8. tammikuuta 2014

Arabialainen täysiverinen


 


Arabit on miun ehdoton lempihevosrotu ja myöskin itselleni kaikkein mieluisimpia tehdä, joten otin iloisena arabitilauksen vastaan. Suitsien lisäksi pääsin askartelemaan martingaalin ja perusriimun. Tätäkään harjalankaa en koskaan ennen ollu kokeillu. Totesin sen ihan eloisan näköseks ja se meni ihanan helposti kankaasta läpi! Tämä heppa lähti uuteen kotiinsa täytteineen ja se on hyvä, sillä vanukantaa on tarpeen uusia säännöllisin väliajoin.

19 kommenttia:

 1. Wau, ihan sairaan hieno! Oon kateellinen sille joka saa ton

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva lukeakin jotain tilaripostauksien yhteydessä, mä ainakin tykkään kovasti:)

  VastaaPoista
 3. Osaatko sanoa missä vaiheessa heposeni on? Valmistuuko pian. Jännittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon alottanu ompelemaan sitä, mutta oon viikon reissussa niin en pysty sinä aikana edistämään heppaa sen enempää. Se valmistuu mitä luultavimmin tämän kuun toiseksi viimeisellä tai viimeisellä viikolla. :)

   Poista
  2. Kiitos tiedosta

   Poista
 4. http://uploads.ifokus.se/uploads/acd/acdf90760ae32ec304d0b56feadcb52e/forbygel.jpg
  Tälleen

  VastaaPoista
 5. Paitsi kiinteä martingaali, martingaali koostuu leveähköstä nahkahihnasta, jonka toinen pää kiinnitetään hevosen etujalkojen välistä mahavyöhön ja toinen (yleensä pikalukolla) turparemmiin hevosen leuan alle. Joissakin malleissa on ohuempi nahkaremmi joka tulee hevosen kaulanympärille kuten liukuvassakin martingaalissa. Kiinteän martingaalin tarkoituksena on estää hevosta nostamasta päätään (estää myös hevosta venyttämästä kaulaansa ja päätänsä pitkälle eteenpäin). Erittäin tehokas apuohja tähän tarkoitukseen. Ei vaikuta mitenkään kuolaimeen tai ohjaan, joten turvallinen myös kokemattomalla ratsastajalla oikein säädettynä. Ei saa säätää koskaan niin tiukalle, että estäisi hevosta pitämästä päätään normaalissa rennossa asennossa. Ei saa käyttää hypätessä, koska estää hevosta venyttämästä kaulaansa esteellä. Mahdollisuuksien mukaan kiinteää martingaalia ei kannata käyttää alku- ja loppukäynnillä, koska estää hevosta venyttämästä kaulaansa eteen ja alas.

  VastaaPoista
 6. Ihana <3 Tai, kaikki sun hebot onhan aina ihania...

  VastaaPoista
 7. eiks noitten martinaalin hihnojen kuuluis olla stoppareiden toisella puolella? ku eiks ne o sitä varten että ne estää renkaitten kiinni ottamisen kuolaimeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeilla hevosilla joo mut jos ne laittaa keppihevosella sille puolelle ni ne huitelee ihan missä sattuu. Noin ne pysyy oikeella paikallaan. :)

   Poista
 8. Ihana tää heppa ja varsinkin toi harja! ;_; ihan täääydellinen

  VastaaPoista
 9. Aws! Todella hieno! :} Minunkin lempihevosrotu on arabi ja se on kyllä kaikkein kivoin tehdä.

  VastaaPoista
 10. Awwwwws!:3<3 Ihana! Vaikka en ookkaan tollasien karvalankojen ystävä keppareissa (mielestäni näyttää hieman takkuiselta) niin tuo lanka sopii polluskalle mainiosti!:}

  VastaaPoista
 11. Onkos tuo sitä vaaleanruskeaa fleeceä?

  VastaaPoista
 12. Onpas hieno! :)

  VastaaPoista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)