14. elokuuta 2015

ECP & CRB Eventing

Heinäkuun loppupuolella osallistuin elämäni ensimmäisiin keppihevoskisoihin. Kht Eclipsen ja Kht Caribian kenttäkisoissa oli niin lystikäs senioriharrastajille suunnattu luokka, Senior Cup, jossa rataesteet oli meille harrastajafossiileille soveliaat 10-20 cm ja kouluratana erittäin simppeli Helppo C, että en kertakaikkiaan voinu vastustaa kiusausta ja lähdin pelleilemään muiden mukana! Miun pari omaa, Helsingissä koristeena olevaa heppaa oli vähän turhan totisia ratsuvalintoja tällaseen tapahtumaan, joten sain Maikkenilta lainaan paljon soveliaamman poniinin, ompelukoneaskelluksen omaavan ralliponi-Svanten. Ja tottahan toki russponimenoon sitte piti eläytyä ku kerran leikkiin oli ryhdytty!

Ensimmäisena vuorossa oli rataestekoe ja Svanteponi veti ihan täysiä, njiuuuummmmmmmmm.
© Jenny
 Sitte siirryttiin kouluratsastuskentälle ja mennä kipsutettiin sievin pienin poninaskelin, paitsi temponlisäykset oli taas njiuuuuuummmmmm ja radalta poistuttiin hupsheijaa käynnin sijaan kiitolaukassa.
© Sokeri
© Honey, Kht Crendey
© Kht Capital
© Honey, Kht Crendey
Maastoesteet oli viimosena ja ne me viipotettiin menemään tukka putkella, tiukoilla kurveilla.

© Kht Capital
© Sokeri
Päätön kaahaustaktiikka tuotti hedelmää ja napattiin pikku-Svanten kanssa Senior Cupin voitto.
© Jenny
Enpä olis koskaan uskonu kisaavani keppihevosella. Etenkään tämän ikäsenä, kaikkeen sitä ihminen ryhtyyki. Mut oon sitä mieltä et elämää ei pidä ottaa turhan vakavasti ja ainaki viihdearvoltaan tää esitys tais olla ihan menestys. Maikken ystävällisesti kuvas miun suorituksen kaikessa koomisuudessaan videolle, joten tässäpä blogin lukijoillekin päivän naurut, olkaatte hyvät!
Senior Cupin lisäks kisoissa oli kaks vähän totisempaa luokkaa, Bronze Trophy ja Grand Prix Cup, joiden este- ja kouluradat oliki sitte ihan omaa luokkaansa! Etenki GP:n estekorkeudet hipo jo taivaita, eikä miun käsityskyky riitä, kuinka nuoretkin tirppanat loikki ja pinko niistä yli sellasta kyytiä. Nostan hattua, se oli jo ihan totista urheilua. Kilpailujen järjestäjät olivat nähneet valtavasti vaivaa, radat oli paitsi teknisesti, myös visuaalisesti kertakaikkisen upeita ja oivaltavia. Etenki maastoesterata oli jotain aivan mieletöntä, siellä oli vesihaudat ja kaikki! Tää harrastus on kyllä menny valtavin harppauksin eteenpäin niistä vuosista ku ite pienenä harrastelin jossain takapihan pusikoissa. Melko sanattomaks vetää. Hieno päivä, huikeita suorituksia ja loistavat kannustusjoukot!
Rataesteitä.
Ensimmäinen maastoeste: Drive-Thru
Borgerliga huset
Beachjump
Vesiasteen A-osa: Avoid water
Vesiesteen C-osa: Hippopotamus amphibius

Suurkiitos kaikille mukanaolleille ja tietysti aivan erityiskiitos kilpailujen järjestäjille, Sohville ja Essille! Mahtavaa työtä!

45 kommenttia:

  1. Vautsi mitä esteitä!

    VastaaPoista
  2. Upeat kisat, ja todella hineosti menit! Osaatko muuten sanoa, mitä virkaa niillä mystisillä Ruotsin lipuilla jotka aina jossain kuvissa vilahtaa, oli? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rataesteillä oli muutama este eri maiden teemoilla, oli ruotsisarja ja ainaki ranskaeste. Et ne ruotsinliput taitaa olla siitä sarjaesteeltä. :D

      Poista
  3. On se Svante vaan niin ihana sukkaturpa... ♥ Teijän meno oli jotenki niin söpöä tikutusta, ja vautsi noi esteet! Nostan radan tekijöille hattua!

    VastaaPoista
  4. Hei mietin että oisko sulla mitään ideoita millasesta langasta/muusta materiaalista sais semmosen mahdollisimman aidon näkösen harjan? Ettei vaan mitään normaalia lankaa laitettu ilman mitään avausta yma hevoselle

    VastaaPoista
  5. Vitsi tekis mieli melkein alkaa taas harrastamaan keppareita uudelleen, ku kattelee noita kuvia! :D

    VastaaPoista
  6. Ja ainiin, mistä tollasia housuja saa mitkä sulla on jalassa? Aivan mahtavat! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon tehny ne ite. :)

      Poista
    2. Oikeasti? Olet todella taitava! Pitäisköhän tehä ittekkin... Oliko sulla joku netistä otettu kaava vai mikä? Ja mistä kankaasta noi teit? Paljonko suunnilleen kankaat noihin housuihin maksoi? En oo ikinä nähnyt hienompia housuja!♥

      Poista
    3. Täyttä tuskaa noiden ompelu kyl oli, etenki ku en oo koskaan aiemmin tehny housuja. En käyttäny mitään kaavoja tai kattonu ohjeita, ompelin vaan sovittaen vähän väliä päälleni. Ei mitään hajuu miten housut pitäs oikeaoppisesti ommella :'D Kangas on trikoota ja yhteensä tais maksaa musta ja punanen jotain 20-25e, melko kallista lystiä siis.

      Poista
  7. Seelvä juttu! :D Vielä vaivaan sua, eli ompelitko noi resorit ( sanotaankohan noita resoreiksi? ) erikseen tohon lahkeen alapuolelle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mie tiiä mikskä niit kutsutaan, kai ne ehk resoreit on. :'D Ompelin ne juu erikseen, ihan viimosena.

      Poista
    2. Hirveesti nyt kyselen tästä, mut unohdin kysyä et paljonko tota kangasta tarvitsee? Meinasin et jos tekis valkoset mis ois toisessa lahkeessa tollasia isoja mustia salmiakkiruutuja ja sit mustat resorit. Pitää kysyä äitiltä sponsoroisko se vähän noita tarvikkeita varten... :D

      Poista
    3. Oliskohan miulla ollu joku metrin palanen kumpaaki (100x150cm siis).

      Poista
  8. Siul meni nuo kisat kyl super hyvin! Ens vuonna sit meijän kisoihin ! ;) (Katotko sähköpostiin :) )

    VastaaPoista
  9. Osaatko arvioida minkä kokoiset GP tason esteet sitten oli? Olisi ihan kiva tietää, kun sanoit niiden hipovan taivaita... Itselleni nimittäin aina sanotaan että hyppäisin taivaisiin, jos haluaisin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä valitettavasti yhtään muista, alle metrin nyt kai kuitenkin. :)

      Poista
    2. Okei eli vielä ihan järkevän kokoisia (minulle :D). Hypin kepparin kanssa 110cm ja ilman 120cm (ennätykseni 125cm)... Olen itse n. 147 pätkä :)

      Poista
  10. Hyvä Saila!!!
    On kyllä hienot esteet ja niihin on panostettu!
    Ps. Kivat housut! :D

    VastaaPoista
  11. Voi eeii, niin repesin tuon lävistäjän temponlisäyksen kohdalla !! xD xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä ku näin itteni videolta... :D

      Poista
  12. Ui vitsi, upeat housut sulla!

    VastaaPoista
  13. Nälkä kasvaa syödessä... Itsellä tallissa jo yksi siun valmistama hevonen, mut pitää hienovaraisesti vihjasta kun joululahjatilareitten arvonnat alkaa... :D

    VastaaPoista
  14. Wau näyttää mahtavalta menolta! Oisinpa ollu itekkin:) muutes piti kysyä et jos teet vaikka hollantilaisen puoliverisen nii teetkö sen puoliverisen kaaval? Ja muistatko yhtää et millä langalla teit sm puoliverisen harjan (sen joka oli sillo joskus myynnis).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu teen. En nyt valitettavasti yhtään tiiä mitä niistä hevosista tarkotat.

      Poista
  15. Voiko tehä sillee et jos sulta tilaa hepan ja ei löydy sopivaa kuvaa et miltä se hepan merkki näyttäis nii voiko sen piirtää paperille ja ottaa siitä kuva?

    VastaaPoista
  16. Meet tosi hienosti! :)
    Kysyisin tälleen sun mielipidettä että kummasta velboastasi pidät enemmän, 2 vai 3? Ja sellaista että jos tilaan velboahevosen, onko merkin kangas luonnonvalkoista vai vitivalkoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kaikista velboasävyistäni, väri on ihan tilaajan päätettävissä. Merkin kangas on jotain siltä väliltä, tosta miun valkosesta velboasta ei ihan ota tolkkuu et kumpaa se on.

      Poista
  17. Viimeinen kysymys.. onko mahdollista ottaa martingaaliin erilaista solkea, vaikka kultaisen?

    VastaaPoista
  18. Tuli vaan mieleen, että jos jokin henkilö tilaisi sulta hepan mallikuvasta, jonkin erikoisen hepan. Ja pari kuukautta myöhemmin jokin eri henkilö tilaisi samalla mallikuvalla, niin tekisitkö sillekkin samallaisen? Kun siis et tee kopioita jo olemassa olevista kepsuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikee sanoa, ei oo tällasta tilannetta vielä tullu vastaan.

      Poista
  19. Ooi! Ihanasti meette!❤️

    VastaaPoista
  20. Moi, mikä onko sulla mohairia joka on velboa 2 väristä? Miltä näyttäisi esim. se velboa ja savenruskea mohair yhdessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se savenruskea mohair vois natsata aika hyvin kyseisen velboan kanssa, ihan samaa sävyä ne ei oo mut melko lähelle.

      Poista
  21. Sinä ja Svante ootte ihan parhaita :D ❤
    Temponlisäykset ravissa on varsinkin tosi mahtavan näköisiä, kun ponin jalat käy vaan tikititikititiks ja Saila keskittyneenä kyydissä. x)

    Milloin otat seuraavan kerran tilauksia, ja kuinka monta otat? Miulla on synttärit syyskuun 28. päivä, ja aattelin että nyt 4 vuoden kuluttua haaveilun aloittamisesta olisi aika tilata :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä just avasin bloggerin laittaakseni seuraavan tilausarvonna pystyyn. 5-6 otan tälläkin kertaa tuttuun tapaan. :)

      Poista
  22. Onko sulta mahollista tilata semmosta ihan aidon hevosen näköistä kepparia, niinkuin Puhina?

    VastaaPoista
  23. En kestä noita lisäyksiä xD Tuli väkisin hymy huulille. Sie oot iha shettisratsastaja!

    VastaaPoista
  24. Voitko laittaa tohon videoon linkin kun se ei näy mulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa olisi: https://www.youtube.com/watch?v=U-XObEGtlLQ

      Poista

Kommentoidessasi muistathan, etten valitettavasti anna teko-ohjeita.
Kaikki tilareita koskeva informaatio löytyy täältä: http://iisantalli.net/tilarit.html ja niihin liittyvät kysymykset mieluiten sähköpostiin.

Kaikkiin kommentteihin en välttämättä ehdi vastata, etenkään josseivät ne sisällä kysymyksiä. Kaunis kiitos kuitenkin jokaiselle kommentoijalle jo etukäteen! :)

I speak English too so feel free to leave a comment in English if you want to! :)