21. maaliskuuta 2014

Lahden SM-kisat

Kuten edellisessä postauksessa tulikin jo mainittua, olen varannut itselleni myyntipöydän keppihevosten SM-kisoista 17.5. Tarkoituksena on tehdä sinne ainakin muutama heppa ja läjä varusteita.

Tuossa loimia leikellessäni mietin, että minkähän kokoisia hevosia ihmisillä mahtaa olla keskimäärin? Voisivatkos lukijat laittaa jotain keskimääräisiä kaulanympärysmittoja kommenttiboksiin? Ja myöskin  sen, kuinka pitkiä loimia hevosillaan keskimäärin mieluiten käyttävät?

Tilariasiaa!

Huhtikuussa tilatut hevoset on halutessaan mahdollista lunastaa Lahden SM-kisoista täytteiden kera. Toukokuun alussa en välttämättä ehdi ottaa uusia tilauksia, ellei joku kisoihin tuleva halua vielä siinä vaiheessa välttämättä tilata.

78 kommenttia:

 1. Itse en osaa tarkkaan sanoa, mutta heppojeni kaulat ovat aika samankokoisia kun sun tekemien heppjen, jotkut on hieman pienempiä ja jotkut suurempia, kannattaa jättää säätövaraa. ja ite pidän sellasista keskipitkistä loimista. osaatko sanoa loimien suurinpiirteistä hintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä miettinyt hinnoittelua, loimesta riippuen luultavasti jotain 10-20€ välissä. :)

   Poista
 2. Pituus vaikka joku 40cm ja leveys (omalla hepallani) 48,5cm :)

  VastaaPoista
 3. Omien heppojeni kaulat on suunnilleen 40-45 väliltä. Ja itse suosin hieman kaulan yli tulevia loimia. Semmonen voisi olla myös hieno, niinkun ratsastusloimi että se on niin pitkä että menee melkein kepin loppuun asti. Itse ainakin pidän sellaisista. Ja haluan vielä sanoa että luen sun blogia aktiivisesti, joka päivä käyn kattomassa onko tullut uutta ja fanitan sua suuresti, saan sulta tosi paljon inspiraatiota ja potkua harrastukseen. Teet tosi hienoja hevosia varusteineen, haluaisin tilata mutta en saanut lupaa ): Sitten mulla olisi vielä pari kysymystä. Miten hevosen suu kannattaa tehdä ettei se mene vinoon? Onko sulla jotain perusvinkkejä? Ja sitten vielä, käytätkö suitsissa kaksinkertaista nahkaa ja millä kiinnität remmit toisiinsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Tykkään ite vähän pidemmistä loimista, jotka yltävät melkein kepin loppuun saakka. Kiva kuulla, että blogi inspiroi! :) En valitettavasti anna teko-ohjeita, joten ton suun kanssa en oikein voi auttaa mutta teen suitset yksinkertaisesta nahasta ja liimaan remmit. :)

   Poista
 4. Itse en osallistu kisoihin mutta meen ehk kattoo niin voisimpa tulla ostelee ja mun heppojen ympärys on noin 45cm

  VastaaPoista
 5. Oi miten kaunis riimunnaru <3

  VastaaPoista
 6. Mitä laitat hinnaksi keppareille jota myyt sit SM-kisois? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnottelen ne samalla tavalla kun tilaritkin. :)

   Poista

 7. Keskeltä kaulaa n. 42cm. Kannattaa laittaa siihen leveyteen valinnan varaa ja tehdä vähän eri kokoisia- ja pituisia loimia :)
  Lyhyimmällä,30cm pituutta
  Kehotan itse jotakin 35cm pituista loimea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Säätövaraa tulee loimiin toki, mutta tarvitsen informaatiota, jotta osaan mitoittaa säätövaran niin, että se vastaa mahdollisimman hyvin keskiarvoa. :)

   Poista
 8. Aika lyhyitä miun makuun jos 30cm pitunen loimi :D Mä tykkään melkein kepin loppuun menevästä, sillä on jo jotain osuuttakin ;) Ja se ei pelkästään ole riepuna ponin päällä vaan meillä ne on tehty suojaamaan, kun ovat sateenpitävää kangasta niin ehkäisevät kastumista, kun niihin on tehty kiinnitettävät full neck -kaulukset, niin ei hevoset kastu edes pienellä sateella ollenkaan. :) Heppani on samaa kokoa kun siun tilarit, Stikuhan täällä asustaa, kohta myös se uusi (kunhan äippä ne nyt siirtänee ;p)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo samoin, kyllä noista ainaki 50 cm pituudeltaan tulee. :) Miul taitaa tulla pitkälti talliloimipainotteista settiä ku ei oo sateenpitävää kangasta. Ilmottelehan ku ootte saanu laitettua rahat ni pääsen postittelemaan tuon yhen polluraisen! :)

   Poista
 9. Omilla hevosillani on kaulan ympärysmitta 55-70 cm, jos oikein muistan.
  Mun on varmaan pakko ostaa sulta jotain, tykkään niin kauheesti sun tekemistä hepoista ja varusteista ;)

  VastaaPoista
 10. Omien heppojeni kaulan ympärysmitta vaihtelee 60cm ja 39cm välillä. Toki noilla hepoilla ei voi käyttää samaa loimea, mutta keskimäärin noin 49 ja puoli senttiä. Kunhan säätövaraa on. Tuleeko myyntiin jotain vaaleansinisiä loimia? Haluaisin sellaisen yhdelle ponilleni. Ja voiko loimia sovitella hevoselle, jos heppa on siinä mukana? Minkä hintaisia riimut ja riimunnarut olisivat? Tuollainen värikäs on aika kivan näkönen. Ja tuleeko suojia myyntiin? Minkä hintaisia ne olisivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleansinistä kangasta minulla ei valitettavasti ole, mutta tummemmansinisiä on tulossa. Loimea voi miun puolesta sovittaa. :) En ole vielä miettinyt hintoja. Suojia ajattelin tehdä myös. :)

   Poista
 11. Missä nää kisat siis pidetään ja miten niihin ilmoittaudutaan yms? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki luokat ovat jo täynnä, mutta täällä tietoa: http://viuhku.net/sky/SM2014/ :)

   Poista
 12. Mullakin on sitä 40-55 väliltä:-) Vitsit haluisin mennä sinne ainakin kattoon niitä varusteita, mutta asutaan ihan liian kaukana;((

  VastaaPoista
 13. V iime vuonna samaisissa sm kisoissa ollessani hevoset okivat tosi pieniä! Omalle hevoselleni, jonka kaulan ympärys ohuimmasta kohdasta on 40cm, ei meinannut löytyä tarpeeksi pieniä varusteita. Pidän itse ainakin loimista, jotka ovat melkein kepin loppuun saakka. Ja muuten osallistun tänä vuonna koululuokkaan tekemälläsi tilarilla :) Ja haluan ostaa kyllä siitä myyntikojustasi ainakin jonkun varusteen! :D

  VastaaPoista
 14. jotain siinä 30-45cm välillä :)
  Mun on varmaan pakko ostaa sieltä jotain! :)
  Teetkö sinne suojia tai sutia myyntiin? Tai satulalaukkuja!! Haluaisin niin kovasti
  sellaisen satulalaukun :'3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Suojia olis tarkotus tehä mutta suitsia ei. Satulalaukkuja voisin harkita. :)

   Poista
 15. Mie luulisin että aika saman mittäsii kuin siunki.

  VastaaPoista
 16. Mulla on sillä 40-50 cm välillä. :)

  VastaaPoista
 17. Pääsen ehkä SM kisoihin :) Juttelin just kaverin kanssa et ostetaan sulta jotai :D

  VastaaPoista
 18. Olisi kiva, jos ennen kisoja tulisi tänne blogiin vähän suuntaa hinnoista. Sitten osais varautua tarpeeksi hyvin.

  VastaaPoista
 19. paljon ne hepat mitä teet sinne maksaa? Et tiiän kuin paljon varaan rahaa mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnoittelen ne samalla periaatteella, kuin tilaritkin. Tilarien hinnasto löytyy tallin nettisivuilta. :)

   Poista
 20. Tämä nyt ei varsinaisesti liity tähän postaukseen, mutta voisitko joskus vähän ennen kisoja vaikka joulkaista postauksen, jossa näytät varusteet, jotka aiot myydä kisoissa ja laittaa siihen niiden hinnat? Niin ja satulalaukun voisin minäkin sulta ostaa, jos sellaisia tekisit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkinlainen postaus varmaankin tulee asiaan liittyen. :)

   Poista
  2. Niin ois kiva jos tietäis paljon noi varusteet suurinpiirtein maksais :)

   Poista
 21. Harmi kun luokat on täynnä :( Olisin halunnut osallistua. Tiedätkö yhtään voiko sinne tulla hengailemaan? Mun hepojen kaulan ympärysmitta on 40-50 cm.

  VastaaPoista
 22. Suunnilleen samaa kokoa kuin sinunkin :) Mutta millaisia hevosista tullee jos käyttää keinoturkista?

  VastaaPoista
 23. Sori et kysyn, mut mistä hommaat ketjut näyttelyriimuihin ja lukot riimunnaruihin? Ja paljonko ne maksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangaskaupoista tai askarteluliikkeistä, ketjujen hintaa en muista, mutta lukot ovat yleensä euron molemmin puolin.

   Poista
 24. Mitäs se sisään pääsy maksais?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäänpääsy on ilmainen, jos tulee vain katsomaan kisoja.

   Poista
 25. Hei! Minä olen varmaankin tulossa 2 sukulaiseni kanssa ja haluaisin ostaa siletä hepon ja sille muutaman varusteen. Jos laittaisit esmim vähän tuota kuvia ja hintoja sinne myyntii lulevista hevosista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokunen kuva varmaankin tulee ennen kisoja. :)

   Poista
 26. Täytyy rynnätä aika nopeasti sun luokse jotta kerkee ostamaan edes jotain nimittäin näytät olevan aika suosittu :D Tee sitten riittävän paljon kaikkea että ei lopu kesken :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän näperrellä tässä niin paljon kun ehdin. :)

   Poista
 27. Sun hepan kokonen, Donulle :33

  VastaaPoista
 28. Millon tulee uus postaus? :)

  VastaaPoista
 29. Minkä kokoisia D-renkaita ja O-renkaita yleensä ostat keppihevosille, kiitti jos vastaat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. D-renkaita en oo ostanu elämäni aikana ku yhet, joten en valitettavasti muista, minkä kokoset ne oli. O-renkaissa ostan yleensä sellasia normaaleja avaimenperärenkaita tai niistä vähän isompia.

   Poista
 30. Ei liity postaukseen mutta kerääkö tekemäsi hevoset hiuksia? Mun hepat kerää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä kerää. :D Ne kerää myös ahkerasti koirankarvoja ja rotankarvoja, sekä kaikkia muita huoneessa leijailevia kankaista ja langoista peräsin olevia karvoja ja hituloita. Saan käyä noita otuksia aina tarrarullan kanssa läpi ennenku otan kuvat. :D

   Poista
 31. Moi Saila! Olen itsekin tulossa Sm-kisoihin, tosin kisaamaan esteillä. Itselläni on kahdella eri kaavalla tehtyjä heppoja, kaulanypärys 34 cm ja toisilla 51 cm. Teetkö paljonkin heppoja myyntiin Sm-kisoihin? Ja minkä hintaisia suurinpiirtein hepat on, katsos että saa varattua sen verran rahaa mukaan... Tuleeko ne halvemmiksi kuin tilarit?
  T: Vilma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia mitoista! :) Ei ole kovin montaa heppaa suunnitelmissa tehä, enemmänki tota varustepuolta. Hinnoittelen hevoset samalla periaatteella kun tilaritkin, ei siis tule halvemmaksi. :)

   Poista
  2. Itse toivon, jos tulisi siitä ihanasta monivärisestä velboan tyyppisestä kankaasta jossa on mustaa, harmaata valkoista ja beigeä joku heppa, se on niin ihanaa! Ja sitten joku hallakko... Teetkö suitsia myyntiin?

   Poista
  3. En oo ajatellu tehä suitsia myyntiin mut kattoo nyt millasia heppoja ehin toteuttamaan. :)

   Poista
 32. Mitä varusteita teet sm kisoihin? Teetkö esim näyttelyriimui tai meksikolaisii turpiksii (mustasta nahasta) ja jos teet ni paljon sellasista tulee hintaa? Entä suojien hinnat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä päättänyt, mitä kaikkea teen, enkä näinollen tiedä vielä hintojakaan. :) Suitsia ei kuitenkaan ole tulossa, eikä näinollen turparemmejäkään. :)

   Poista
 33. Mä tulin tänne tällee yllättäen ja mietin et mikä idea kepparitalleissa on? :D onks ne niiku virtuaalitalleja vai tapahtuuko harrastaminen irl. :) Kiitos jos vastaat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miun osalta tää toiminta on enää pelkästään virtuaalista, ku oon jo niin ikäloppu mut nuorempana harrastin ihan IRL eli liikutin ja hoidin keppareita, kuten oikeitakin hevosia. :) Keppareille on myös paljon kisoja ja leirejä, jotkut tallit pitävät myös valmennuksia ja tunteja. Jos kiinnostuit harrastuksesta enemmän, Suomen keppihevosyhdistyksen sivuilla on paljon informaatiota: http://viuhku.net/sky :)

   Poista
  2. Kuinka monen bloginimi on anonyymi? En ihan tajuu ku nimellä anonyymi on tosi monta erilaista kommentoijaa tai sit se on vaan yks tyyppi joka kommentoi sun blogia koko ajan erilaisilla tavoilla.
   En tiiä tajusitteko mitä tässä yritän selittää :)

   T: Janina

   Poista
  3. Kuka tahansa voi kommentoida anonyyminä eli nimettömänä. :)

   Poista
  4. Jaa... En tienny et se Anonyymi tarkoittaa nimetöntä :)
   kiitos Saila!

   Poista
 34. Milloin meidän pouneista tulee postaus :)?
  Vimpula ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan saan vastauksen sähköpostiviestiini ja tiedän, hyväksyttekö ponit. :)

   Poista
  2. Jooooh:)
   Nyt pitäis olla hyväksytty c:
   ~ V I M P U L A

   Poista
 35. Saila voitko joskus tehä yksinkertaisten kankikuolaimien ohjeen vähän niin kuin noihin nivelkuolaimiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangissa ei oo mitään sen ihmeempää ku nivelissäkään, ihan samalla periaatteella väännellään ensin rautalangasta ja päällystetään teipillä. :)

   Poista
 36. Ajattelin kysäistä että onko pakko ostaa tilari jos haluaa ostaa keppareiden varusteita? Tai tarkoitan että ajattelin ostaa tilarin ja suitset mutta myöhemmin ruukun. Eli pitääkö kaikki ostaa kerralla vai voiko ostaa esim. Pelkät suitset? Kiitti jos vastaat! :) Onko kisoihin tulossa korvahuppuja? Ne menisivät ainakin minulla kuumille kiville :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti erikseen ei pysty varusteita tilaamaan, ainoastaan tilarin yhteydessä. En osaa vielä sanoa, onko korvahuppuja tulossa. Laitan toiveen ylös ja katson, ehdinkö sellaisia toteuttaa. :)

   Poista
 37. Kun tulen varmaankin sinne sm kisoihin katselemaan niin haluatko että tuon veikon mukaani? Sais suokki tilari. Saisit nähdä mitä sille kuuluu?:)

  VastaaPoista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)