pienistä vastoinkäymisistä huolimatta positiivisia asioita mahtuu kuluneeseen vuoteen huomattavasti enemmän kuin negatiivisia.

Näin vuodenvaihteen kynnyksellä voinen viimein paljastaa asian, jonka olen pitänyt salaisuutena tähän päivään asti: toiminimen perustamispaperit lähti joulun alla postiin ja aloitan vuoden 2015 alusta aivan virallisesti sivutoimisena yrittäjänä opiskelun ohessa. Olen unelmoinut keppihevosten tekemisestä toiminimellä jo monta vuotta ja viimein elämäntilanteeni on sellainen, että se on mahdollista. Nyt odottelen vielä muutamia papereita postista ja sitten tilaustoiminta on jälleen valmis alkamaan. Odotan innolla, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan.

Haluan kiittää jokaista IST:n kävijää, hevosen tilaajaa, blogin lukijaa ja Instagramin seuraajaa kuluneesta vuodesta. Kiitos lukuisista kommenteista, tsemppiviesteistä tenttiviikoilla ja rakentavasta palautteesta! Toivotan jokaiselle onnellista ja räiskyvää uutta vuotta 2015 ja parempaa vuotta niille, joiden osalta vuosi 2014 ei mennyt ihan putkeen. Iloitkaa onnistumisista, pitäkää kiinni unelmista ja nauttikaa elämästä! Nähdään taas ensi vuonna! :)


34 kommenttia:

 1. Paljon heppojen ja varusteiden hinnat nousevat ? Ja hyväö uutta vuotta koko IST porukalle ja milloin arvelisit että voi alkaa tilaamaan ja onko edelleen tekniikkana että arvot 3 vai enemmön ketkä saavat ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä hintojennousua on odotettavissa, jotta saan katettua kaikki toiminimen mukanaan tuomat kulut, aivan tarkkaan en osaa sanoa, pitää tehdä vielä laskelmia. Helmikuun alussa viimeistään pystyy taas tilaamaan ja tilausjonoon pääsee arvonnan kautta. :)

   Poista
  2. Eihän toiminimen perustaminen kustanna kuin jotain huntin ja risat? Verojakaan ei pitäisi mennä, tuskin kuitenkaan tienaat tällä yli 8500 vuodessa? Ja vaikka menisikin niin silloin saat kaikki materiaalit verotta. Kunhan pohdiskelen.

   Poista
  3. En keskustele raha-asioistani julkisesti. :) Sen voin kuitenkin todeta, että kirjanpitoni on ulkoistettu, eikä se ole halpaa lystiä.

   Poista
 2. Voiko yhellä arvontapaikalla tilata yksi ihminen 2 heppaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain yksi heppa/ihminen.

   Poista
  2. Koska en pysty tekemään kun tietyn määrän kuussa ja jotta useammalla ihmisellä on mahdollisuus tilaamiseen.

   Poista
 3. Hyvää uuttavuotta sinnekkin :)
  -rajamäen keppistallin väki

  VastaaPoista
 4. Uuu, miten kuulostaa siistiltä! Ihanaa uutta vuotta ja paljon tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
 5. Vähän siistiä! Toiminimi, mahtavaa Saila! Hyvää uuttavuotta sinullekin♥
  T. Ansku Koo

  VastaaPoista
 6. Onnea toiminimestä!! Ja hyvää uuttavuotta!
  -kht tulikavio

  VastaaPoista
 7. Onnea! Ja hyvää uuttavuotta T: kht_black_horse !! ♥♥♥

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvää uuttavuotta sinnekkin! Tosi siistä että sulla on nyt oma toiminimi! Tilaisin jos ois rahaa :) ja mistä muuten ostat rautalankaa? Ite en löydä mistään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rautalankaa saa monesta paikasta, esim. Prisma, rautakaupat, Clas Ohlson, askartelukaupat :)

   Poista
 9. Paljon onnea! Mahtava juttu, ja hyvää uutta vuotta! :D

  VastaaPoista
 10. Hyvää uutta vuotta sinnekin! Muuten Saila, mulla on idea! Laita tonne sun tilarisivuille ( sitten kun aukeavat ) semmoinen kohta kun esim. " pullaponi ". Se pullaponi ois vähän pienempi ( suuton tai suullinen ), ja ne muistuttaisi sun ekoja kolmipalasia! Niillä ois myös täytetyt korvat, ja sitten semmosia poneja vois tilata myös. ;)
  vanupaidentahtiin.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei miuta valitettavasti kiinnosta sellasia tehä, taitaa muutenki olla tuo pullaponi Powerpollen idea, enkä rupee ketään plagioimaan. :)

   Poista
 11. Voi jee, onpa ihana kuulla! Hyvää uutta vuotta Sailalle ja hepoille! :)

  VastaaPoista
 12. Vau, onnea Saila! Hitsi että on arvonta, miulla on tosi huono arpatuuri! Kuinka monta tilauspaikkaa arvot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvon aina sen mukaan, miten ehdin opiskelujen ohessa ommella. Keväällä ja syksyllä vähemmän, kesällä enemmän. :)

   Poista
 13. Oih, mäkin oon miettinyt koko vuoden toiminimeä, mutta pelkään että siitä tulis liikaa tekemistä ja paperihommia. Kuinka paljon se muuttaa tätä perus myyntitoimintaa ja tuleeko siitä lisää hommaa kuinka paljon? Oliko toiminimen perustaminen hankalaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se hommia teettää, kun Suomi on niin byrokraattinen paikka. Perustaminen ei sinänsä ole hankalaa, mutta kirjapidot ja muut inhotukset pitää jotenkin järjestää.

   Poista
 14. Muistan, kun menin kerran Porvoon Eurokankaaseen ostamaan kangasta uuteen poniin, niin alkoi itseäkin ärsyttää, kun myyjä sanoi kokoajan velbo... Ja onko sinulla sellaista ihan vaaleanbeigeä kangasta, joka sopisi voikkoon? Jos on, niin onko se fleeceä, velboaa, sambaa vai karvakangasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikkoon sopivaa kangasta miulla on muistaakseni niin fleecenä, velboana kuin karvanakin. :)

   Poista
 15. Moikka saila!

  Mietin sitä (minä tyhmä) että mitä se toiminimi oikeen tarkottaa? Tarkottaako se sitä, että vähänniikun perustat yrityksen jossa tehdään keppihevosia myyntiin, ja otetaan keppihevos tilauksia, vai mitä sillä toiminimellä tarkoitetaan?

  VastaaPoista
 16. Miten pääsisi mukaan tilaus jono arvoltaan?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tulee infoa blogiin ja sivuille sitten kun asia on ajankohtainen. :)

   Poista
  2. Selvä kiitos vastauksestasi saila!:)

   Poista
 17. Jos siis haluaa mukaan?:)

  VastaaPoista
 18. Ja hyvää uutta vuotta sinulle Saila!:)

  VastaaPoista
 19. Pitkästä aikaa mimä kommentoin:D Mutta Saila pieni kysymys ois että jos on siskokset ja kummatkin voittaa arvonnassa tilauspaikan niin hepat tulee samaan taloon niin teetkö sillon vaan toiselle tää on askarruttanu miun mieltä tosi pitkään kiitos jos vastaat:)) Ja muuten en ole mitenkään tilaamassa mutta helmikuussa jos tilaa hepan niin voisko sen sitten tulla hakemaan jossain maaliskuun neljäs päivä ollaan sillon Helsingissä tuleeko sillon kepin kanssa heppa?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katon tollaset jutut tapauskohtasesti. :) Periaatteessa hepan hakeminen Helsingistä onnistuu, jos vain satun ite olemaan paikkakunnalla. Keppiä ei valitettavasti pysty saamaan matkaan, sillä en omista sahaa, jolla pystyisin harjanvarsia katkomaan. Täytteet puolestaan voi saada lisämaksusta mukaan. :)

   Poista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)