1. toukokuuta 2015

Iisan talli 11 vuotta!

Niin se aika vaan rientää. Tänä vappuna tallille tuli täyteen huimat 11 vuotta. Mitään sen kummempia juttuja en synttäreiden kunniaksi ole ehtinyt suunnitella, mutta toteutan nyt yhden toivepostauksen, nimittäin kuvia tallin vanhoista asukkaista, sekä lyhyen kertomuksen miun puolen asukashistoriasta. Laitan kuvitukseksi ainoastaan ne hevoset, jotka ovat olleet omistuksessani ja muuttaneet aikanaan pois tallilta, muuten tulis ihan auttamattomasti liian pitkä postaus.
Sailan hevoskokoonpano vappuna 2007, jolloin IST täytti kolme vuotta.
 Kaikkihan alkoi vuonna 2002 tai 2003, kun silloinen luokkakaverini tutustutti miut keppareihin. Tein pian ensimmäisen ponini, Titanin ja Titania seurasi Larissa ja seiskaluokan alettua ponikatraaseen liittyi myös käsityötunneilla tehty Delta.

Perustimme Iidan kanssa yhteisen tallin vuoden 2004 vappuna. Silloiseen hevoskokoonpanoon oli liittynyt ensimmäinen kangasponini, connemaratamma Dusty, sekä surullisenkuuluisa connemaraori Sirius, josta unohtui ompeluvaiheessa saumavarat, jonka seurauksena otus muistutti enemmän muurahaiskarhua kun ponia. Sirius oli ensimmäinen suullinen kangasponini.
Fn Star Dust "Dusty"
Sirius
Ponipoppoo lähti räjähdysmäiseen kasvuun ja vuoden 2004 loppuun mennessä tallista löytyivät jo connemaraori Andromeda, connemaratamma Cassu, Troija, vuonistamma Luna, welsh B-ori Gavotti, sekä mustangitamma Marsipan. Myös Zaphirin ensimmäinen versio oli alkujaan miun hevonen, mutta muutti jossain vaiheessa Iidan omistukseen.
Kep Mva Fn Andromeda
Kep Mva Fn Cassiopeia "Cassu"
Kep Mva Fn Luna
Kep Mva Fn Gavotti
Vuonna 2005 hevoskatraaseeni liittyi ensimmäinen kolmipalainen ponini, welsh B-ori Firenze. Myöskin Zephyrin varsaversio syntyi talliin ja parin vuoden päästä otus päivittyi aikuisversiolla.
Marsipan
Kep Mva Fn Firenze
Vuonna 2006 talliin saapuivat suokkiori Leimu, friisiläistamma Misty, Abra (joka sittemmin muutti Iidan omitukseen) ja issikkatamma Dimma.
Kep Mva Fn Leimu
Kep Mva Fn Midnight's Moonbeam "Misty"
Kep Mva Fn Dimmalimm frá IST "Dimma"
Vuonna 2007 tein connemaratamma Vanillan, sekä Hannibalin. Vuonna 2008 talliin puolestaan muuttivat Amineh, Tempore ja Avalon. Tämän jälkeen oman tallin hevoskannan kartuttaminen väheni ja uusia asukkaita tupsahteli talliin enää suunnilleen vuoden tai kahden välein.
Kep Mva Fn IST Zephyr ox "Zephyr"
Kep Mva Fn IST Wings of Smoke "Vanilla"
Quarterori Robin valmistui vuonna 2009, Fidelix vuonna 2010, Rim vuonna 2012 ja Puhina vuonna 2014.
Kep Mva Fn Au Revoir "Robin"
Nämä kaikki kuvissa esiintyneet kepikkäät ovat siis vuosien saatossa myyty pois tallilta. Sirius pyörii kaiketi edelleen erään kaverini ja entisen keppariharrastajan nurkissa Kotkassa, Cassu löytyy Taipalsaarelta toisen kaverini lapsuudenkodista, Andromedaan omistajineen törmäsin Tampereen SM-kisoissa, Lunan myin muistaakseni eräälle Suomen keppihevosfoorumilla pyörineelle harrastajalle, Lululle, Firenze seikkailee jossain päin Lappeenrantaa, Leimu on käsittääkseni Kht Snefaldissa ja muiden olinpaikasta miulla ei taidakaan olla tietoa. Yleisövihjeitä otetaan kernaasti vastaan!

Tallissa asusteli jossain vaiheessa myös puuhevonen, connemaratamma Splash of Honey "Hani", joka oli miun askarteluprojekti monta vuotta. Hani purettiin pari vuotta takaperin, kun se oli pihalla vuosikausia seisoskeltuaan päässyt jo niin rähjäiseen kuntoon. Otuksen säkäkorkeus oli muistaakseni 125 cm ja sen selässä pystyi istumaan useampikin ihminen kerralla.

Ajattelin toteuttaa tässä myös piakkoin toisen toivepostauksen, kepparimuistoja menneiltä vuosilta. Mutta katsotaan, miten tässä tilausrumban ja pääsykokeisiin lukemisen välttelyn keskellä ehdin.

Tämän pidemmittä puheitta oikein iloista vappua kaikille! :)

85 kommenttia:

  1. Onnittelut ja hyvää vappua! ♥ Tosi kiva tää postaus ja aivan ihana tuo Hani!

    VastaaPoista
  2. Hyvää vappua! Ihania kuvia. Sun hevoset on ollut ihania alusta asti (;

    VastaaPoista
  3. Hyvää vappua!

    VastaaPoista
  4. Olin 4kk sillon ku perustitte Iisan tallin. :)
    Mut onnittelut ja hyvää vappua;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus sitä tuntee ittensä aika vanhaksi, etenkin tällasten kommenttien myötä. XD Mutta paljon kiitoksia ja iloista vappua sinnekin päin! :D

      Poista
  5. Oi! Ihana Hani!! ♥♥

    VastaaPoista
  6. Onnea ja hyvää vappua! Leimu ja Robin on kyllä jotenki niin ihania! :3 Ja tuo Hanikin on kyllä söpö ja hienosti toteutettu :)

    VastaaPoista
  7. Ihania noi Hani, Robin ja Troijakin on aivan ihana! ( :

    VastaaPoista
  8. Törmäsin tässä jossain vaiheessa Gavotin myynti-ilmoitukseen foorumilla. Hyvää vappua hevosillesi, ja erittäin hyvää vappua Puhinalle ;). Onnea synttäreistä!

    VastaaPoista
  9. Tässä linkki Gavotin myyntitopiciin:
    http://skh.foorumi.eu/viewtopic.php?f=14&t=10629
    t. Senu (en jaksanut kirjautua Googleen mummon tabletilla)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset tiedosta! :) Oikein kivaa vappua myös sinne päin! :)

      Poista
  10. Hyvää synttäriä ja vappua.

    VastaaPoista
  11. Synttärionnittelut! :3 ois mahtavaa koota Hani uudestaan, meiltä kun löytyi vanha satula niin vois harjotella istuntaa :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitoooss! :) Hehee, askarrellaan teiän pihalle ens kesänä istuntaponi. :D

      Poista
    2. Todellaki! :D kyl tuonne varastoo mahtuu jos minkälaista otusta majottumaan...ehtona vaan ollut ettei ne saa olla eläviä x)

      Poista
  12. Näitä kuvia katselee kyllä aina ilolla! 11 vuotta on hieno määrä vuosia. Synttärionnittelut ja hyvää vappua :)

    VastaaPoista
  13. Hyvää syntymäpäivää IST! Ja Hani on ihana♥Ja tietty kaikki muutkin :)

    VastaaPoista
  14. Hyvää synttäriä Iisan talli!

    Haniiii, se vaan oli miun lemppari ♥ Tuo niin luttana katse sulattaa kenet tahansa!
    Oon tekemässä omaa puukaakkeroani, shettis siitä olisi pitänyt tulla, mutta säkäkorkeus "vähän" venähti.... :D
    Mitn päällystit Hanin muuten, teitkö ison kepparinpään, täytit sen ja tökkäsit puuheppaan ja sitten ompelit siihen muut päällysteet, vai jotenkin muuten? Miulla on suunnitelmissa teipata jesarilla otuksen ympärille levyvanua ja tavallista vanua sitten tunkea sinne kankaiden alle. :'D (oLEN HYVÄ SELITTÄMÄÄN KÖh)

    Mitä kangasta Hanin päällys oli muuten ja onko ne poninpalaset edelleen jossain pyörimässä? XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoooss! :) Päällystin muistaakseni ensin vartalon ja länttäsin pään lopuksi paikalleen. Kangas oli jotain karvakangasta ja poninpalaset on heitetty menemään muun hepan mukana, sen verran ehti kangas jo kauhtua vuosien saatossa. :)

      Poista
  15. Mä en ollu viel syntyny kun sä alotit kepparit! (oon syntyny 2006)

    VastaaPoista
  16. Oi kun robin on ollut kiiltävä :O nykyään tulee vanuhuituloita kankaasta läpi, ja merkki on muuttunut kellertävämmäksi :( harmittaa kun kepparitkin haalistuu ja menee huonompaan kuntoon ajan kuluessa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Robin oli kyllä varsin säihkyvä tapaus täällä asustellessaan. Niinhän niille usein tuppaa käymään, etenkin jos ovat ahkerassa käytössä. >:

      Poista
  17. Robin asustaa kai kht kesäheinässä (instassa @khtkesaheina) ja hyvää synttäriä IST!

    VastaaPoista
  18. Onnittelut tallille ja hauskaa uuttavuotta !

    VastaaPoista
  19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  20. Tosi kiva postaus! Ja tosi hieno toi puuhevonen :)

    VastaaPoista
  21. Onkohan IST yksi Suomen vanhimmista vielä pystyssä olevista kepparitalleista? Ja jos en erehdy, nuo Robinin suitset taitaa olla Avalonilla nyt..? Hyvää vappua! /Alli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaapi olla. Ihan oikeassa olet, suitset ovat nykyisin Avalonilla. Kiitos samoin! :)

      Poista
  22. onnea ja sun kaikki hevoset on niin ihania alusta asti! Ja toi Hani<3 jos tekisit puuhevosi tilareina niin varmasti ottaisin<3

    VastaaPoista
  23. Ihana postaus! Tätä olenkin jo pitkään toivonut. Syötävän söpöjä poni palleroisia on sinulla asunut, kyllä mullekkin joku tollainen kelpaisi.. ;D Ja hyvää syntymäpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelin, että tällanen oli jossain vaiheessa monenki toiveissa. :) Kiitos kiitos! :)

      Poista
  24. Synttärionnittelut sinne! :D

    Musta ainakin tuntuu, että Puhina on ollut sun omistuksessa vasta kuukauden tai jotain sinne päin... Jos muuten omistaisin vielä tallin, se täyttäisi tänään kolme vuotta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis! :) Aika tosiaan menee hirveetä kyytiä eteenpäin, ei itekkään uskois, että Puhina on ollu menossa mukana jo vuoden päivät. :D

      Poista
  25. Jos olisin jatkanut talliani yhtäjaksoisesti, mulla olis about 13 vuotta täynnä. Kyllä nyt harmittaa :D Mulla ei ole enää edes kuvia mun vanhoista hepoista paria teetätettyä kuvaa ennen digikamera-aikaa lukuunottamatta. Joskin rumiahan ne oli kuin penteleet. Eipä niissä ollut paljoa näyttämistä. Ihanaa nähdä, miten sun hepat on säilynyt. Itse löysin v. 2001 tai 2002 tehdyn hepolaiseni raadon vaan entisen tallin pihalta... se oli aika surullinen hetki. Se oli käytössä vielä vuoteen 2007 asti, mutta katosi tallina toimineesta leikkimökistä jossain vaiheessa ja löytyi myöhemmin pihamaalta lumen alta.

    Toi on kyl varmaan eeppisin puuhevonen ikinä. Mua himottaisi tehdä kans tommonen karvanen mut en osaa nikkaroida enkä ommella noin isoa työtä. Hahmotus ei vaan riitä. Satulakin olisi olemassa. Ja suitsia ja riimuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, siitä ne vuodet jälleen lähtee kertymään! ;D Voooi, hepparaasu! >: Oon tosiaan vaalinu noita omiani suurella sydämellä aikojen alusta lähtien ku en oo koskaan tajunnu sitä kulttuuria, että tallin hevoskanta vaihtuu ku sukat. :D Hanissa oli kyllä projektia useemmaks vuodeks, harmi et aloin olla jo melko mielikuvitusköyhä sen valmistuttua, niin ei paljoa enää ollu iloa sillä ratsastelusta.

      Poista
  26. Myöhäiset onnittelut Iisan tallille!! Ihana toi Hani<3

    VastaaPoista
  27. Vastahan ist täytti 10 vuotta... Vuosi on menny nopeesti..

    VastaaPoista
  28. Robinin suittet on vaan niin upeat!! (Jos nyt saan sanoa, niin Marsipan näytti vähän ... hmm... jännältä xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marsipan oli erittäin jännittävä hevonen. :--DD Ainaki jotain kehitystä tapahtunu hevosenteossa noista ajoista.

      Poista
  29. Onnea teille!

    VastaaPoista
  30. Paljon onnea (näin vähän myöhässä)! Mutta voi ei! Zephyrän asustaa meilläpäin nykyään! Ihan uskomaton hevonen, täytyy myöntää ja varmaan ollaan Zephyrin kanssa tulossa Jolien ja Jennyn kisoihin niin siellä törmätään. Zephyr ja Timi on vaa niin ihania! Ja parhaita kaveruksia ;) Kiitos niistä Saila :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ai Zephyr on nykyisin siun hoivissa, ihanaa! :D Tosi kiva jos törmätään kisoissa! :)

      Poista
  31. Olen niin kyllästynyt tähän tilanteeseen... Haluaisin hienon keppihevosen, mutta raha ei riitä moisiin tilaushevosiin ja taito ja innostus keppareiden tekoon aina lopahtaa kun yritän käsittää asiaa etten vain osaa ja turha homma sillä omat tekeleeni eivät miellytä minua kuin korkeintaan hetken. Aikaisempi tekeleeni oli hienoin koskaan, mutta menin sen kiltteyttäni antamaan serkulleni.. No, mutta tuskin olisin siitä kauaa pitänyt. Ja kankaat ovat niin kalliita, että niitä tulee harvoin osteltua (siis mitään fleeceä/karvakankaita). Ne kankaat joita käytän mekkojen ja hameiden ompeluun harvoin soveltuvat keppareiden tekoon. Kaupan keppari maksaa n. 10 € mutta ovatko ne vähän turhan vaatimattomia ja mielikuvituksettomia? Tähän samaan pulmaan tämä keppari harrastukseni aina kaatuu (ja herää aina uudelleen ja kaatuu..). Osaisitko auttaa? Mie en jaksa kirjautuu sisään (koska olen puhelimella korvessa). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuohon taida valitettavasti muu auttaa ku harjottelu. Kirppareilta löytää joskus edullisesti kankaita, kannattaa käydä kiertelemässä. :)

      Poista
  32. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valitettavasti anna teko-ohjeita. >: Kiitos kuitenkin onnitteluista ja Rim lähettää terveiset takaisinpäin! :)

      Poista
  33. Keppihevostalli Narsissi10 toukokuuta, 2015

    Aaah!! Tuo Robin näytti vaan niin ihanalta! Onnea vielä näin myöhässä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Robin oli varsin säihkyvä tapaus. :D Kiitokset! :)

      Poista
  34. miten teet niitä värityksiä ja merkkejä sun hepalle

    VastaaPoista
  35. Hei. Voisitko joskus arpoa jonkun kunniaksi tai muuten vain esim. jotkut suitset tai keppihevosen, itselläni ei ole koskaan varaa ostaa tuollaista tilausheppaa niin olisi kiva jos arpoisit vaikka voitto mahdollisuudet onkin ihan minimaalliset. :) Ja joskus jos saisin esimerkiksi joululahjaksi (en usko, että mahollista) tuollaisen heposen en usko voittavani sitä arvonta paikkaa... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukalenteriin tulee jonkinlaisia arvontoja. :)

      Poista
  36. Voisit tehdä sellaisen videopostauksen, jossa näytät, miten tilataan Iisan Tallilta oikeaoppisesti ja selvällä kaavakkeella tilaushevonen. :)

    VastaaPoista
  37. Muistatko kaupan nimeä, jossa kävitte Tallinnassa?

    VastaaPoista
  38. tuleeko tänne blogiin tietoa jos otat tilareita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee, tilausarvonnoista tiedotetaan aina blogissa ja niihin voi myös osallistua blogissa.

      Poista
  39. Saila! Mikä on tämä ihan järkyttävän pitkä postaustauko? Nyt sitä postausta kehiin ja äkkiä, edes jostain aiheesta. Rakastan lukea tätä blogia, tää on vaan yksinkertaisesti iiiihan paras :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pidät blogista, mutta inhoan hoputtamisviestejä. Oon tällä hetkellä erittäin kiireinen kaiken muun kanssa ja postauksia tulee sitte ku on materiaalia ja aikaa/inspiraatiota kirjottaa. Että malttia malttia. :)

      Poista
  40. otatko tälle kuulle tilareita? kerrotko siinä postauksessa vai missä ken sun sähköpöosti osoitteen ja voiko arvontaan osallistua siinä samassa postauksessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kuun tilariarvonta meni jo, seuraava järjestetään tämän kuun lopussa ja siitä tulee hyvissä ajoin tiedotus blogiin. Ja arvontaan osallistutaan siihen postauksen alle.

      Poista
    2. osallistutaanko siihen arvontaa kommenteissa vai missä

      Poista
    3. Juu, kommenteissa. Arvontapostaukseen tulee kyllä selkeät ohjeet ja kaikki tarpeellinen informaatio.

      Poista
  41. kävittekö muualla kuin karnaluksissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytiin jossain kangaskaupassa myös, en valitettavasti muista kyseisen paikan nimeä enkä sijaintia.

      Poista
  42. Okei, harmi. Me mennään su, ma ja ti viroon, ja käydään kangaskaupat låpi, mut ois kiva tietää minkä nimisiä pitäisi ettiä :D Onneks mummi on semmonen kyselijä, et se saa sen paikallisilta parissa minuutissa selville ;D

    VastaaPoista
  43. voikkun ihana postaus <3 ihan tulee vedet silmille!!<3<3<3<3<3<3

    VastaaPoista
  44. Jani oli kyllä paras♥♥♥♥ ja hyvää synttärii:)

    VastaaPoista
  45. Firenze seikkailee täällä minulla lappeenrannassa

    VastaaPoista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)