18. kesäkuuta 2014

Alkukesän kuulumisia ja hankintoja

Viime perjantaina sain postin mukana mystisen kirjekuoren. Ihmettelin ensin, että mikäs hitto se tämä on ja sitten paikallistin Helsingin yliopiston logon. Seuraavassa hetkessä pulssini kiihtyikin viidestäkymmenestä kahteensataan ja tämän jälkeen sydän jätti yhden lyönnin välistä, kun totesin, että kirje on erittäin ohut. Olen nimittäin aina ollut siinä luulossa, että hylkäyskirjeet ovat ohuita ja hyväksymiskirjeet paksuja. Pettyneenä askartelin kuoren auki ja voitte varmaan kuvitella, että silmäthän siinä meinas tipahtaa päästä ku paperilla lukikin onneksi olkoon ja tervetuloa Helsingin yliopistoon. En voi vieläkään uskoa todeksi, että sain opiskelupaikan! En siis sittenkään riutunu koko toukokuuta aivan turhaan pääsykoekirjojeni parissa.

Syksyllä on edessä muutto Helsinkiin geologiaa lukemaan. Siellä on onneksi jo miulle yksiö varattuna, niin ei tarvitse missään tahmaisessa opiskelijasolussa kitkutella. Pääsen myös toivottavasti toteuttamaan erään suunnitelman, jota olen kypsytellyt mielessäni jo useamman vuoden, mutta siitä ei vielä tässä vaiheessa sen enempää.

Miulla on vähän paha tapa shoppailla ilosena. Ja sijaistoimintana. Ja kun on tylsää. Yliopistoon hyväksymisen jälkeen olin erittäin iloinen. Pääsykokeisiin lukiessani puolestaan äärimmäisen tylsistynyt ja lukemisen sijaan sijaistoiminnaksi kelpasi mikä tahansa. Tuo pääsykokeissa ravaaminenkin oli aika paha, sillä jotenkin jännästi onnistuin aina kokeiden jälkeen eksymään matkan varrella oleviin kangaskauppoihin.


Lappeenrannasta löytyi beigeä velboaa, oranssia sambaa ja mustaa, velboan tyyppistä kangasta, joka ei kuitenkaan ole yhtä pehmeää.

Helsingistä puolestaan löytyi pilkullista fleeceä. Tummanruskea fleeceni veteli viimeisiään, joten sitäkin piti vähän täydentää. Ja harmittaa, kun keskiruskeaa fleeceä ei vieläkään näy missään. Helmiä hamstrasin joskus huhti-toukokuussa Lahdesta, kun olin metsästämässä pääsykoekirjoja ja kaksi vajaata kerää jonkinsorttista mohairlankaa löytyi kirpputorilta. Lappeenrannassa eksyin viime viikolla johonkin sangen hintavaan lankojen erikoisliikkeeseen, jossa oli juuri parahiksi meneillään alennusmyynti. Sieltä lähti mukaani pari kerää Kitten mohairia entisten Kittenvarastojen kaveriksi. Ja viimeisin ostokseni: nuppineuloja! Totesin SM-kisoihin loimia ommellessa, että nupparivarastoni ovat koneellaompeluun täysin riittämättömät. Kaikkeenhan on hyvä varautua etukäteen ja seuraavat SM-kisathan ovat jo vuoden päästä, joten sallin itseni kotiuttaa nämä söpöt neulat, niin edullisiakin kun olivat.

Sitte vielä yks havainnollistava kuva Sailasta kirjoittamassa ahkerasti ennakkotehtäviä pääsykoeviikolla:
En ainakaan muuttanu koko kangas- ja lankavarastoani toiseen huoneeseen enkä uudelleenjärjestelly sitä. Koko ajan ihan kiltisti vain ennakkotehtäviä kirjoittelin. (Jokohan noita kankaita ois kertyny tarpeeks......)

Lähden huomenna juhannuksenviettoon Pohjois-Karjalaan ja otan läjän hevosia matkaan ommeltavaksi. Siispä juhannuksen jälkeen on toivottavasti kuvia tämän kuun tilaushepoista tiedossa.

61 kommenttia:

  1. No onnea opiskelupaikan johdosta :D Voi että sulla on paljon kankaita, multa löytyy kaapista enää pienet palat valkosta ja mustaa fleeceä, sekä pikkasen valkosta velboaa ja yhtä jännää ruskeaa, joka siis tarkoittaa että pääsen heinäkuussa kiertelee kangaskauppoja xD ... aaws, sailasta tulee hesalainen xD mäki haluun D:

    - KitKatPoni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D En kyllä oo yhtään innoissani tosta Helsinkiin muuttamisesta ku en viihdy siellä liikenteen metelissä ja ihmisvilinässä yhtään, mutta onneks sieltä pääsee lomilla ja viikonloppusin tarpeen vaatiessa tänne Lappeenrantaan maaseudun rauhaan. :)

      Poista
    2. Mä ja mun äiti muutetaan myös helsinkiin. Hyvä ku oon täällä maaningalla pääasiassa asustellu. Tuo pilkullinen fleece vois olla samaa mistä mun täti on tehny mulle kepsun. Hänkun siis asuu hesassa.

      Poista
  2. Hei tosi paljon onnee kouluun pääsemisestä! Ehh, noi Lpr:n kangaskaupat olis niin lähellä, mutta silti niin kaukana... Mie niin haluisin beigeä velboaa...
    Ja ihan kivasti kankaita siulla :D

    VastaaPoista
  3. Onnea opiskelu paikan paikan johdosta! :)
    Onpa sinulla paljon noita kankaita :)

    VastaaPoista
  4. Nehehhe miks siin hyväksymiskirjeessä tarttis paljoo muuta lukee ku et oot sisällä tuu tänne. XD Hylkykirjeet on toki vaan sellasii et sorppa olit liian surkku.

    eh

    ihanii kankuja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noku esim Salpauksen hyväksymiskirjees oli hirvee nivaska kaikkee mahollist infoo ja lippulappuset jotka piti täyttää ja palauttaa jos otti paikan vastaan ja omat laput sille jos ei ottanu. Mut Helsingin yliopisto on vissii vähä ekologisempi laitos ja niillä on tää kaikki sähkösessä muodossa eli paperissa oli pelkät onnittelut ja linkki. :D

      Poista
  5. Jippii! Onnee Saila! c:

    VastaaPoista
  6. Yeeehaw, onnea Saila!! Toi sun kangasvarastos, ääääähh, kadekade! :DD

    VastaaPoista
  7. Ja sä sit otat sun kepparit mukaan helsinkiin!! C:

    VastaaPoista
  8. huhhhuh kuinka paljon kangasta! :)

    VastaaPoista
  9. Hyvä Saila! Onnea! Voit olla TOOSI iloinen! Tsemppiä jatkossakin! Mites tilareille ja kepruille tapahtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tilareita tuun varmasti tekemään jatkossaki, että saan maksettua vuokrani. :D Keppareista ehkä osa tulee mukaan kämppääni koristamaan tai jää tänne, en tiiä viel. :)

      Poista
  10. Onnea, onnea!

    VastaaPoista
  11. Onnee Saila!
    Mutta ihan epistä! Sulla on tommosset kangasvalikoimat. Paremmat kun meidän kunnassa kangaskaupassa! ( tai meidän kunnassa ei ole enää kangaskauppaa) Siellä ei ollu ollenkaan edes Fleeceä:/ Mutta huomenna muutetaan:) Ja sitten siellä on kangas kauppa. Paitsi että onkohan se hyvä kangas kauppa? Toivottavasti ois.
    itellä ei ole yhtään karvakangasta eikä nyt varmaan mitään josta vois tehä kepparin.
    Mut tosi vielä kerran: Onnea Saila!

    Helsky

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi on monen vuoden keräilyn tulos. :D Aika monet kangaskaupat oon kahlannu läpi ympäri Suomen. Pidän peukkuja, että uudella paikkakunnalla olis joku hyvä käsityöliike! ^^, Ja kiitokset onnitteluista! :)

      Poista
  12. Onnea Saila!!! En malta oottaa että se tilaripostaus tulee! Nyt vähän harmittaa, sillä tuo beige velboa olisi ollut varmasti ihana kangas minun heposeeni...:)

    Hanna Pikkuaho

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä beigestä pyörteisestä, jonka alunperin tilasit, tulee ihana suokkiturrikka! :)

      Poista
    2. No minäpä luotan sinuun!!!:D

      Poista
  13. Onnee! Kiva et pääsit! Sun kepparit on kyllä tosi hienoja samoin varusteet!

    VastaaPoista
  14. Suuret onnittelut ! Tsemppii jatkoonkin.

    Kun näin ton sun kangasvalikoiman,mulla vaan loksahti auki ja sain sanottuu Woou. Äiti vaa ihmetteli siinä mun vieressä.

    Mullakin on vain Fleece ä, koska kangaskauppa josta ostelen kankaita Teddy esim maksaa 22€m eikä miul tollasiin ole varaa.
    Onnittelut Vielä Suuuresti Saila !

    VastaaPoista
  15. Onneksi olkoon! Tervetuloa ikiaikaisen hälinään keskelle Helsinkiin :D
    Vitsi sulla on noita kankaita, varo vaan etten tule ja ota niitä. Ja himskatti kun kävin Eurokankaassa ja löysin - Vihdoin ja viimein - täydellistä mustaa samettia palalaarista, noh minä tyhmä tylleröinen en ostanut sitä ja voi kun ketuttaa! Ei millään jaksaisi mennä takaisin :D PItää pyytää äidiltä kyyti. Haaveissa olisi kangasvarasto!

    VastaaPoista
  16. Geologiaa... <3 Ja onnea mahtavasta kangasvalikoimasta! :D

    VastaaPoista
  17. Mistä kangaskaupasta ostit nuo ihanuudet? ! ;___:

    VastaaPoista
  18. Onnea! :) Saanko arvata, että otat Helsinkiin mukaan Avalonin, Temporen, Rimin ja Fidelixin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan noi kaikki kangashepat lähtee jos lähtee. :)

      Poista
  19. Hyvä Saila! Onnea! :D Ole ylpeä itsestäsi, oothan? :'3
    Onko tuossa ekassa kuvassa, se velboan tyyppinen kangas tuota Pony Skiniä? En oo ihan varma kirjotetaanko se noin mut itellä kuitenkin varastossa sitä :) En oikein tykkää siitä koska se koko ajan purkautuu, ja ihan tavallinen ommelpisto ei siihen kankaaseen riitä. :0 ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ei ole Pony Skiniä, se on jotain muuta.

      Poista
  20. siis minkä ikänen sä oot?? joka pitää iisan tallia?? ja harrastaksä virlki kepsuja??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 23 vuotta ja en ratsasta enää keppihevosilla. Harrastan näitä vain käsityömielessä. :)

      Poista
  21. Onnea paljon pääsystä!! Minne päin pohjois-karjalaa olet tulossa? :)

    VastaaPoista
  22. Onnee! :D Mä oon yrittänyt ettii velboaa, mutta ei taho löytyä mistään. Ihan kivat varastot! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Sitä on kyllä pirun hankala löytää! >:

      Poista
  23. Onnea opiskelu paikasta :)

    VastaaPoista
  24. Hei! Olisi todella kiva jos kiireidesi keskellä ehtisit/ haluaisit vastata haastatteluun jonka laitan useammille keppihevosharrastajille. Haastattelut julkaistaan blogissani ( khtgt.blogspot.fi ) osana haastattelusarjaa. Kysymykset lähetän säpöstä zifiakave@gmail.com sinulle. :) Ja onnea yliopistoon pääsemisestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistä vaan tulemaan, vastailen kun ehdin. :)

      Poista
  25. Kokkolassa on keskiruskeeta fleecee:D

    VastaaPoista
  26. Onnea Saila! :) Mulla on 2 kepparii tosta pilkullisesta fleecestä

    VastaaPoista
  27. Onnee iha kauheesti! :) Oli sama tunne tuo 0-200 sekunnis kiihtymine ko varmistu oma jatko-opiskelu paikka Lpr'äst :D Tsemppii jatko opintoihi! :)

    VastaaPoista
  28. Mistä yleisimmin ostat kankaat? Oletko koskaan käynyt Kuopion Eurokankaassa, jos olet onko siellä hyvät valikoimat? Mitä liike ketjua suosittelet kankaitten ostoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eurokankaasta. En oo käyny Kuopiossa, joten ei mitään tietoa valikoimasta. Suomessa ei taida muita kankaisiin painottuvia liikeketjuja pahemmin olla kun tuo Eurokangas, mutta suosittelen nuuskimaan kaikki eteen sattuvat kangaskaupat läpi, pienemmistäkin liikkeistä voi löytyä ties mitä aarteita. :)

      Poista
  29. Onko sellaista kangasta, kuin Velborn?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo koskaan kuullukkaan tollasesta kankaasta. :D

      Poista
  30. Olen ravannut kaikissa pk-seudun Eurokankaissa, mutta koskaan ei ole velboaa ollut tarjolla, niin palalaatikoiden kuin metrikangasrekkien koluamisesta huolimatta. Alan olla epätoivoinen.
    Mieleeni tulikin -suostuisitko sinä myymään yhteen hevoseen riittävän kangaspalan tilarivalikoimasta löytyvästä kankaasta? Maksaisin saman verran kuin mitä kangaspala on alunperin maksanut + hieman vaivanpalkkaa + postikulut. :) Se pelastaisi mun kesän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos myisin yhdelle, miun olis valitettavasti pakko myydä myös kaikille muille, jotka tulis kangasta pyytämään. >: Kannattaa tehdä tunnukset Suomen keppihevosfoorumille ja laittaa sinne velboanostotopic pystyyn. :)

      Poista
  31. wautsi wau mitkä varastot!! Uulalaa , tuommoset minullekkin...

    VastaaPoista
  32. Miulla on 2m valkostaa velboaa , 1m mustaa velboaa , 1m harmaata velboaa ja tietenkin 1m ruskeeta velboaa :-) velboa varastot on ihan kivat:-)?sitte on valkosta , mustaa , keskiruskeaa ja harmaata fleeceä?:-):-) kaikkia 1m
    Mie asun pikkukaupungissa täällä on pikku kangasputiikki josta löyty kaikki :-) ja kamalankallista tekoturkista on 4m se on mustavalkoista :-) oon ihan kamalan tyytyväinen mun varastoihin:-):-)

    VastaaPoista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)