29. joulukuuta 2015

Vuoden viimeiset

Niin se vuosi taas vierähti, voi tavaton miten nopeasti aika kuluu ja miten paljon sitä vuoteen mahtuukaan menoa ja meininkiä. Vuosi 2015 on ollu ehdottomasti miun elämän paras niin keppihevosten kuin keppihevosiin liittymättömän elämän osalta, enkä malta odottaa, mitä seuraava vuosi tuo tullessaan!

Tilausheppoja tuli ommeltua aivan jäätävä määrä, laskeskelin tuossa yks ilta huvikseni, että oon vuoden aikana ommellu käsin lähemmäs 300 metriä saumaa ja pujottanu about 10 000 yksittäistä harjalankaa. Pieni hengähdystauko tilauksista on tehny enemmän ku hyvää, sen verran intensiivisesti noita on taas tullu tahkottua. Tilaussivut on nyt poissa näkyvistä vielä jonkin aikaa, että saan oikeesti pidettyä tarvitsemani loman ilman hintatiedusteluja sun muita sähköpostihässäköitä.

Hinnastoon tulee vuodenvaihteessa pieniä muutoksia, lähinnä pieni korotus hevosten perushintaan, sillä kysyntä on niin valtavan suurta ja tällä korotuksella saan katettua paremmin yritystoiminnasta aiheutuvia kuluja, kuten kirjanpitäjäni palkkiot. Myös tilauskäytäntöihin tulee sellainen muutos, että ensi vuonna yksi ihminen pystyy tilaamaan vain yhden hevosen per vuosi. Näin useammalla on mahdollisuus päästä tilaamaan.

Tilaussivut aukeavat akuvuodesta (infoan siitä sivujen päivityslootassa, blogiin tuskin laitan erillistä ilmoitusta) ja vuoden ensimmäinen tilausarvontaan osallistuminen starttaa samoja aikoja (tästä tulee tieto myös blogin puolelle). Olen ainakin 10.1. asti vielä Lappeenrannassa ja tämän jälkeen minun on vasta mahdollista ottaa uudet tilaukset vastaan ja alkaa ompelupuuhiin.

SM-kisoista on tullu jo paljon kyselyitä, mutta niistä en osaa vielä sanoa sen enempää kun että kyllä, olen tulossa myymään hevosia. Kaikki muu on vielä ihan auki, enkä näinollen osaa toistaiseksi sanoa juuta enkä jaata yhtään mihinkään kisoja koskevaan. Kirjoittelen blogiin infoa sitten ku tiiän enemmän.

Tässäpä kaikki tältä erää, veikkaanpa että tämä jää vuoden viimeiseksi postaukseksi. Valtavan suuri kiitos kaikille kuluneesta vuodesta! Oon vilpittömän kiitollinen jokaisesta tilauksesta, kommentista, tsemppauksesta ja ihanista viesteistä, joita oon teiltä saanu! Toivottavasti IST:n sivuilla ja sosiaalisissa medioissa esiintyneet jutut on inspiroinu ja piristäny kävijöiden ja seuraajien mieliä. Toivotan jokaiselle upeaa uutta vuotta 2016!! :)
41 kommenttia:

 1. On ollut ihanaa seurata tätä blogia tänä vuonna, ja kiitos paljon tilaushevosesta jonka minulle teit! Tuo on kyllä järkevää että jokainen saa tilata vain yhden hevosen, sillä oon huomannu et jotkut ovat päässeet kaksi kertaa peräkkäin tilausjonoon. Ihanaa uuttavuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, sitä oli kiva toteuttaa! Ja kiitos samoin! :)

   Poista
 2. Olen lueskellut näitä sun postauksia vasta aivan vähän aikaa ja en ole nähnyt missään yhtä hienoja keppareita kuin nämä sinun tekemät! En voi käsittää miten joku osaa tehdä näin upeita ja aidon näköisiä keppareita ja varusteita.
  Joo, ja hyvää uutta vuotta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjottelemalla sitä oppii! :) Ja sitä samaa! ^^,

   Poista
 3. Kiitos samoin!! Joulukalenteri oli muuten tosi kiva. Parille videolle nauroin vedet silmissä!! XD Hyvää uuttavuotta sinulle ja hepoille!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiva kuulla, että kalenterista oli riemua! :)

   Poista
 4. Miksi aina melkein joka vuosi tilareiden hinta nousee? Eikö se 70€ ole jo tarpeeksi paljon fleecehepasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrittäjänä miun täytyy pystyä kattamaan menot ja verot ja saada työstäni vielä kohtuullinen korvaus, jotta pystyn itseni elättämään. Jos hintataso ei miellytä, miulta ei oo mikään pakko tilata hevosia. :)

   Poista
 5. Olet ihan paras kepppareitten tekijä. Haluaisin sulta hepan mutta äiti ei anna. Ja on hyvä että kaikki saavat vain kerran vuodessa tilarin. Hyvää uuttavuotta!

  VastaaPoista
 6. Taidampas ehkä yrittää ensivuonna sitten! :) Onnellista Uutta Vuotta sinullekkin!

  VastaaPoista
 7. Mie rakastan kaikkia siun tekemiä hevosia! Ne on vaan todella kauniita! Olis aikeissa osallistua tilauspaikan arvontaan. Oli tarkoitus jo tänä vuonna, mutta itse ajatus syttyi päivää arvonnan jälkeen. Olisi ihan huippua saada siulta tilari! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Toivotan onnea seuraavaan arvontaan! :)

   Poista
 8. Teet kyllä todella ihania heppoja ja olen aina halunnut tilata sinulta kepparin.

  VastaaPoista
 9. Oot tosi hyvä tekee keppareita!❤️

  VastaaPoista
 10. Tää on vrm aikas turha kysymys nyt tähän hetkeen mut luin koko tekstin ja huomasin sen 1 hevonen / henkilö tilaamis asian :) Niistä SM kisoista että saako tilata vaikka on esim ostanut SM kisoista hevosen ja jos saako ostaa SM kisoista jos on jo tilannut sitä ennen?
  Ps. Tää on äidin nimellä :)
  //Kht Pilvilaakso

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajoitus koskee ainoastaan heppojen tilaamista, eli SM-kisoista hepan ostaminen ei vaikuta. :)

   Poista
 11. Hei ja viellä että:
  Flylli peruna näyttää ihanalta noissa kuvissa <3

  VastaaPoista
 12. Olen toukokuusta asti yrittänyt paikkaa, että tuo muutos 1 heppa per.vuosi on hyvä. Entä, jos joku sukulainen esim. joulu-/synttärilahjaksi tilaa ja sillä on jo tänä vuonna? Toinen kysymys on, että teetkö enään aaseja? :) Hyvää uuttavuotta Saila!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, lähtökohtasesti vain yks heppa/vuosi. Aaseja on mahdollista saada, jos hinnasta sovitaan. Aasi pitää myös postittaa postipakettina korvien ja pystyharjan vuoksi, joten ylimääräisiin postikuluihin kannattaa varautua. :)

   Poista
 13. Aivan ihana tuo ruunikko! Aion tänä vuonna kokeilla onneani ja tilata siulta hevosen, vaikeus on vain siinä, minkälaisen haluan! :D

  VastaaPoista
 14. Hyvää Uutta Vuotta Saila! (:

  VastaaPoista
 15. Hyvää uutta vuotta Saila! :) minulla olisi yksi kysymys. Kun kiinnität tukikankaan siihen kankaaseen mistä teet hepan niin pitääkö keskikappalekkin silitää siihen tukikankaaseen? Ei ole pakko vastata mutta olen tekemässä hevosta johon kiinnitän tukikankaan ja haluaisin tietää pitääkö siihenkin se silittää. Olisin kiitollinen jos vastaisit ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Mie oon tehny heppoja vähän sekä että, tukikangas keskikappaleessa ei oo mitenkään välttämätön. :)

   Poista
 16. Aina teet tosi hienoja heppoja ja suukin onnistuu täydellisesti. Mun keppareilla suu tulee hirveen pulleeks

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että pidät. :) Suun kohdalle ei kannata sulloa ihan hirveetä määrää vanua, pienempi vanumäärä voi auttaa jos suu pullottaa.

   Poista
  2. Ne menee silti jotenki huonosti...

   Poista
 17. Muistatkos minkä värinen tuo keskimmäinen heponen on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on joko vaaleanruskeaa tai lämpimän vaaleanruskeaa velboaa, vaaleanruskea on miun valikoimasta loppu, mutta lämpimän vaaleanruskea on melkein samansävyistä. :)

   Poista
 18. Onko perussuitsiin mahdollista tilata fullcheek-kuolaimia? :) Tämmöne pikakysymys vaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valitettavasti, vain luksussuitsiin on saatavilla erikoisempia kuolaimia. :)

   Poista
 19. Mitä kangasta ylin polle on?

  VastaaPoista
 20. Sä voisit pitää SMeissä jonkun sortin riimunnarujen tekopajan, yms

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkinmoisen varustepajan oon pitämässä. :)

   Poista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)