7. toukokuuta 2014

Keväinen kysymyspostaus osa I

Aloitetaanpas nyt sittenkin näillä kysymyspostauksilla, kun ne on suht nopeita toteuttaa. Miulla on tässä tosiaan 11 pääsykoekirjaa opeteltavana tämän kuun loppuun mennessä niin aikani on hiukkasen kortilla. Mutta yritän edelleen saada tämän juhlakuukauden rullaamaan, viimeistään sitten SM-kisojen jälkeen!

Ensimmäinen kysymyspostaus sisältää minuun liittyvät kysymykset.

Saila

Onko IRL-nimesi Saila?
- Kyllä on.

Minkä ikäinen olet?
- Olen syntynyt lokakuussa 1990, eli olen 23 vuotta. Täytän syksyllä 24. Johan tässä kohta saa hankkia rollaattorin...

Missä asut?
- Lappeenrannassa.

Asutko omassa kodissa, vai vuokraatko asuntoa?
- Tällä hetkellä asun vanhempieni luona. Opiskellessani Lahdessa minulla oli vuokrakämppä, samoin työskennellessäni toisessa kaupungissa. Syksyllä muutan taas omilleni, jos onnistun saamaan opiskelupaikan.

Oletko missään töissä?
- En tällä hetkellä.

Oletko valmistunut jo (ammattiin) jos olet, mikä on ammattisi ja jos et, mitä/miksi opiskelet parhaillaan?
- Valmistuin syksyllä 2012 tarpeistonvalmistuksen artesaaniksi eli teatterirekvisiitan valmistajaksi. Alan surkean työllistymistilanteen vuoksi olen hakenut tänä keväänä opiskelemaan Helsinkiin yliopistoon ja parille alalle ammattikorkeaan, nähtäväks jää pääsenkö mihinkään. Ei ihan hirveesti innosta tuo pääsykokeisiin lukeminen.

Mikä oli ala- ja yläasteella toiveammattisi?
- Ala-asteella miulla ei tainnu olla toiveammattia, yläasteella mielessä kävi eläinlääkäri. Nyt en kyllä hakis lääkikseen vaikka maksettais, ihan liikaa lukemista!

Onko sinulla sisaruksia?
- Pikkusisko ja kaksi pikkuveljeä.

Onko sulla ollut/nyt poikaystävä?
- Ei oo vielä tähänastisessa elämässä jaksanu pojat kiinnostaa pätkän vertaa ja vähän epäilen ettei tuu jatkossakaan kiinnostamaan.

Luetko Hevoshullua?
- En lue. Joskus nuorena luin hyvinkin innokkaasti.

Tilaatko mitään lehtiä?
- En. Ei oikein tuu luettua lehtiä.

Onko sinulta ikinä murtunut luu?
- Ei onneksi.

Oletko lukenut/luetko paljon kirjoja yleensä?
- Luin lapsena ihan hirveet määrät, raahasin kirjastosta monta kirjaa viikossa. Lukio tappo lukuinnostuksen aika tehokkaasti ja sen jälkeen opiskellessa ei jotenki ollu aikaa eikä energiaa vaikka mieli olis tehny mut nyt tässä viimosen vuoden sisällä oon taas löytäny tieni kirjojen pariin. Nykyisin miulla on aina joku kirja kesken.

Lempi kirja ja elokuva?
- Harry Potterit on kirjoista ehdottomia lemppareita. Feeniksin kilta on ehkä suosikkini. Torey Haydenin tuotannosta tykkään myös, Aavetyttö on lempparini niistä. Sit viime keväänä luin sellasen tiiliskiven paksusen kirjan ku Shantaram ja se kummittelee miun ajatuksissa vieläki, haluun lukee sen joskus uudestaan, se oli tunnelmaltaan kertakaikkisen ihana.

Lempileffoja on kans muutama. Taru sormusten herrasta-trilogia on ehkä hienointa, mitä oon ikinä nähny. Sit Pirates of the Caribbeanit 1-3. Sweeney Todd, Geishan muistelmat ja Lentävien tikarien talo tulee myös näin äkkiseltään mieleen. Nautin erityisesti näyttävistä epookkielokuvista upeine lavasteineen ja hienoine pukuineen.

Lemppari tv-sarja?
- En kato telkkaria ollenkaan. Joitain sarjoja sen sijaan kattelen DVD-bokseilta, lempparit on Game of Thrones ja House.

Lempiruoka ja -juoma?
- Tykkään tosi monista ruuista, erityisesti isäni valmistamista herkuista. Esim. kotitekoinen lihapullakastike, kuha hunajakastikkeella (ja ylipäätään muutkin kalat) ja kasvispihvit ovat lempparilistalla kärkipäässä. Rakastan myös kiinalaista. Rasvaton maito on ehdoton lemppari juomista. Sen lisäks en oikeestaan juuri koskaan juo muuta ku vettä.

Kahvi vai kaakao?
- Kahvista en tykkää, eikä miun elimistö kestä sitä oikein muutenkaan. Valitsen siis kaakaon, itsetehty Van Houten on parasta.

Tykkäätkö laittaa ruokaa?
- En varsinaisesti. Leipomisesta sen sijaan tykkään paljon!

Harrastatko mitään tai oletko joskus harrastanut?
- Käyn 2-3 kertaa viikossa salilla ja heppailen. Aloitin tammikuussa myös sirkuskoulun, joten sirkustelemassa käyn yhtenä iltana viikossa. Joskus pienempänä olin pari vuotta telinevoimistelussa ja kävin ratsastustunneilla. Nykyisin nuo heppailut painottuu tallihommiin ja hevosten hoitamiseen.

Mitä teet yleensä vapaa-ajallasi?
- Jos en ole riehumassa tallilla enkä salilla, istun koneella ja ompelen keppihevosia. Lenkitän myös mielelläni koiria ja touhuan rottieni kanssa. Kauniilla ilmalla tykkään käydä luonnossa kävelyllä myös ihan muuten vaan. Joskus harvoin teen jotain taiteellista, kuten piirrän tai valokuvaan. Ennen nukkumaanmenoa saatan lueskella kirjaa. Ja isille leivon aina kahvipullat.

Oletko epäonninen vai hyväonninen?
- Miulla on aivan surkea arpaonni, mutta muilta osin koen elämässäni olevani hyväonninen. Kun olen tietoisesti ottanut positiivisemman elämänasenteen, kaikkea hienoa on alkanut tapahtua ja unelmat on alkanu toteutua.

Oletko taikauskoinen?
- En tippaakaan. Horoskoopit ja kummitustarinat on ihan huuhaata.

Onnennumerosi?
- Ei miulla oo onnennumeroa ku en sellasiin usko. Mut sanon aina että 13 koska taikauskoset ihmiset pitää sitä epäonnennumerona.

Oletko hyvä piirtämään?
- Olen perfektionisti, joten piirrokseni eivät koskaan miellytä itseäni, mutta jokainen voi itse päättää, pitääkö minua hyvänä vaiko huonona piirtäjänä DeviantArt-tilini perusteella.

Omistatko lemmikkejä? Mitä?
- Omistan tällä hetkellä kaksi rottaa. Meillä on myös kaksi suomenlapinkoiraa, jotka ovat virallisesti äitini nimissä.
Leonardo & Salvador
Inga & Amie
Lempiväri?
- Sininen.

Lempieläin?
- Hevonen ja rotta.

Inhokkieläin?
- Käärme.

Mikä on noloin asia minkä olet kokenut elämässäsi?
- Nolostun aika herkästi, joten niitä riittää, enkä mieluusti muistele häpeän hetkiäni.

Meikkaatko sinä?
- En meikkaa, tää naama ei oo puuterilla pelastettavissa ni miksi edes vaivautua.

Minkä väriset hiukset sinulla on? Oletko värjännyt hiuksesi? Jos olet niin montako kertaa?
- Miun luonnollonen hiusväri on se suomalaisille tyypillinen maantienruskee. Kesäsin aurinko vaalentaa siihen raitoja. Oon pari kertaa värjänny hiukset ite asteen tai pari vaaleemmaks, mut pysytelly aina lähellä omaa hiusväriäni. Parin viime vuoden ajan hoitoheppojeni omistaja, joka on kampaaja, on sävytelly tätä hiuspehkoa vähän kupariin taittavaksi. Kyseinen vivahde on havaittavissa lähinnä auringonpaisteessa.

Kissa vai koira? Perustele.
- Oon ehdottomasti koiraihminen! En tykkää kissojen maailmanvaltiasasenteesta, enkä siitä että ne tappaa huvikseen.

Kana vai kala? Perustele.
Kala, koska se maistuu paremmalle. Muualla ku lautasella valitsisin kanan, ne on miusta kiinnostavampia otuksia ku kalat ku niihin voi koskea ja ne pitää hauskaa ääntä.

Kuuma vai kylmä? Perustele.
- Kuuma! Inhoan palelemista yli kaiken. Ja siks tää Suomiki ärsyttää suuresti. Miun on helpompi saada itteni viilennettyä, jos olo alkaa käydä tukalaksi ku lämmitettyä jos oon umpijäässä.

Osaatko soittaa mitään soitinta?
- Nokkahuilua osaan soitella korvakuulolta ihan hyvin. Ja pianoa yhellä kädellä. Nuotteja en osaa lukea.

Mistä musiikista tykkäät? Lempi yhtyeesi ja biisi?
- Parasta musiikkia miun korville on täydellinen hiljaisuus. Ai ei kelpaa vastaukseksi? No okei, kuuntelen lähinnä instrumentaalista musiikkia, kuten elokuvien soundtrackeja. En siedä käytännössä mitään, mikä tulee radiosta. Suomipop on ehkä kaikkein pahinta myrkkyä. Ja iskelmät.

Lempi laulaja?
- Enya. Hän on ainoa laulaja, jonka tuotannosta pidän laajemminkin kuin yhden tai kahden kappaleen osalta.

Isac vai Robin?
- Kummatki aiheuttaa miulle pahoinvointia ja päänsärkyä.

Lempi kulkuväline?
- Omat jalat. Tykkään kävellä aina jos se vaan on mahdollista. Moottorillisista lentokone, lentäminen on ihanaa!

Minkälainen auto sinulla on?
- En oo halunnu ajaa ajokorttia. Saila ja moottoroidut ajoneuvot ei sovi yhteen.

Minkälainen puhelin sinulla on?
- Joku ikivanha Nokian simpukka, joka on Varjan pikkusiskon ja mummon hylkäämä. Sitä ei saa hajalle millään ja sen akku kestää viikon. Se on maailman paras puhelin ja toivon, ettei miun tarvii luopuu siitä koskaan!

Onko sinua kiusattu esim. koulussa?
- Ei ole onneksi koskaan kiusattu.

Millaset sukat sulla on jalassa?
- Mummin neulomat, harmaat villasukat. Käytän villasukkia aina jos lämpötila on alle +20 astetta, sillä muuten ei tässä maassa tarkene.

Oletko harkinnut Instagram-tilin luomista?
- Miun kivikautisella puhelimella Instagram-tilin luominen ei oo mahollista, enkä oo mistään hinnasta vaihtamassa sitä rasittavaan hipelynäyttöön. Jos Instagramiin vois rekisteröityä tietokoneella ni oisin luonu tilin jo aikoja sitte.

Kuinka pitkä olet?
- 165 cm.

Pidätkö hymiöistä?
- Inhoan keltanaamoja, mutta näppäimistön merkein toteutetut perushymiöt, kuten :) ja :D on kivoja.

Lempihymiö?
- :D on varmaan se, mitä käytän eniten. :} on kanssa ihan vekkuli.

Suurin unelmasi?
- Muuttaa pois Suomesta jonnekki, missä ei palellu ja missä aurinkoo näkee ympäri vuoden.

Jos saisit palata ajassa taaksepäin mihin palaisit?
- Jos pitää valita elämässä joku hetki, palaisin yhteen halaukseen Lappeenrannan juna-asemalla vuonna 2011, juuri juhannuksen jälkeen. Pidemmän ajanjakson osalta valitsisin varmaanki ensimmäisen työssäoppimisjaksoni. Ja jos saisin palata aikaan, jollon en ollu vielä syntynytkään, olis siistiä käyä tsekkaamassa menoa korsettien aikakaudella jossain kauniissa kartanossa keskellä puhdasta luontoa.

Jos saisit 3 toivetta, mitä ne olisi?
- Ettei olis sairauksia, että kaikilla elollisilla olennoilla olis hyvä olla ja sit vielä ettei ihmiskunta ajais tätä maapalloa tuhoon. Jos pitäs toivoo vaan itselleen ni toivoisin varmaankin sixpackin (ja puhun nyt vatsalihaksista), työpaikan jossain kivassa ulkomaisessa teatterissa ja mukavan asunnon työpaikan läheltä.

Jännin unesi?
- Nään aina ihan kuolettavan tylsiä ja arkipäiväsiä unia. Niissä ei tapahdu ikinä mitään jännää tai sellasia asioita, jotka ei ois arkielämässäki mahollisia.

Pelaatko Howrsea?
- Vähän hävettää kyllä myöntää. Nickillä Avalon90 löytyy ja saa pyytää kaveriksi jos mieli tekee. Hevoskeskukseni kaipailee myös pitkäaikasia työntekijöitä, vinkvink.

Saila ja oikeat hevoset


Oletko ikinä ollut oikeiden hevosten kanssa tekemisissä?
- Oon ollu oikeiden heppojen kanssa tekemisissä ihan vaahtosammuttimenkokosesta aina tähän päivään asti. Oon harrastamisen lisäks myös ollu töissä ratsutallilla.

Haluaisitko oman hevosen?
- Periaatteessa joo, mut sit toisaalta en, koska en koe olevani tarpeeks hyvä ratsastaja ottaakseni oman hevosen. Miulla ei myöskään ois varaa pitää hevosta.

Suomenhevonen vai torinhevonen?
- Suomenhevoset on lähempänä sydäntä.

Kummat söpömpii ponit vai hevoset?
- Ponit tietysti, jos söpöydestä puhutaan mutta hevoset on kauniimpia.

Jos ratsastat, oletko loukannut itsesi ratsailla?
- En oo koskaan loukannu itteäni ratsailla. Hevosten kanssa on sattunu ainoastaan yks haaveri, josta kylläkin selvisin ilman sen kummempia kipuja. Yks jättimäinen ruuna juos miuta päin laitumella ja menetin pieneks hetkeks tajuntani siinä tärskyssä. Samalla kamerani ilmeisesti kolahti leukaani aiheuttaen haavan, johon kävin terveyskeskuksesta hakemassa pari tikkiä. Muuten selvisin törmäyksestä ihan ehjänä ja olin jo seuraavana aamuna takas tallilla.

Ratsastatko oikeilla hevosilla?
- Säännöllistä ratsastuskokemusta miulla on kymmenisen vuotta. Viimoset viis vuotta oon ratsastellu erittäin satunnaisesti. En erityisemmin tykkää ratsastaa, vaikka saisinkin hoitohepoillani mennä niin paljon ku sielu sietää. Nautin enemmän tallihommista ja maastakäsin heppojen kanssa puuhailusta.

Oletko ikinä ratsastanut rastastuskoulussa?
- Kävin tunneilla seitsemisen vuotta.

Onko sinulla hoitohevosta?
- On kaksi hoitohevosta, virosta peräisin oleva vanha Ulla-tamma ja nuori tinkerristeytys, Noksu. Näitä ennen oon hoitanu noin kymmentä hevosta.
Noksu & Ulla
 Oletko käynyt kilpailuissa?
- En oo koskaan ollu kiinnostunu kilpailemisesta.

Millä tallilla käyt?
- Hoitoheppani muuttivat kotiani lähellä olevalta pieneltä yksityistallilta (jossa kävin säännöllisesti hoitamassa montaa hevosta kolmen vuoden ajan) isommalle tallille viime syksynä. Tallin nimeä en mainitse, mutta jos joku blogin lukijoista sattuu käymään samalla tallilla, hän tunnistaa varmasti hoitoheppani.

Mikä on lempi hevosrotusi?
- Arabi. Ne on miun mielestä maailmankaikkeuden kauneimpia olentoja. Suomenhevosista tykkään myös kovasti, sillä miulla on niistä paljon hyviä kokemuksia. Oon myös tavannu monta mukavaa lämppäriä.

Poni vai hevonen?
- Hevosista pidän enemmän, ponit on usein aikamoisia riiviöitä.

36 kommenttia:

 1. Tosi kiva kysymyspostaus!
  Ihanan näköinen tuo Noksu <3

  VastaaPoista
 2. Oi <3 Onpa sulla ihanat hoitohevoset ja lemmikit :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! Kaverini käy samalla tallilla kun sie! (: Ite olen Noksun ja hoitajan (olikohan sie?) nähnyt muutaman kerran kun olin katsomassa kamun tuntia ;) Ja Ullankin olen tavannut kerran C:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noksulla taitaa tätä nykyä olla parikin hoitajaa. Miut tunnistaa pitkästä letistä. :D

   Poista
 4. ihania havosia ja noi rotat! :3

  VastaaPoista
 5. Laitan howrsessa viestiä. Oon siellä ponifarmi

  VastaaPoista
 6. aaivan ihania noi heppaliinit <3

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus! Milloin lisää? :)

  VastaaPoista
 8. Oot kyllä niin erilainen kun määxD Mutta rottia ja hevosia rakastan<3 ja kissoja.....

  VastaaPoista
 9. Mikä ton Noksun vir. nimi on? Eikää oon ihan urpo...x) Kyselen aina heppojen "oikeita" nimiä...

  VastaaPoista
 10. Löysin paljon samoja piirteitä! :)

  VastaaPoista
 11. Jeah, ja pyytämään sua kaveriks howrsessa :D

  VastaaPoista
 12. Mun tietääkseni instagram tilin voi luoda tietokoneella. :o

  En oo kyl yhtään varma mut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pysty, muiden kuvia kyllä pystyy katselemaan, mutta rekisteröitymään ei pääse. :)

   Poista
  2. Aijaa. (:

   Poista
 13. Hihi, pyysinpäs sua Howrsessa kaveriksi, käyttäjäni on Dunjaponi1 :DD

  VastaaPoista
 14. Geishan muistelmat on ihan huippu! Joku muukin näköjään kattonu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, vitsi mikä lavastus, puvustus ja musiikki ♥ Tykkäsin Geishan muistelmista myös kirjana! ;)

   Poista
 15. Suurin piirtein oon lukenuvsun blogis kokonaan läpi. :D

  VastaaPoista
 16. Voitko tehdä jossain vaiheessa kuvapostauksen? Ja mikä on Iidan hienoin keppihevonen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkäslaisen kuvapostauksen? :) En osaa Iidankaan hepoista nimetä hienointa, sillä niistä suurin osa on miun tekemiä. :)

   Poista
  2. Jonku, jossa on kaikkii vanhoi kuvia esimerkiksi. :)

   Poista
  3. Juuri jotain tän tyylistä oon itseasiassa IST:n juhlakuukauden kunniaksi suunnitellu. :)

   Poista
 17. noksun ja ullan tunnistan , kävin niitä tänään moikkaamassa :) ( miulla oli siis ratsastus tänään lauantaina
  10.5 )

  VastaaPoista
 18. Tee seuraavasta postauksesta kuvapostaus et mitä on tapahtunu ja kehittyny 10 vuoden aikana!!:D

  VastaaPoista
 19. Tulipahan vaan mieleen eräs kysymys: voisiko mustasta satiininauhasta tai softiksesta tehdä keppihevoselle suitset? :) Täällä päin ei löydy nahkaa mistään :'(

  VastaaPoista
 20. Tou noksu on mussun varsa :3

  VastaaPoista
 21. Oi kiva tietää et säkin tykkäät harry potterista! Mun suosikit on feeniksin kilta ja kuoleman varjelukset osa 2 <3 mä vaan rakastaaaan toimintaa! Onko harry vai joku muu sun suosikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en tykkää niist elokuvista mut kirjat on parhaita ikinä! <3 Kirjoista lemppari on Feeniksin kilta. :) Hermione ja Dobby on miun suosikkeja kirjoissa, elokuvissa puolestaan Luna. :)

   Poista
 22. Pirates Of The Caribbean on paraasss!!!!!!!

  VastaaPoista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)