5. tammikuuta 2014

Hankintoja ja kaavojen päivittelyä

Miun vuosi keppareiden saralla on alkanu heräteostoksilla ja armottomilla kaavojenpäivitystalkoilla.
Lankavarastoja piti täydentää mustan ja tummanharmaan villalangan osalta ja luonnonvalkoinen mohairki alko jo vetelemään viimesiään, samoin tummanbeige ompelulanka, jota sain viime vuoden aikana kulumaan jokusen rullan. Samalla reissulla mukaan tarttu isoja kirjekuoria heppojen postitusta varten, postimerkkejä, joiden yllätyksenä tullu hintojen nousu sai miut tuijottamaan ostoskuittia suu ammollaan, luonnonvalkosta ja puhtaanvalkosta teddyä, joita tulee mahdollisesti helmikuussa tilausvalikoimiin riimujen pehmusteiksi, sekä mustaa keinonahkaa.

Sitte oon ruvennu haalimaan materiaalia varustehaastetta varten. Nuo kuvassa näkyvät nauhat on tulossa mitä luultavimmin omien heppojen varusteisiin. Kiitos tuhannesti kaikille, jotka ovat linkitelleet ja ehdottaneet varusteita, joita voisin seuraavaksi toteuttaa! Fidelixille olis ainaki tarkotus tehä näyttelysuitset, jotka ajattelin jäljitellä yhdestä haastekuvasta. Rim tartteis myös riimun ja se Fidelix jotkut normaalitki suitset. Tilausjonon paisuttua vuorokaudessa hirveisiin lukemiin tammikuun ensimmäisenä päivänä, joudun kuitenkin lykkäämään tätä omaa varusteprojektiani jälleen hieman. Mutta jospa sitä sitte tämän kuun lopussa ehtis ennenku otan seuraavat tilaukset jonoon!

Postin pitäs lähiaikoina tuua miulle vielä muutamia kivoja paketteja, löysin paria ihanaa kangasta, jotka tulee helmikuussa tilausvalikoimaan ja tilasin taas hirveen läjän solkia.

Niitä kaavoja oon tosiaan päivittäny urakalla. Heitin ensinnäkin hirveen läjän vanhoja kaavoja kokonaan pois hyllyltä tilaa viemästä ja piirsin eniten käyttämäni kaavat uusiksi. Entisissä kaavoissa saatto olla sellasia puutteita, kuten liian lyhyt kaulaosa tai liian pieni poski, jotka korjasin joka kerta piirtämällä käsivaralla suoraan kankaalle kaavan hahmottelun jälkeen. Tämä alkoi pikkuhiljaa ärsyttää ja sain viimeinkin aikaiseksi korjata nämä kaikki pikkujutut itse kaavoihin. Kyllä nyt kelpaa taas piirrellä ku voi antaa mennä vaan ja pääsee leikkelemään kankaat saman tien ilman mitään piirroskorjailuja.

Vuoden ensimmäinen tilarikin valmistui eilisiltana ja tänään ompelin kasaan toisen. Seuraavaksi käyn sen varusteiden kimppuun.

17 kommenttia:

 1. hienoja kaavoja vaikka suurin osa näyttää kuvassa samalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on huomattavia eroja kun vierekkäin vertaa. ;)

   Poista
 2. Onpa iso kasa kaavoja :D! Niin, minäkin olin hämilläni, kun postimerkkien hinnat ovat mennyt korkealle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirrän aina A3:lle, pitäähän tilaajien saada rahoilleen vastinetta eikä mitään minimaalisia kirppuheppoja. :D

   Poista
 3. Mäkin innostuin piirteleen kaavoja :DD !

  VastaaPoista
 4. Aloitin vasta lukemaan blogiasi ja se on ihana! Sulla on ihania kepsuja<3<3<3 teetkö ne ite vai? Ja onko sulla myynnissä kepsuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen kaikki hevoset ja varusteet itse. :) Myytäviä keppareita ei ole, mutta teen tilaushevosia, lisäinfoa löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html (Tällä hetkellä tilausjono on täynnä.) :)

   Poista
  2. paljonko tilaus kepsut maksaa?

   Poista
  3. Linkittämälläni sivulla on hinnasto.

   Poista
 5. Nää tälläset hankinta-postaukset on ihania! Tekee ihan itekkin mieli käydä ostelemassa kaikkea.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, nää tällaset voi just siks olla varsin petollisia. :D

   Poista
 6. Mistä paperista teet kaavat? joo A3 mut mikä matsku? Jos tajusit xD
  Mulle tuli kauhea vimma mennä kattoo sitä itäkeskuksen Eurokangasta ku haluun kangas ostoksille, ja ihan muuten vaan yli 10 kangasta? 0_0 Arvonta kamat tuli tänään. Ihanaaaat! Saila kiitos! Se rintaremmi meni Wilille ja pehmusteet meni heti käyttöön xD Hyvää talvea!
  Tuuva ja pollet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tehny ties mille paperille, yleensä piirrän ihan tavalliselle piirustuspaperille ku sitä sattuu olemaan miulla aina joutavana. Hyvä että tulivat perille. :)

   Poista
 7. Mistä A3:sta löytyy? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kokoisia piirustuslehtiöitä myydään lähes joka paikassa. A3-kokoisen paperin saa myös teippaamalla kaksi A4-paperia vierekkäin.

   Poista
 8. Moi
  Mulla kun on sellainen ongelma että en millään osaa piirtää kaavoja. Mietinpähän tuota että voisitko myydä tai antaa niitä kaavoja minulle, :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en myy enkä lahjoita kaavoja.

   Poista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)