9. huhtikuuta 2013

Kehityspostaus osa II - Kolmipalaiset

Viime postauksen lopussa esiintynyt friisiläistamma Misty oli siis viimeinen koneella ompelemani hevonen. Siitä eteenpäin olen ommellut kaiken käsin. Jatketaan kehityksen tarkastelua kolmipalaisten hevosten muodossa. Aloittaessani kolmipalaisten hevosten tekemisen, minun hevoseni olivat muiden hevosiin verrattuna erilaisia siinä suhteessa, että pään alapuolella leuan ja posken välissä oli suorahko pätkä, kuten oikeillakin hevosilla. Valtaosa suosi niihin aikoihin "kaksipomppumallia", jossa leukalinjan jälkeen lähti suoraan posken kaarre.

Iisan tallille tuli vielä jokunen heppa ennen tilarirumbaa. Jossain vaiheessa vuotta 2007 keksin, että pitkästä karvakankaasta saa hyvinkin kivannäköisen ponin, jos sitä parturoi hieman rankemmalla kädellä. Tätä ennen en ollut nähnyt siistittyjä karvapolleja. Hapsu sai alkunsa.


Vuoden 2008 tienoilla aloitin muistaakseni tekemään tilareita ja hevosten muoto alkoi kehittyä pikkuhiljaa. Aluksi muoto oli hieman kömpelö ja korvat olivat edelleen täytetyt.



 

Vuonna 2009 kehittelin täytettyjen korvien tilalle aidomman näköiset, täyttämättömät korvat, jotka pysyivät hyvin pystyssä. Siirryin tähän malliin lopulta kokonaan. Erään tinkertilarin myötä tuli myös kokeiltua partakarvoitusta keppihevoselle. Hevoset muuttuivat sirommiksi ja selkeämmän muotoisiksi.









Vuonna 2010 tein jälleen tuotekehittelyä. Parturoin pari karvapollea jättäen niille pidemmän parran ja muotoillen poskea paremmin näkyviin. Halusin myös uudelle hepalleni, Fidelixille, aidomman näköiset tummennokset kuin erillisestä kankaasta leikattuna, joka oli siihen asti ollut tummennosten ainoa tekotapa. Näinpä päädyin tekemään pari kokeilua ja värjätyt tummennokset saivat alkunsa. Syksyllä toteutin ensimmäisen papurikkotäpläisen kimon tilarin muodossa.









Vuonna 2011 tummennosten ja papurikkokuvioinnin kysyntä kasvoi räjähdysmäisesti. Tummennokset ja papurikkotäplät alkoivat yleistyä myös muiden tekemillä hevosilla.




Vuonna 2012 oli taas pienen tuotekehittelyn aika. Uusimmalle hepolaiselle, eli Rimille, piti saada aidompi harja, jonka materiaalia koskeviin kysymyksiin taikka arvailuihin en edelleenkään sano mitään. Rimin alapuolella hevosia vuosilta 2012 ja 2013.








Oon näiden lähemmäs kymmenen keppistelyvuoden aikana tehny 240 heppaa. Voinen siis sanoa, että harjottelemalla oppii ja sitä harjotusta tarvitaan. Kukaan ei ole seppä syntyessään. En vieläkään ole hevosteni ulkomuotoon täysin tyytyväinen, joten harjoittelu jatkuu.

54 kommenttia:

  1. Oon niin rakastunut melkein jokaiseen tekemääsi keppariin ja arvaa, tuliko inspiraatiota tehdä ite taas keppari! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos heposeni inspiroivat! :)

      Poista
    2. Sinun keppihevosesi ovat aivan ihania♥♥♥♥

      Poista
  2. Ihana lukee näist sun kehitysjutuist :D Sveakin pääsi tonne listalle <3 Oisit myös voinu mainita tilarina tekemäsi Flown kirjosilmistä, jotka taitaa olla koko kepparimaailman ekat sellaset [?] :)

    - Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selasin kyl Flownki kuvat läpi mut eipä tullu mieleen. :D En ainakaa kellään sitä ennen ollu sellasia silmiä nähny, mut ideasta saat kiittää itseäsi. :)

      Poista
  3. kuka on tuo rimin yläpuolella oleva kimo heppa? :) asuinpaikkaa? sivuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tehty miun entisen vuokraponin mukaan kyseisen ponin omistajalle. :) Tämä keppariversio asustelee koristeena hänen luonaan.

      Poista
  4. Viimeisen kappaleen jälkeen tulevien hevosten kuvat on iha järkyttävän kauniita<3 Tosi aidon näkösiä ja noi harjat on iha sika nätit, osaat tehä tummennoksistakin aidon näköisiä, ei sellaisia suttuisia ;)

    VastaaPoista
  5. Sun hepat on uskomattoman hienoja!!! Oot varmasti koko maailman paras heppojen tekiä!!

    VastaaPoista
  6. Vastaukset
    1. Oon harrastanu kymmenen vuotta, ehtiihän siinä ommella. :)

      Poista
  7. OI, toi tinker on ihana <3 sain kauheesti inspistä, kiitti sulle!

    VastaaPoista
  8. nää on niiiiin ihania<3<3<3<3

    VastaaPoista
  9. Mitä 13 kuvan kangas on? se on aivan mahtavan näkönen , rakastuin siihen heti kun näin sen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on valkoista keinoturkista, jos tarkoitat tuota valkoista pörröheppaa. :)

      Poista
  10. Jos saa kysyä millä teet ton tummennuksen ? Onkse joku kynä mitä saa kaupasta vai mitä ? Toivottavasti vastaisit koska oon yrittäny etti vastausta aika kauan mut en oikeen oo löyöny ratkasuu millä se näyttäis aidolta ja se kangas ei niin sanotusti menis pilalle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten kommenttiboksin läheisyydessä jo lukeekin, en valitettavasti anna teko-ohjeita. >:

      Poista
    2. Sä sanoit sen tummennosvastauksen tossa tekstissä! :o

      Poista
  11. Upeita heppoja! Oon kuullut että karvakankaasta ompeleminen on vaikeampaa kuin esimerkiksi fleecestä (kirjotinkohan oikein? :D). Onks se totta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karvakankaan ompeleminen on ainakin huomattavasti raivostuttavampaa, kuin fleecen ompeleminen, kun karvoja saa koko ajan olla sullomassa pois sauman välistä. Karvakankaassa on siis omat haasteensa. :)

      Poista
  12. Wau! Vähän siistiä! No, jos aloitetaan...hmm... Joulukuu 2013 aloitin (toisella sukkaponilla). Ja nyt ompelin bvalmiiksi ja täytin toisen hevoseni. Kolmas (ruma) odottaakin jo täyttöä. Mitä mieltä olet, kannattaako kokeilla täyttää se, vaikka sen suu meni oudoksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietysti kannattaa kokeilla täyttää! Sittenhän sen näkee, tuliko millanen heppa. :)

      Poista
  13. Eehhehee äwäwäwäää toi kolmanneks ylin. söpööööööööööö<3<3<3<3<3<3<3<3<3

    VastaaPoista
  14. Muutes ootko vaihtanu Hapsulle korvat, sillä on tota uudempaa mallia :) Etkös siis siihen aikaan tehny täytettyjä korvia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo. Hapsu saatto olla peräti ensimmäinen, jolla oli tollaset korvat nyt ku tarkemmin muistelen. :)

      Poista
  15. Oliks noita keppareita vaikee tehä? Niin ja vielä noi on kepparit on upeita

    VastaaPoista
  16. Todella ihania heppoja ! Sormet syyhyy noita katellessa niin, että nyt täytyy kyllä päästä itsekin ompelemaan!

    VastaaPoista
  17. Ja tuituitui puspus noi kaks ekaa papurikkoa *3*

    VastaaPoista
  18. Iik! Toi valkonen karvakangasheppa onkin sun tekemä! :D Oon nähny sen kuvan googlesta ja mietin että se on varmaan joku muokattu kuva... Ja sen kuva liikkuu pelaajien profiilissa sivustolla howrse.fi! Onko sinulla se vielä? Jos on onko se myynnissä? ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, joku taulapää on sen howrseen kopsannu... >.< Tein tuon vuosia sitte tilarina, joten ei se ei asusta miun luona. :)

      Poista
  19. Mä tiiän varmasti mitä ton harjanne ;)

    VastaaPoista
  20. Osa kuvista ei näy :<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummallista, miulla näkyy kaikki niinku pitääki.

      Poista
  21. paljonko maksais tollanen Rimin näkönen keppari?? :)

    VastaaPoista
  22. Rimin näköistä heppaa ei valitettavasti ole mahdollista saada, sillä en tee kopioita jo olemassaolevista keppareista. :)

    VastaaPoista
  23. aa okei :( mut paljon sen hinta olis, niinku jos se ois myynnissä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ala määrittelemään sille hintaa, kun se ei ole koskaan tulossa myyntiin. :) Kallis olisi.

      Poista
  24. teetkö keppareita tilauksesta?? paljonko hinta olisi minimissään ja maksimissaan? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen, tosin tällä hetkellä pidän pientä taukoa. :) Täältä löytyy kaikki tarvittava tieto tilareista: http://iisantalli.net/tilarit.html

      Poista
  25. Ihanaa, että Topi on saanu siun luota hyvän kodin! :) Aika monella omistajalla se on käsittääkseni ehtinykki kiertää. Terveiset hepolaisille! ^^,

    VastaaPoista
  26. Mitä karvakangasta toi on?
    Esimerkiksi tossa harmaa valkoisessa tinkerissä? itse kehittelen keppihevosia ja tahtoisin todella paljon tietää tuosta unelmieni kankaasta :DD :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitähän mahdat tarkottaa, ku tuolla on vaan yks tinker ja se on mustavalkonen. :D Noi harmaat karvat on joko ihan tavallisii karvakankaita, mitä saa kangaskaupasta ja sit noi silkkisemmän näköset on velboa-nimistä kangasta, mitä ei oikein taho löytää mistään.

      Poista
    2. En tiedä onko tuo tinker, mutta toi jolla on musta harja, harmaa vartalo, valkoinen merkki otsassa :'DD

      Ja Okei :*)

      Poista
    3. Eli kaiketi joko toinen heppa ylhäältä tai toiseks viimonen heppa? Ne on kumpiki jotain karvakangasta/keinoturkista. :)

      Poista
    4. :*)))
      Juup sitä eka tokaa tarkoitin, onpas hieno hepo :))

      Poista
  27. Ja olisiko sulta tällähetkellä mahdollista tilata keppihevosta? sillä heh, en oikeestaan ymmärrä yhtikäs mitään näistä kepparitilaus säännöistä :'DD

    :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallin sivuilta löytyy tietoa tilaushevosista. :)

      Poista
  28. ja jos tuun tällee törkeesti vaan kysymään :D

    Pollet tulisivat hyvään kotiin, jossa vihataan sanaa ''Myydä''

    Trust me :))

    VastaaPoista
  29. Miten sä oaat tehdä noin hienoja keppareita? 240 kepparia. Tosi paljon. Teet ihania keppareita. Kiva kun teet kaikenlaisia rotuja. XD

    VastaaPoista
  30. Hei! Kepparisi ovat ihania! Kysyn ,että miten niitä tummennoksia tehdään?

    VastaaPoista
  31. Hienoja! Mullakin on pieni kepparitalli mutta ei mikään iso. Haluaisin tehä kepparin itsekkin mut mulla ei oo aineksia.

    VastaaPoista
  32. Ihania! Mullakin on pieni kepparitalli muttei mikään iso. Mä oon aina tehnyt vaan sukkakeppareita pienenä kun en ees tiennyt tollasista!

    VastaaPoista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)