9. syyskuuta 2014

Back in business!

Raahatessani viidettä ikeakassillista kankaita ylhäältä alakertaan muuttokuorman sekaan ja niiden perään vielä muutamaa pienempää säkillistä muuta sälää, kävi mielessä että onkohan tää keppariharrastus lähteny vähän lapasesta... Mutta nyt on muutto hoidettu ja tavarat on suunnilleen löytäny paikkansa uudessa kämpässä. Miun pitäs vielä hankkia tänne yks kirjahylly, koska kirjat ei mahu kumpaankaan tämänhetkisistä hyllyistäni, sillä kankaat asuu niissä. 

Hengissä siis ollaan, vaikka tää ihmispaljous ja liikenteen meteli hajottaaki pään.

Tänä iltana ehdin pitkästä aikaa istahtaa kunnolla koneelle, on ollu jokseenkin hektistä tää elämä viimoset kaks viikkoa. Pengoin kuvatiedostoja ja sieltä löyty sen verran matskua hankintapostaukseen, että läntätääs nyt vielä tähän miun viimoset ostokset Lappeenrannasta ennen muuttoa (ikäänku miun muuttokuorma olis sillon kaivannu enää yhtään enempää lisuketta).
Nää tarttu itseasiassa matkaan jo heinäkuun Ivalo-Helsinkireissulta, tuo kinuskihtava samba on peräisin Rovaniemeltä ja ylemmän, hailakankellertävän karvakankaan ostin Kuralta. Avainrenkaita piti saada varastoon lisää, sillä riimukokoiset renkulat vetelivät viimeisiään.
Sitte kotiutin viimein tämän terranvärisen fleecen, jota oon hipelöiny ties kuin monta kertaa ja tosiaan sillon aiemmin kesällä ostin samanvärisen langan ni annoin itelleni nyt luvan tän kankaan hankkimiseen, krhm. Ja erittäin iloisena yllätyksenä Novitan uusista väreistä löyty keskiruskea villalanka! Oon toivonu tollasta sävyy koko sen ajan ku oon keppistelly eli yli kymmenen vuotta, jipii!
Sit oon näköjään shoppaillu vähän lisää lankoja ja turhia kankaita. Muistaakseni tälle ostosreissulle lähdin, koska musta 7 veljestä oli ihan lopussa. Tästä samaisesta kuvasta oli kuvatiedostoissani myös sellanen variaatio, jossa kangaspinon päällä keikkuu Novitan Rosea. Eli ilmeisesti oon taas samalla reissulla hamstraillu ihan ansiokkaasti myös lankoja. Värikkäät fleecet löytyivät kirpputorilta ja Eurokankaan palalaarista kurkisti iloinen yllätys, valkoista velboaa! Se piti tietysti kiikuttaa kiireen vilkkaa kassalle.

Semmoset ostokset siis Lappeenrannan ajoilta, seuraavaksi pitänee suunnata tutkimaan Helsingin valikoimia. Tai on ehkä sittenki parempi pysytellä kaukana kangaskaupoista, jos haluaa syödä opiskeluaikana jotain muutaki ku makaronia...

44 kommenttia:

  1. <3 Ihanaa että postasit taas! Äökh, oon niiiiiin kateellinen tosta velboasta! Haluaaaaaa!

    VastaaPoista
  2. Saanhan muuttaa sinne missä nuo kaikki on ? O_o et sä huomais C:

    VastaaPoista
  3. Hyvä että muutto on nyt suoritettu onnistuneesti! :)
    Kivoja ostoksia :)

    VastaaPoista
  4. ompeletko yleensä sen hepan itte vai teetkö ompelu koneella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompelen aina käsin. :)

      Poista
    2. ok koska mietin et vaiko sen ommella käsiin et ku meillei oo ompelukonetta

      Poista
  5. Helsingis on varmasti kangas kauppoja iha riittämii mut onneks nyt ku muutettii niin täälki on kangaskauppoi:)xD Onnee uuteen kämppään!

    VastaaPoista
  6. Ihana toi velboa :D Voisin muutenkin ottaa siun kaikki kankaat .

    VastaaPoista
  7. onko keppareita myynissä kiva postaus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole myynnissä. Blogiin tulee ilmoitus jos heppoja on myynnissä.

      Poista
    2. ok ootan sit sitä katon joka päivä blogin

      Poista
  8. Muuten muuten, onko siulla kuvaa millaisia quartereita / quarabeja teet? Ehkä sitten tilaan joskus kun saan itseäni niskasta kiinni ja kerättyä tarpeeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumpaakaan en kyllä oo tehny niin pitkiin aikoihin, että en viiti laittaa kuvaa mistään noista vanhoista kun piirtäsin kuitenki eri kaavan ja heppa näyttäs ihan erilaiselta. :D Mutta esimerkiks tallin sivuilta löytyvä Avalon on quarab. :)

      Poista
  9. Oi ihana toi punanen fleece! Itekin ajattelin ostaa jouluksi punasta fleeceä loimiin. :)

    VastaaPoista
  10. Hih, Saila löytää kaikkialta kepparijuttuja! Etkö ikinä kyllästy tai sulla mene innostu keppareihin? xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten tähän touhuun vois kyllästyä ku kaikkialta löytyy aina kaikkee inspiroivaa! :D

      Poista
  11. Jes, valkosta velboaa! Onkos tuo terra kuinka ruskeaa, vai enenmpi punertavaa? Jotenkin saisin aivoihini että se olis punaruskeaa... Kiva kun muutto on nyt ainakin melkein hoidettu! Yllätyin todella, ku luin että viidettä ikea-kassia kangasta roudasit... No, Sailalla onkin hyvät valikoimat ja parhaat kepparit! Onnea uuteen kotiin!
    Ps. Koeta kotiutua, vaikka suur-kaupungissa oletkin...:D
    T: Vilma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se aika oranssihtavaa. :D Jeps, onneks tää kämppä on kiva ni voin aina pakoilla täällä maailmaa. :D

      Poista
  12. Mä haluun varastaa noi sun kankat :< asut ny 300 km lähempän hesas, ihanaa ❤️ Mie ite asun turus

    VastaaPoista
  13. Ootko ostanu tuon kinuskin värisen samban rovaniemen eurokankaasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ostettiin Varjan kanssa rullan loppu. :)

      Poista
  14. Onko tosta velboasta mahdollista saada tilaria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tulossa tilausvalikoimaan, eli kyllä. :)

      Poista
  15. Kuinka pitkän pätkän yleensä ostat kangasta jota myydään metritavarana? Itseäni jurppii kun äiti ostaa aina vain n.1,5 m kangasta, eikä se riitä mihinkään eikä omaa lompsaa viittis avata...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu ihan kankaasta ja sen hinnasta. Yleensä aika vakio on metri mut fleeceä nykyisin melkeinpä kaks metriä kerralla. Jos on oletettavaa, että kangas tulee olemaan suosittua tilaajien keskuudessa ja se vaikuttaa suhtkoht siedettävältä ommella, otan hinnasta riippuen metrin tai kaksi. :)

      Poista
  16. Kiva postaus itte asun ihan helsingis joten kangas kaupat on lähel <3

    VastaaPoista
  17. Mä näin semmost unta et vedit mut mustalistalle enkä sais ikinä tilata sulta hevosta x( se oli iha järkkyy D:

    VastaaPoista
  18. Saila-hamsteri päässyt vauhtiin?
    Mulla olis ajatuksena tilata joululahjaksi itelleni (hah, vanhemmat lupas kustantaa) keppari teiltä, varaudu vaan että saattaa tulla varustevuori ... tidimm. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sailan sisäisellä hamsterilla on aina vauhti päällä :D
      Doodii, varusteita on aina lystiä näpertää!

      Poista
    2. Hamsteri edellisessä elämässään?
      ..
      Tää tais tyssätä tää lomakkeen väsäily siihen, en osaa päättää millasen läsin/valkopään tolle tahtosiin ;_;

      Poista
  19. Siis WOW! Sulla on kohta 300 lukijaa! :D Onnittelut!

    VastaaPoista
  20. En voi käsittää, mistä hommaat noita kankaita! :D Itse löydän aika jotain enemmän, tai vähemmän venyvää vaaleanpunaista hörhelökangasta, eikä se oikeen sovi mihkään realistiseen hevoseen! Ehkä minunki aika koittaa ja löydän edes joitain hevosen tekoon soveltuvaa karvakangasta :) Mut ihanan näköistä tuo valkoinen velboa! :3 Vihdoin saan tilattua sen haaveilemani, valkoisen velboaponin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se onni vielä siutaki potkase jossain vaiheessa! :D

      Poista
  21. Onks toi valkone velboa muuten tulossa tilarivalikoimiin vai onko merkkeihin? Kimo velboaponikin ois aika kivsu...en osaa päättää ;_;

    VastaaPoista
  22. Minä jo johonkin kommentoin mutta sitä en enää bittiverkon rei´istä löydä. Joten kysyn uudestaan: Voiko tilarille saada lisähinnasta samallaiset karvakuuloimet kuin Puhurilla? (muistinko hepan nimen oikein vai menikö päin mäntyä? :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti ei voi. >: Hepan nimi on Puhuritar, lempinimi Puhina. Eli melkein oikein. :D

      Poista
  23. Tää ei juuri liity aiheeseen, mutta Hamsteri oi, kertoisin yhen pikkujuttusen. :P Sulla kun on tilarivalikoimassakin sitä mustaa velboan tyylistä kangasta, niin se taitaa olla fleecevelboaa, ainakin kangaskaupassa mutisivat jotain sellaista kun etsivät hintaa sellaisesta listasta (toinen myyjä kysyi toiselta että onko tää sitä). Itseltä taitaa löytyä samaa kangasta. Tuntomerkit täsmää: kuin velboaa, ei vain yhtä pehmeää. Niin vai onko fleece velboa vain velboan virallisempi nimi? :P En tiiä.

    Sit toinen juttunen. Mulla on kahta sävyä velboaa, mutta karvaa on molemmin puolin. Sun vanhassa kangaspostauksessa lukee, että pehmofleece olis sellasta, mutta ärsyttävän venyvää. Mut toi mun kangas ei kyllä veny sen enempää kuin normaali velboa. Eli onko jotain ihmeellistä pehmofleeceä, kaksipuolista velboaa, vai kenties jotain aivan muuta? Kiitos jos vastaat :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Velboa kulkee miusta Eurokankaassa aika pitkälti nimellä fleece velboa, tosin samalla nimellä oon sit nähny myytävän myös pehmofleeceä. Että ota siitä sitte selvää. :D Tuo valkonen kangas on itseasias kanssa sellasta kakspuolista, mut luokittelen sen velboaks ku se on ihan velboan tuntusta vaik karvaa onki molemmin puolin, eikä se veny hulluna niinku pehmofleece. En tiiä onks tolla kankaalla joku oma nimensä. :D

      Poista
  24. Se on mustaa mohairia. Hintatiedustelut sähköpostiin. :)

    VastaaPoista
  25. Aww!!! Toi valkonen velboa on niiiiiiin iiiihana!!

    VastaaPoista
  26. Hirvean paljon kasseja:o

    VastaaPoista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)