23. toukokuuta 2014

SM-kisahumua 2014

Huhhuh, kiirettä pitää. Pääsykoerumbani starttasi tiistaina, joten sunnuntain ja maanantain vietin tiiviisti nenä kiinni kirjassa ja sitten matkustin Helsinkiin ensimmäiseen koitokseen. Viikon päästä istun jälleen paniikissa jossain päin Helsinkiä, samoin kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja kesäkuun toisella viikolla. Onneks ens perjantain pääsykoe on viimonen, johon pitää lukea, joskin olen jo menettänyt toivoni Helsingin yliopistoon pääsemisestä, koska aika ei riitä valmistautumaan niin hyvin ku ois tarpeen. Mutta käydään nyt kuitenkin tsekkaamassa se biologiankin laitos sieltä, ehkä ens vuonna on sit parempi tuuri.

Nythän miun pitäis siis olla lukemassa biologiaa tuskanhiki valuen, mutta koska oon tehny koko päivän jo kaikkea muuta ni sama kai se on vältellä lukemista vielä vähän lisää ja kirjotella viimein tää SM-kisapostaus pois alta. Kahdesta ensimmäisestä kuvasta saan kiittää Varjaa tai Mysteriä, jätin oman kamerani suosiolla autoon, kun porukkaa oli niin paljon, etten olis ees ehtinyt kipittää kuvaamaan myyntipöytäni takaa.

Varja tuli meille torstaina ja ne pari päivää ennen kisoja meni omalta osaltani ompelukoneen parissa manatessa. Jopa pääsykokeisiin lukeminen olis maistunu paremmin ku loimien ompelu sillä järkyttävällä rakkineella. Viimeiset loimet valmistuivat perjantain ja lauantain välisenä yönä ehkä joskus kolmen ja neljän välissä, joten yöunet eivät ainakaan päässeet venähtämään turhan pitkiksi. Note to self: aloita myytävien juttujen ompelu seuraavalla kerralla aiemmin kuin pari päivää ennen kisoja.

Erittäin koomaisen sängystä ylös vääntäytymisen jälkeen pakkasimme kimpsut ja kampsut autoon ja lähdimme huristelemaan Varja ratissa Lahteen. Löysimme ilman suurempia vaikeuksia perille, mitä nyt Lahden liikennekulttuuri vähän hirvitti siinä keskustan läpi ajellessa.
Kisapaikalla olikin jo hurja määrä populaa ja jouduimme saman tien saarroksiin päästyämme myyntipisteillemme. Meidän piti kuitenkin hakea vielä Hilu, Kura ja Maikken junalta, joten jätimme tavaramme Mysterin ja Rouskun valvontaan. Palattuamme siltä reissulta, saimme suorastaan raivata tiemme ihmispaljouden läpi, jotta pääsimme purkamaan tavaroitamme. Kauppa kävi sutjakkaasti ja ensimmäisen puolen tunnin jälkeen pöydästäni löytyi enää pelkkiä riimunnaruja.

Jos jollekin jäi vielä epäselväksi, niin olin se pitkähiuksinen henkilö viininpunertavanvioletissa paidassa ja valokuvauskieltolätkä kaulassa. Fidelixin ja kumppanit taiskin aika moni tunnistaa, ne oli miulla matkassa maskotteina. Juuri kukaan ei uskaltanu tulla juttelemaan, mutta bongasin monta käsistäni lähtöisin olevaa pollea, sekä liudan muita netistä ennestään tuttuja ratsuja. Olipa hauska nähdä heppoja omistajineen ihan livenä!
Kun myytävät varusteet alkoivat loppua, väljeni myyntialueen väenpaljouskin ja ehdin käydä kurkkaamassa pari este- ja koululuokkaa, sekä ihastelemassa näyttelyhevosia. Täytyy kyllä nostaa hattua näille nykypolven keppihevosharrastajille, esteradalla painettiin ihan mieletöntä kyytiä ja ne jättimäiset esteet ylittyivät puhtaasti kuin vettä vaan! Hurja ajatella, että joskus sitä itekki on loikkinu samanlaisia, enää ei taitais iiiihan onnistua. Koululuokat oli myös nättiä katottavaa, sulavia liikkeitä ja tasapainoisia ratsukoita. Näyttelyiden hevoset olivat myös aikamoisia taidonnäytteitä, sangen kovatasoiset luokat tänä vuonna.

Kisojen järjestäjät olivat myös tehneet erinomaista työtä. Mielestäni kaikki toimi, opasteet olivat selkeät ja luokat pysyivät aikataulussa. Äänentoistokin pelasi ja tunnelma oli huipussa! Oli jotenki niin ihana nähdä keppistelijöiden into ja rakkaus heppojaan ja tätä lajia kohtaan. Näitä vanhempia kepparipiireistä tuttuja kavereita oli myös aivan mahtavaa nähdä pitkästä aikaa! Aika kului ihan liian nopeasti myyntipöytien takana turistessa. Tämä päivä jäi kyllä mieleeni yhtenä vuoden parhaimmista.
Vaikken kisoihin osallistunut muuten kuin myyjänä, sain silti lähteä kotiin yksi kolmesta elämäntyöpalkinnosta kainaloissani. Minut palkittiin keppihevosten ompelutaitojen ja -tekniikoiden kehittämisestä ja harrastajien innostamisesta kuluneen kymmenen vuoden aikana. En itse henkilökohtaisesti mennyt palkintoani vastaanottamaan, sillä en halunnut päätyä kepparidokumentin videokuvaan, tai muutenkaan valokuviin, mutta kiitokset sille neitokaiselle, joka laukkasi kunniakierroksen puolestani! Tämä palkinto on suuri kunnia ja kiitän sydämestäni kaikkia, jotka katsoivat minun tämän ansainneen. Toivottavasti työni jaksaa inspiroida uusia ja vanhoja harrastajia vielä vuosienkin päästä.

Kun näyttelyiden palkintojenjako oli katsottu, oli aika lastata maskottiheppatrio ja tyhjentyneet nyssäkät takaisin autoon ja ajella kotiin. Kyllä muuten illalla väsytti! Kerrassaan mahtava päivä.

IST:n juhlakuukausi jatkaa viimein etenemistään huomenissa! Täytyy ehkä siirtää suunnitelmieni loppupuolisko kesäkuulle pääsykokeiden jälkeiseen aikaan, nyt tekee tosiaan vähän tiukkaa toteuttaa noita juhlapostauksia.

44 kommenttia:

 1. Mä ostin sulta sen vihreekeltasen riimunnarun ja vaalleenkellertävän loimen valkosella vuorella ja niskapehmusteella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tollasta loimea miulla ei kyllä tietääkseni ollu myynnissä mut yks vihreekeltanen riimunnaru tais olla. :) Oiskohan toi loimi ollu siitä miun toiselta puolelta, Varjan viltiltä? Voi kyllä olla et Varja oli just sillon huitelemassa jossain ja hoitelin hänenkin myyntipistettään siinä omani ohessa. :D

   Poista
  2. en mä huitele

   mä liidän

   Poista
  3. Hihhii! Varja, pikku liito-orava!

   Poista
 2. Näin sit siellä:D kaikki töni sun Myyntipöydän luonna . Oli hienoja varusteita . Ite sain tilarin sieltä ja on viellä nätimpi livenä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos heppa oli mieleinen! :) Toivottavasti siitä on iloa pitkään!

   Poista
  2. Sen luonne on aika höpsö :D

   Poista
 3. Oli kyllä mahtava meininki siellä! Muistat ehkä minut, ostin sen viimeisen vihreäruskean loimen! :) Ihania heppoja ja varusteita olit sinne tehnyt! ;___;
  -julleff

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siusta jäi kyllä jonkinlainen muistikuva! :) Kiitokset! :)

   Poista
 4. Oijoijoi, jo kolmas bongaavani blogi missä törmään jonkinlaiseen kuvaan NoNosta :D ja sä todellakin ansaitsit sen palkinnon ompelutaidoista ja keppistelijöiden innostamisesta. Unelmoin joskus itekkin et oisin yhtä hyvä ompelee sillon 10 vuotta kokeneempana :D ja ittelleniki lähti sm kisoist mukaan sellane punanen suoja NoNoa varten ja on kyllä tullut kãytettyä muillakin.

  - KitKatPoni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, taitaa nää samat kuvat pyöriä myös Mysterin ja Varjan blogien puolella ku nää on peräsin Mysterin kamerasta. :D Harjoittelua vaan ni meet vielä miusta ohi! ;D

   Saitko muuten NoNolle jonkinlaisen arvostelun näyttelyistä? Jos sait ni viittisitkö laittaa miulle sähköpostilla? Kiinnostas tietää, mitä siinä luki. :)

   Poista
  2. Mä meen näyttelyihin mun tilaamalla hepalla jonka jo ylempänä mainitsin.

   Poista
 5. Mahtava postaus taas ja sai kyllä lukea hymyssä suin! :) Oot kyllä ansainnu ton palkinnon!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut palkinnosta! Ansaitset todella sen!:):):):D

  VastaaPoista
 7. Oisi ollut kiva tulla noihin SM - Kisoihin Smillalla, sen fleece kaankaisen, kimon, jolla oli tummennokset ja mustat enkunsuitset, pinkit strassit. (En kyllä vieläkään osaa kirjoittaa :D) - Niin siis sun tekemän, Saila. :) No ensivuonna toivon että olisi hiukan lähempänä kotipaikkakuntaani, kun kaikki ovat tuolla 400km päässä.. :( -- Hyviä jatkoja sinullekki Saila. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja, että paikkakunta olis ens vuonna suotuisampi! :)

   Poista
 8. Kiva postaus :)
  Hyvin teki näköjään tavara kauppansa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mitään ei tarvinnu viedä takas kotiin. :)

   Poista
 9. Hahh haa! :D Mie olin siel siun myyntipöydällä etsimässä Expiä, ja sä kuikuilit sinne kauas jä mä seisoin nenän edessä. :D Taisinpa mielessä sanoo et "Tänne se ♥" Ja ajattelin että etköhän Donusta huomaa. ;D
  -Mega-Watti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, en oo tottunu tollaseen väenpaljouteen, olin ihan hätää kärsimässä ku kaikki vyöry siihen pöydän ympärille. :D Mut Donun kyllä bongasin, oikeastaan heti ekana ku roudattiin eka satsi tavaroita yläkertaan. :)

   Poista
 10. Ois olu kiva nähä sut livenä, mut ei voi mitään. no ihanaa ja lämmintä kesää sinulle Saila!

  T: Helsky

  VastaaPoista
 11. Onnittelut palkinnosta !
  Olisin kovasti halunnut päästä niihin kisoihin mutta päivät meni vähän sekaisin. :D

  Kaivertamaan jäi mitä sun loimet ja suojat maksoivat ? Kiitos jos vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Ehkä ens vuonna on parempi tuuri! :) En valitettavasti kerro mitään hintoja blogissa.

   Poista
 12. Onko jotakin erikoista syytä miksi et halunnut päätyä kuvatuksi? Onnea paljon palkinnosta, olet sen ansainnut! Oli kiva nähdä sut livenä, ja riimunnaru jonka ostin on ollut kovassa käytössä ja todella kestävä, kiitos siitäkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo suostunu kenenkään kuvattavaks yli kymmeneen vuoteen, miusta ei oo ees YO-kuvia. En vaan voi sietää naamaani, enkä halua päätyä sen kanssa valokuviin. :) Hyvä että riimunnarusta on ollu iloa! :)

   Poista
 13. Mitkä sun kässän ja kuviksen numerot oli ylä-asteella? :o Rakastan näitä heppoja!

  VastaaPoista
 14. Hahhaa, ens vuonna mie tuun siulta tilattu keppari kourassa jutteleen! :-DD

  VastaaPoista
 15. Oispa ens vuonna Jyväskylässä! Jos on niin tuun luultavasti joku Niittyjoen hevosta kourassa ja ystäväni kanssa. Tai ehkä serrrkun kanssa! xD

  VastaaPoista
 16. Onnee palkinnosta! Miun on kyl ihan pakko päästä tonne keppareiden SM-kisoihin ens vuonna vaikka ne oliski toisella puolen Suomea! Myymään tai vaikka kisaamaankin.

  VastaaPoista
 17. tokavikan kuvan ruskea heppa. Onko tämän omistaja kotisivuja tai blogia? Tiedätkö edes kuka sen omistaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti tiedä kuvien heppojen omistajia. >:

   Poista
  2. MuruMillan hevonen, kotisivuja en nyt jaksa ruveta etsimään. Ja MuruMilla on kai muuten vaihtanut nickiäkin, mutta tuolla nimellä löysin SM lähtölistoista.

   Poista
  3. MuruMillan eli Jonnan hevonen Tilli.:) Tsekkaa osoite: http://khtvalkoharja.weebly.com/
   Jonnakin on tilannut Siulta Saila heposen, IST Revolver ox:in eli Ericin.

   Poista
  4. Ja ainiin Saila: näin siut livenä, siellä sie heiluit kuvauskieltolappu kaulassa. Tunnistin Fidelixin ja kumppanit, ne on vielä söpömpiä livenä. Onko Varjalla keppariblogia?
   T: Vilma

   Poista
  5. Varjan keppariblogi löytyy osoitteesta: http://frozensolo.blogspot.fi/ :)

   Poista
 18. Mun mielestä ens vuoden (2015) SM-kisat sais tulla OULUUN, koska se on suunnilleen keskellä Suomea. Niin ei tarvitsisi lähteä Suomen toiselle puolelle kepparikisoja varten :) Jos tunnet jonkun joka voisi vaikuttaa paikkaan, kertoisitkö hänelle tästä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miu mielestä oulu ei kyllä keskellä suomea ole :D

   Poista
  2. No siis maantieteellisestihän Oulu on melko keskellä Suomee, mut sit jos mietitään, miten asukkaat on tänne sijottunu ni Oulu on melko pohjosessa ja ehkä myös vähän syrjässä. :D

   Poista
 19. eii ouluun!!!:D meiltä sinne on jtn 600km!
  lahteen:) sinne menee vaa n.3h
  olin ilmottautunu jo tän vuode kisoihi mut sit mun hevoselta (ei oo omistyuksessani mut..) meni hankoside jalasta ja jouduin jäämää kottii:( ensi vuonna toivottavasti parempi tuuri!
  haluan nimittäin kamalasti sinne!
  -Meadowcreekranch

  VastaaPoista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)