14. syyskuuta 2013

Ärsyttävät sanat

Miun on jo pitkään pitäny avautua tästä asiasta, ärsyttää nimittäin suunnattomasti parin sanan käyttö.

Niistä ensimmäinen on tekele. Nykyisin Suomen keppihevosfoorumilla joka toisessa myynti-ilmoituksessa toitotetaan myynnissä olevan henkilön x tekele. Minun korviini sanassa tekele on erittäin negatiivinen ja halventava sävy. Sanahan tarkoittaa sivistyssanakirjaa suoraan lainaten taitamattomasti tai kiireisesti tehtyä esinettä, joista nämä myytävät hevoset ovat kaukana. Tekeleeksi kutsuisin korkeintaan sellaista hätäisesti kyhättyä hevosta, jonka ompeleet harittavat, harja repsottaa, silmät ovat putoamaisillaan ja muoto on päin prinkkalaa. En tiedä, onko tämä vain omien korvieni välissä, mutta tuntuu pahalta nähdä toisten huolella ja vaivalla tekemiä hevosia kaupiteltavan tekeleinä. Vähän toisen ihmisen kätten työn arvostusta kehiin, kiitos!

Toinen asia, joka saa miut repimään hiuksia päästäni on velboa-kankaan virheellinen kirjoitusasu. Sen kankaan nimi on todellakin velboa, ei velbo. Kankaan nimen perään kuuluu a. Velbo-merkkistä raejuustoa bongasin kyllä tossa viime viikolla Lidlistä mut sen nimistä kangasta ei oo olemassakaan.

Kiitos ja hyvää illanjatkoa, Saila on puhunut.

26 kommenttia:

 1. Tää oli niin hyvä! Go Saila!

  VastaaPoista
 2. tää tekelejuttu raastaa myös mun aivoja. tekijällä ei oikeasti ole ainakaan mulle merkitystä, kuin ehkä sen piirn verran että tiedän kenen tekemät keppihevoset on laadukkaita ja tarkkaan tehtyjä. mutta sana "tekele" on halventava myös mun silmissä, ja esimerkiksi myyntitopikin otsikossa: [M] x:än tekele! se karmii selkäpiitä. Tuossa voisi vaikkapa kertoa ponin rodun tai värin, tai vaikkapa sen onko se tiedoton. Mutta ei, ostajia houkutellaan suurella nimellä, että hevosenhan on pakosta oltava upea ja hieno, kun se on tuon X:än tekemä. kyrsii. mutta hyvin kirjotettu saila! (--:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa etten oo ainoo jota ärsyttää. :D

   Poista
 3. Pitkä tauko blogissa, ja kaikki oottanu seuraavaa postausta, ja sit tämmönen! xD Mut asiaa, samaa mieltä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joskus näinkin. :) Kyl mie täs yritän pikapuoliin saada jonku kiinnostavamman postauksen aikaseks. :)

   Poista
 4. Tuo Velbo-raejuustojuttu oli hauska. :'D Mut muaki ärsyttää toi! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä joudun päivä jos toinenki valittaan mun parhaalle karverille ku se hehkuttaa sen just tekemästä "velboponista"

   Poista
 5. Kuinka kalliita tilarisi ovat suunnilleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://iisantalli.webs.com/tilarit.html
   Tuolla infoa tilareista. :)

   Poista
 6. Yks tykkää!

  VastaaPoista
 7. Mun silmiini toi luettava oli täysin totta!

  VastaaPoista
 8. Paljon muute toi velboa kangas maksaa eurokankaassa kun ollaa menossa käymään luokan kanssa itiksessä niin siellä kun on se eurokangas ni tietää ottaa tarpeeksrahaa mukaan??:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Velboaa löytyy enää todella harvoin yhtään mistään, mut jos siulla käy tuuri ni sen pitäs olla 25€/kilo. :)

   Poista
 9. Jos joku tilais "velbo"-kankaasta hevosen, niin tekisitkö sen juustosta c: ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitenhän juustosta voi tehdä hevosen? taidan kokeilla:D

   Poista
 10. Hywää asiaa ja täyttä totta! Joskus näkee ihan vaikka tori.fiissä tai ihan voorulla sellasen otsikon ku: @%&€**n tekele!! Ja se ärsyttää!:) PS. @%&€** ei ole kiroilua vaan jonku tyypperöisen nimi xD

  VastaaPoista
 11. Miuakin ärsytyää nuo sanat! Eikö ihmiset osaa puhua/kirjoittaa? Mutt, em halua haukkua. Vaan sanoin. Olen ihan sinun puolella, Saila★

  VastaaPoista
 12. Velboasta olen samaa mieltä kanssasi, mutta tuosta tekeleestä en niinkään. En ymmärrä, miksi sanavalinta, jolla ole tarkoitettu mitään pahaa, nyppii niin kovasti. Suomeksi on huomattavasti luonnollisempaa sanoa, että myydään vaikka Pekan tekele, kun että myydään Pekan tekemä hevonen. Kaikesta ei välttämättä tarvitse pahoittaa mieltään. :)

  VastaaPoista
 13. Liian monta kertaa oon törmänny siun tekemää heppaa, joka on vaikka myynnissä "myydään Iisan Tallin Sailan TEKELE" Se on aika ärsyttävää, eikö ihmiset osaa kunnioittaa tekijän käde jälkeä. :D

  VastaaPoista
 14. Jep, miutakin ärsyttää toi ''velbo'' >(

  VastaaPoista
 15. Kukahan haluaisi tehdä kepparin raejuustosta??

  VastaaPoista
 16. Tää kommentti on kyllä vähän myöhässä, oon sitä mieltä että on törkeetä myydä toisten tekemiä heppoja "tekeleinä" koska siitä saa semmosen kuvan että siinä on joku karsee joka tai että sen myyjän mielestä se keppari on ruma yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan totta, mutta esim. joissain murteissa "tekele" on sana. Itelleni on ainakin paaaaljon helpompaa sanoo "tekeleeni", kuin "minun tekemäni".
   Mutta kai tää on enemmän mielipidekysymys, halusin vaan tuoda tähän toistakin näkökantaa.

   Poista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)