11. helmikuuta 2014

Arabi varusteineen

 Tässä otuksessa oli hirmuinen urakka, sillä varusteita tilattiin aikamoinen vuori matkaan. Kankiin tuli tikkaukset, toppaukset, soljet ja strassit, sekä letitetyt ohjat. Toisina suitsina toimivat tavalliset englantilaiset kolmipalakuolaimella, tuteilla, letitetyillä ohjilla ja martingaalilla. Suitsien lisäksi pääsin vielä tekemään nahkariimun, sekä helmikoristeisen näyttelyriimun. Näyttelyriimuun pujotin yhteensä yli 400 helmeä, toivottavasti ei ihan vähään aikaan tarvii ruveta samanlaiseen touhuun uudestaan. Mutta kyllä tämän arabin nyt kelpaa keikistellä kankineen ja riimuineen!

Vinot läsit on ollu aika suuressa suosiossa siitä lähtien ku Aminehille aikanaan sellasen tein. Hassua ku miulta tilattujen läsien halutaan menevän aina nimenomaan hevosen vasemman sieraimen yli, koskaan en oo tehny läsiä toiseen suuntaan.

Kiitoksia kaikille postausideoista, tulen varmasti toteuttamaan niistä ainakin muutaman!

32 kommenttia:

 1. No jo on hienot varusteet! :o Kelpais mullekkin! Kepparikin on tosi hieno! Miten ihmeessä sä jaksoit laskee ne kaikki helmetkin? Ja 400 helmee on aikas ISO määrä xD Oletko muuten kuullut kenenkään haukkuvan hevosia sun kuullen? Ite oon kaks kertaa koska se on ihan sanottu mulle mut sen jälkeen ne ihmiset ei oo mulle mitää uskaltanu väittää vastaan ku tää neiti sanoo jollekki jotai pahasti xD Mut jos oot nii miten oot toiminu? Ja millonkas muuten aattelit julkaista niitä postaustoiveita? :) Nää sivut saa mut muuten (taas) luovalle tuulelle :D
  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että pidät! :) Ei oo kukaan koskaan ääneen miun heppoja haukkunu, viekkuun sen sijaan tulee toisinaan ihan koomisia viestejä, jotka jätän omaan arvoonsa.

   Postaustoiveita tuun julkasemaan tässä kevään mittaan, miulla on nyt projektina heppojen sivujen ulkoasunvaihdos ja tän kuun loput tilarit. Mut jos jossain vaiheessa näiden lomassa iskee bloggausinspis ni noita toivepostauksia on odotettavissa. :)

   Poista
 2. Aaaaaws, mun arabi vaan on unelma <3 kiitti saila ;D

  - KitKatPoni

  VastaaPoista
 3. On kyllä paljon varusteita! Hevonenkin on tosi hieno, tykkään kovasti sen harjasta. :-)

  VastaaPoista
 4. oot hullu hei nainen,mut hienot varusteet ja ei heppakaan oo pahan näköne !

  VastaaPoista
 5. ihana! minkä kokoinen poni on a-4 paperiin verrattuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miun hepat mahtuu suunnilleen A3-kokoselle paperille, eli tuplasti A4. :)

   Poista
 6. Hui kuinka paljon varusteita, ei varmaan tainnut olla ihan edullisimmista päästä tuo heppanen? Vinot läsit kyllä tuntuvat olevan tosi suosittuja, itseltänikin on muutaman kerran tilattu vinoläsipäinen heppa. Ja nimenomaan vasemmalle kaartuva läsi, haha miten voikin olla. :D

  VastaaPoista
 7. Tosi upea otus, ja tosi hienot varisteet! Miten teet kolmipalakuolaimen, että väänteletkö senkin vain rautalangasta? :D oot kyllä tosi taitava :)

  VastaaPoista
 8. MISTÄ TEET KUMI TUTIT!!??!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne voi tehdä vaikka mistä, mielikuvitus käyttöön. ;)

   Poista
 9. Wau!!! Todella hienot varusteet ja heppakin on todella hieno. Minä vaan en tahdo onnistua mitenkään täydellisen hepan ompelemisessa (olen harjoitellut paljon), en ymmärrä miten aina onnistut niin hyvin:)

  VastaaPoista
 10. On kyllä hieno lopputulos:) Ja ihan uteliaisuudesta kysyn, laitatko tarkoituksella martingaalin päät stoppareiden "väärälle" puolelle?
  Miten muuten kaavoitat, leikkaat ja ompelet kaksipuolista karvakangasta? Löysin ihanan pehmeän karvakankaan mut kakspuolisuus tuottaa ongelmia jo kaavojen piirtämisessä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan, ihan puhtaasti valokuvauksellisista syistä. Jos laittasin ne toiselle puolelle stoppareita ni ne huitelis iha missä sattuu. :D Enpä kyllä valitettavasti osaa auttaa tässä probleemassa kun en oo koskaan kakspuolisesta karvakankaasta heppaa tehny. En sit tiiä onnistusko niin että kaavan laittaa nuppineuloilla kiinni kankaaseen ja yrittää leikata mahdollisimman tarkasti kaavan reunojen vierestä.

   Poista
 11. Kaunis heppa ja aivan käsittämättömän uskomattoman ihmeellisen hienot varusteet, paljonko tollane maksaa noilla varusteilla ? :) Kuka ton osti ? Arvostan työtäsi todella paljon ja mielestäni olet paras keppareiden tekijä jonka tiedän :) Laitatko tuostakin hepasta kuvia tilarisivulle? Kuinka teet tuollaisen näyttelyriimun, haluaisin oppia tekemään itsekkin tuollaisen. Voisin ehkä tilata sulta joskus hepan, jos saan säästettyä rahaa ja jos saan luvan :) Miten keppareille voi keräjä kaikkia arvonimiä ja muita? Tuletko suomen sm kisoihin vuonna 2014 ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Hepan tilasi KitKatPoni ja hinnat jäävät aina minun ja ostajan välisiksi. En osaa sanoa, onko tästä tulossa kuvaa tilarisivulle. Teko-ohjeita en valitettavasti anna. Hepoille saa arvonimiä menestymällä virallisissa näyttelyissä, joita järjestetään useimmiten Suomen keppihevosfoorumilla. :) Saatan olla tulossa kattelemaan SM-kisoja jossei sillon oo muuta puuhaa. :)

   Poista
 12. Mistä ostat velboa kun ei meinaa löytyä mistään?

  VastaaPoista
 13. Vähänkö siisti! Ihan mahtava! :D Vähänkö noi varusteet on hienoja:D

  VastaaPoista
 14. Upea hevonen ja hienot varusteet. Kyllä kelpaa ostajan niitä esitellä =]

  VastaaPoista
 15. Voi hitsin pimpula on pakko sitten päästä tota khtBanjolle kokeilemaan! Aivan ihana! Nyt tekee itsekkin mieli tilata uusi xD

  VastaaPoista
 16. Edelleen noissa enkkusuitsissa kun olet tehnyt ton (liuku)martingaalin, niin noi renkulat olet pistänyt noiden stoppareiden väärälle puolelle. Ajatteleppa oikealla hevosella jos tuon virheen tekisi kuin kiskoo sitä suusta. Ideahan on että ne stopparit estävät niitä rengaita menemästä kuolaimeen kiinni.. ;) Katoppa kuvasta mallia: http://www.kivihevonen.net/WebRoot/Kaupat/Shops/Hevonen/4D3D/714C/955B/46DF/6713/0A28/100C/3AC2/06100108.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan tietoisesti laittanut rinkulat väärälle puolelle stoppareita ja tulen aina jatkossakin laittamaan. Tämän teen puhtaasti valokuvauksellisista syistä. Jos laittaisin rinkulat kuvatessa niin kuin oikeilla hevosilla, ne huitelisivat aivan missä sattuu ja vaikutelma olisi kaikkea muuta kun siisti. On se kumma kun saan selittää tän aina jokaiselle erikseen, jos julkaisen martingaalillisia kuvia. :D

   Poista
 17. Otatko maaliskuun ensimmäinen päivä vastaan tilauksia?? Jos otat, niin tilaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan kyllä, eli pistä tilausta vaan sitte tulemaan. :)

   Poista
 18. Vähänks hieno heppa! Haluun niii itekki tilaa tollase joskus jios saan kerättyy tarpeeks rahaa :33333 Onsk toi merkki päälle ommeltu vai upotettu ja paljonks noits tuteist tulee lisähintaa ? En tajuu miten osaat tehä noi hienoi heppoi :DDDDDD Jos ton tilaaja ei jostai kumman syystä osta tota, ni voisin ostaa ton ;DDDDDDDd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on upotettu, mutta samanlaisen saa tehtyä myös päälleompelemalla. Tuteista ei tule lisähintaa. :)

   Poista
 19. Oooh my gooooddd mäki haluun mut pankkitili on tyhjänä :D Sairaan magee, ja ihania varusteita! Mahto olla tilaaja tyytyväinen :D

  VastaaPoista
 20. Siis onko tolla hepalla toista sierainta ollenkkaan (siis niinku tolla mustalla kohdalla) vai näänkö mä harhoja? Ja sori ku laitan näin myöhään kommenttii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sillä, se ei vaan juurikaan erotu sieltä näissä kuvissa. :)

   Poista
 21. Juu.. On kyllä hienoja, vaikka hyvähän tässä on päivitellä 5 vuotta siitä milloin viimeinen kommentti laitettu.

  VastaaPoista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)