29. maaliskuuta 2015

Infoa ensi kuun tilareista ja mahdollisuus vaikuttaa kesän tilausjonomenettelyyn

Taas on kuukausi vaihtumassa ja näihin aikoihin olen yleensä laittanut tilausarvontaa pystyyn, mutta ensi kuussa olevat SM-kisat ovat hieman sekottaneet rutiineja, joten otan uusia tilauksia jonoon vasta niiden jälkeen, sillä kaikki aika kisoja ennen menee myytävien heppojen ompeluun ja tentteihin lukemiseen.

Voi olla, että pystyn ottamaan seuraavat tilaukset vasta toukokuulle, sillä näitä tenttejä onkin ilmaantunut nyt huhtikuun jokaiselle viikolle ja niissä kaikissa on pirun laajat alueet, joita ei lukaista ihan yhessä illassa, eikä ihan kahessakaan. Sit ku tentit on ohi, miulla alkaa kesäloma, joskin toukokuussa pitää vielä yrittää jaksaa lukee bilsan pääsykokeeseen, sillä yritän lähteä lätkimään tuolta geologian laitokselta. Kivien tuijottelu alkaa nimittäin piiiiiikkuhiljaa riittää.

Ja tästä pääsemmekin sitten asiaan. Elikkäs. Nyt teillä on mahdollisuus vaikuttaa kesän tilausjonomenettelyyn. Pystyn kesälomani aikana (toukokuu-elokuu) tekemään noin 20 hevosta. Kysyntää noille neljälle kuukaudelle on luultavasti paljon enemmän, joten arvonta lienee tässä tapauksessa taas ainoa tasapuolinen ratkaisu asiaan. Kysymys siis kuuluukin, että arvonko toukokuussa kerralla nuo 20 tilausta jonoon (jolloin tähän arvontaan osallistujilla on luultavasti suurempi todennäköisyys saada jonopaikka kun tavallisella menettelyllä) ja ompelen niitä sitten koko kesän ottaen seuraavat jonoon vasta syyskuussa, vai jatketaanko samalla linjalla kun tähänkin mennessä, eli 5-6 heppaa/kuukausi? Vai onko jollain parempia ideoita? Kuukausittaisiin jonopaikkojen arvontoihin on tullut niin paljon osallistujia, etten yhsinkertaisesti enää pysty ottamaan tilauksia jonoon samalla systeemillä kun viime vuonne, eli kaikkia yhden päivän aikana ilmoittautuneita ilman arvontaa.

EDIT// Aiheeseen liittyvä äänestys lisätty blogin oikeaan reunaan.

Loppuun vielä pari tilausta tältä kuulta. Sain elämäni ensimmäiset tilaukset, jotka postitin Suomen rajojen ulkopuolelle. Tilaajat olivat suomalaisia, mutta asuivat Belgiassa, joten pollet lähtivät lähtivät valloittamaan maailmaa.

 


34 kommenttia:

 1. Ehdottomasti samalla kerralla 20!
  Nimittäin jos en ehdi sm kisoista mukaani ketään kaappaamaan, tai toukokuun jonoon pääse, niin viimeistään kesäksi ois kiva saada sulta ponski :D koska oon jo kerran osallistunu tilausjonoarvontaasi saamatta paikkaan, jatkan yrittämistä sinnikkäästi!

  VastaaPoista
 2. Mielestäni sinun kannattaisi tilareiden suhteen tehdä niin, että valitset yhden päivän, jolloin voi kello q - kello w laittaa tilauksia, joita tekisit sitten toukokuusta elokuuhun. Aika voisi olla vaikka tunti tai kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on edelleen se vaara, että tilauksia tulee liikaa. Viimeks ku otin tolla menetelmällä, ensimmäisen viiden minuutin aikana ku tuli 8 tilausta ja sillon piti pistää peli poikki ku kyseessä oli vaan yhen kuukauden tilaukset.

   Poista
  2. No laita vaikka kymmeneksi minuutiksi, ja tee tilareita koko kesä?

   Poista
  3. Tai sitten tämä että esim 8 minuuttia on kaikilla aikaa laittaa kaavakkeensa sähköpostiisi, ja 8 minuutin jälkeen et enään ota niitä ja kuinka monta niitä tuli siinä kahdeksan minuutin aikana, pääsevät jonoon?

   Poista
  4. Ei siinä sinänsä ole järkeä. On reilumpaa arpoa, sillä sillon kaikilla on tasapuolinen mahdollisuus saada tilauspaikka. Samalla hetkellä saattaisi tulla monta viestiä, onhan Saila kuiteskin niin suosittu.

   Poista
 3. Musta 5-6, sillä jos joku halukkaista ei saisikaan tilaustaan, niin pitöisi odottaa monta kuukautta:)

  VastaaPoista
 4. Siis kannatan 20 tilausta toukokuussa, sillä silloin kaikilla olisi parempi mahdollisuus saada paikka tilausjonosta jos paikkoja olisi enemmän jaossa. :)

  VastaaPoista
 5. Olen sitä mieltä että 20 tilausta toukokuussa

  VastaaPoista
 6. Ota kahesaa osassa toi 20. Toukokuussa eka erä ja vaikkapa heinäkuussa toka. :)
  P.S: Noin ponit! ❤o❤

  VastaaPoista
 7. Arvot joka kuukaudelle sen 5-6 tilaria

  VastaaPoista
 8. Mieluummin 20 hevosta kerralla :)

  VastaaPoista
 9. Joka kuukaudelle 5-6 tilaria!! Eli nykyinen menetelmä paras. Mä en kannata tota et nopeudella pitää lähettää kaavakkeita, koska sit ois pakko koko aja olla kyttäämäs ruutuu, et millon se ottaa, ja sitte kauheet paineet tilaajil, et kerkeekö ne. Mun mielestä arvonta paljon parempi!

  VastaaPoista
 10. Jos tykkäät tehdä tilareita, jatkaisin niitä, mutta jos et, voisit tehdä myyntihevosia. Joku syksyn suurmyynti ois kiva :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tehä tilareita, ne on muutenki näppärämpiä ku ei tartte käyä läpi sitä ostajanvalintarumbaa. :)

   Poista
 11. Heippa Saila! :)

  Anteeksi, kun laitan tämän viestin tänne, vaikkei asia liity tähän postaukseen mitenkään, mutta onko teidän hevoset vielä siitoskäytössä? Mietin vain olisiko Hapsu halukas astumaan tämän shettistammani ->http://khttonnerre.suntuubi.com/?cat=6&img=8 Oltaisiin todella kiitollisia jos tämä olisi mahdollista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hepat eivät valitettavasti tällä hetkellä ole siitoskäytössä, vieraskirjan tarjoajan lopettamisen myötä miun pitää miettiä uusiks, miten homma jatkossa toimii vai toimiiko ollenkaan.

   Poista
 12. Saila, voit tehdä uuden astutusviekun ShinyBookkiin! Se on tosi samanlainen ja helppo :)

  VastaaPoista
 13. Jumalallinen karvaponi! <3 Minä äänestin joka kuussa 5-6, sillä jos jollain on esim. synttärit jossain kuussa, olisi mahdollisuus osallistua arvontaan. ;)

  VastaaPoista
 14. miten pystyy osallistuu siihe tilari arvontaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne blogiin tulee aikanaan sitä koskeva postaus, jossa on ohjeet. :)

   Poista
 15. Ei liity asiaan, mutta viekku ei toimi. Voisitko ottaa Avalonin mukaan Sm-kisoihin ja sitä saisi kokeilla? Olen nääs Avalon fani 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen junalla liikenteessä, joten maskottiheppoja ei ole näillä näkymin tulossa mukaan.

   Poista
 16. Onnea vain maailmanvallotukseen, Saila! Mie haluaisin niin kovin siulta hevosta, että petyin kuullessani siitä tenttivuoresta, mikä siua oottaa... Pitää vaan jaksaa oottaa. :)

  VastaaPoista
 17. Kiitos vielä kerran maailman ihanimmasta kepparista Saila! Vuoniskin on tuttu nimittäin se meni kaverilleni😍 Kauramoottorit ovat Lotto ja Wikke😄

  Mukavaa päivän jatkoa sinne Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että heppa on mieleinen! Oikein mukavia keppistelyhetkiä sinne Belgiaan! :)

   Poista
  2. Moi, voisitko vastata sähköpostiini joka koskee sen tilarin korvia? :) siis sen SM kisoissa annettavan tilarin :)

   Poista
 18. Arvo 20 kerralla :)

  VastaaPoista
 19. 20 kerralla :-)

  VastaaPoista
 20. Tuleeko se tilariarvontaan osallistuminen sitten tänne blogiin sm-kisojen jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee, mutta vasta lähempänä toukokuuta. :)

   Poista
 21. Voiko tilarille tilata pelhamit? Kuinka paljo siit tulee lisähintaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tilata, hintatiedustelut sähköpostitse. :)

   Poista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)